Οι κανόνες του ISIS όταν καταλαμβάνουν χωριά: Γενειάδα και σκλάβες του σεξ

Gazzetta team
Οι κανόνες του ISIS όταν καταλαμβάνουν χωριά: Γενειάδα και σκλάβες του σεξ
Οταν το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε χωριά στο βόρειο Ιράκ, αμέσως εξέδωσε λεπτομερείς κανόνες για το αυτοαποκαλούμενο χαλιφάτο του, για θέματα από το μήκος της γενειάδας, μέχρι τις σκλάβες του σεξ.

Εγγραφα και αφίσες του ISIS, που βρέθηκαν σε χωριά τα οποία ανακατέλαβαν οι ιρακινές δυνάμεις, δείχνουν ένα αυστηρό και ολοκληρωμένο σύστημα κανονισμών από τους τζιχαντιστές. To Reuters βρήκε τέτοια έγγραφα και άλλο υλικό, με το λογότυπο του Ισλαμικού Κράτους, σε γραφεία που χρησιμοποιούσε η τρομοκρατική ομάδα μέχρι πριν από λίγες ημέρες. Μέλη των ιρακινών δυνάμεων δήλωσαν ότι πρόκειται για έγγραφα του ISIS, αλλά το ειδησεογραφικό πρακτορείο σημειώνει ότι δεν το έχει επιβεβαιώσει από ανεξάρτητες πηγές.

Αυτές οι πολύχρωμες αφίσες, τα φυλλάδια και τα έγγραφα που βρέθηκαν αναδεικνύουν την εμμονή του Ισλαμικού Κράτους στην υπαγόρευση κανόνων για τη «σωστή» ισλαμική συμπεριφορά των πολιτών στο χαλιφάτο του.

Η παραβίαση αυτών των κανονισμών θα σήμαινε τιμωρία, από δημόσιο μαστίγωμα έως και εκτέλεση, σύμφωνα με αρκετούς κατοίκους αυτών των χωριών που πρόσφατα διέφυγαν από περιοχές που είναι υπό τον έλεγχο του ISIS.

Ενα από αυτά τα έγγραφα δίνει οδηγίες για τη σωστή προσευχή. «Πλύνετε τα πόδια σας με κατεύθυνση από τα δάχτυλα προς τα πίσω», αναφέρει μεταξύ άλλων. Ενα πεντασέλιδο φυλλάδιο έχει φωτογραφίες με χρυσά βραχιόλια, διαμαντένια δαχτυλίδια και περιέχει οδηγίες για το πώς πρέπει να δίδεται ελεημοσύνη, μία υποχρέωση υπό το Ισλάμ.

Ενα άλλο ροζ και κόκκινο φυλλάδιο περιλαμβάνει 32 ερωτήσεις και απαντήσεις για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται οι αιχμάλωτες γυναίκες. Αναφέρει ότι υψηλόβαθμος κληρικός του Ισλαμικού Κράτους έχει τη δικαιοδοσία να τις μοιράζει στους μαχητές.

«Οι μη μουσουλμάνες γυναίκες μπορούν να γίνουν παλλακίδες», αναφέρει. Οι μαχητές μπορούν να έχουν δύο αδελφές ως παλλακίδες, αλλά μπορούν να κάνουν σεξ μόνο με τη μία, συμπληρώνει. «Οι έφηβες μπορούν να παίρνονται ως παλλακίδες. Δεν μπορείτε να κάνετε διεισδυτική σεξουαλική επαφή, αλλά μπορείτε να τις απολαύσετε», είναι μία ακόμη ανατριχιαστική οδηγία.

Αλλη ερώτηση του φυλλαδίου αφορά το αν μία ομάδα μαχητών μπορεί να μοιράζεται μία σκλάβα του σεξ. Η απάντηση είναι ότι μόνο ένας «ιδιοκτήτης» μπορεί να έχει επαφές μαζί της.

Αλλο έγγραφο δίνει οδηγίες για το μήκος της γενειάδας, ενώ ένα δίνει 20 λόγους για τους οποίους πρέπει κάποιος να καταστρέψει το δορυφορικό «πιάτο» του. «Τα δορυφορικά κανάλια δείχνουν ιστορίες αγάπης, γυμνές γυναίκες και ακατάλληλη γλώσσα», είναι ένα από τα επιχειρήματα.

Πηγή: iefimerida.gr