Λεωφόρος ταλαιπωρίας η Κηφισίας για έργα σε μόλις 60 μέτρα

Gazzetta team
Λεωφόρος ταλαιπωρίας η Κηφισίας για έργα σε μόλις 60 μέτρα
Τα έργα για το δίκτυο ηλεκτροδότησης στο ύψος της Πανόρμου ταλαιπωρούν καθημερινά χιλιάδες οδηγούς - Για μια απόσταση 12χλμ. από την Κηφισιά έως την Αλεξάνδρας το πρωί απαιτείται πάνω από μια ώρα

Σε λεωφόρος ταλαιπωρίας εχει μετατραπεί το τελευταίο διάστημα για τους οδηγούς η λεωφόρος Κηφισίας. Εδω και περίπου πέντε μήνες τα έργα που πραγματοποιούνται σε ενα κομμάτι μόλις 60 μέτρων της κεντρικής οδικής αρτηρίας της πρωτεύουσας έχουν μετατρέψει τη ζωή των κατοίκων σε ...κόλαση, καθώς χιλιάδες από αυτούς χρειάζονται σε κάποιες περιπτώσεις έως και μισή ώρα επιπλέον για να μεταβούν στις δουλειές τους.

Μποτιλιαρίσματα που σε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας φτάνουν έως και τα τρία χιλιόμετρα και άνδρες της τροχαίας να υπερβάλλουν εαυτούς προκειμενου να βοηθήσουν στο «Γολγοθά» των οδηγών. Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα από το ύψος του Ψυχικού έως και την οδό Πανόρμου και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τα οποία - αν κι έχουν στην αποκλειστική τους χρήση τους λεωφορειόδρομους - κινούνται με ταχύτητα...χελώνας. Οσο κι αν φαίνεται απίστευτο αυτή είναι η εικόνα που αντικρίζουν και βιώνουν καθημερινά χιλιάδες Αθηναίοι οι οποίοι χρησιμοποιούν τη λεωφόρο Κηφισίας προκειμένου να μεταβούν στους επαγγελματικούς χώρους ή σε κάποια άλλη υποχρέωση τους.

Κι όλα αυτά γιατί ένα σημείο της αριστερής λωρίδας της κεντρικής οδικής αρτηρίας της πρωτεύουσας στο ρεύμα προς το κέντρο της Αθήνας παραμένει κλειστό εξαιτίας έργων που πραγματοποιούνται από το ΔΕΔΔΗΕ. Λιγό μετά την Πανόρμου ένα κομμάτι της λεωφόρου Κηφισίας μήκους 60 μέτρων έχει περιφραχθεί και εντός αυτού ειδικά συνεργεία προσπαθούν να φέρουν εις πέρας το έργο που τους ανατέθηκε.

Οι εργασίες ξεκίνησαν το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου και όπως φαίνεται θα ταλαιπωρήσουν τους οδηγούς μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου, καθώς από ό,τι φαινεται τότε υπολογίζεται ότι θα αποπερατωθούν.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας τα έργα που πραγματοποιούνται στο ύψος του ξενοδοχείου President έχουν ως σκοπό την εγκατάσταση υπόγειων ηλεκτρικών καλωδίων τα οποία θα συνδέονται με το κέντρο κατανομής στην οδό Σούτσου. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο σύμφωνα με τα αρμόδια στελέχη του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας θα αναβαθμίσει και θα προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στην ηλεκτροδότηση του κέντρου της πρωτεύουσας, ενω όπως αναφέρουν στο protothema.gr
έχουν παρθεί όλες οι απαραίτητες άδειες για τις εργασίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες της τροχαίας κι ότι το έργο είναι εντός χρονοδιαγραμμάτων με τελική ημερομηνία αποπεράτωσης του τα τέλη Νοεμβρίου. Έτσι για ακομα περίπου ενα μήνα οι οδηγοί θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή προκειμένου να διασχίσουν την κάθοδο της λεωφόρου Κηφισίας.

Μια ώρα για απόσταση 12 χιλιομέτρων

Τις πρωινές ώρες όταν οι περισσότεροι προσπαθούν να κατευθυνθούν μέσω της λεωφόρου Κηφισίας για να μεταβούν από τις περιοχές των Βόρειων Προαστίων προς το κέντρο της Αθήνας στις εργασίες τους υποχρεώνονται πλέον να ξυπνούν έως και μισή ώρα νωρίτερα. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου όταν η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας μπήκε και παλι στους κανονικούς της ρυθμούς, καθώς τελείωσαν οι ευχάριστες και ξεκούραστες διαδρομές του καλοκαιριού η λεωφόρος Κηφισίας έχει μετατραπεί σε μια απροσπέλαστη ζώνη. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι για να φτάσει κάποιος από τον τροχονόμο της Κηφισιάς έως και τη λεωφόρο Αλεξάνδρας από τις επτά έως και τις εννέα το πρωί θα χρειαστεί περίπου μια ώρα για μια απόσταση η οποία αγγίζει μόλις τα δώδεκα χιλιόμετρα.

Πηγή: protothema.gr