Δεν παραιτείται ο Πολύδωρας, σε αδιέξοδο η Διάσκεψη των Προέδρων

Gazzetta team
Δεν παραιτείται ο Πολύδωρας, σε αδιέξοδο η Διάσκεψη των Προέδρων
«Προχωράμε όπως είχαμε συνεννοηθεί. Θα τιμήσω την τιμή που μου έκαναν», είπε χαρακτηρστικά ο κ. Πολύδωρας.

Την πρόθεσή του να επιμείνει και να μην παραιτηθεί από την υποψηφιότητα για την προεδρία του ΕΣΡ διατράνωσε ο Βύρων Πολύδωρας, μετά από συνάντηση που είχε στη Βουλή με τον πρόεδρο του Σώματος Νίκο Βούτση.

«Προχωράμε όπως είχαμε συνεννοηθεί. Θα τιμήσω την τιμή που μου έκαναν», είπε χαρακτηρστικά ο κ. Πολύδωρας, διαψεύδοντας ότι του ζητήθηκε να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Όπως είπε, «δεν ήθελα να ερμηνευτεί η κίνησή μου αυτή, ότι δεν ήθελα να μείνω ή ότι φοβάμαι. Δεν φοβάμαι, ούτε τα τρολαρίσματα ούτε όσα είπαν για μένα, τα οποία είναι αβάσιμα, ανούσια και κακεντρεχή και γεμάτα παραχαράξεις της ιστορίας, όπως ότι πρότεινα συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή. Αυτό που πρότεινα ήταν συνεννόηση, για προσέλκυση των 600 χιλιάδων ψηφοφόρων που είχαν φύγει από τη ΝΔ».

Στο μεταξύ, σε φιάσκο οδηγείται και η νέα πρωτοβουλία του Μαξίμου για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, μετά το σάλο που ξεσήκωσε η υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή της ΝΔ για την προεδρία του Συμβουλίου.

Η Διάσκεψη των Προέδρων συνεδριάζει σήμερα στις 17:00 το απόγευμα, στον απόηχο των εσωκομματικών αντιδράσεων που προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ το άκουσμα τις υποψηφιότητας Πολύδωρα.

Πληροφορίες από κοινοβουλευτικές πηγές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προτίθεται να φέρει σε ένα νομοσχέδιο την επιστροφή των αρμοδιοτήτων από τον υπουργό Επικρατείας στο ΕΣΡ και την ρύθμιση-γέφυρα για προσωρινή αδειοδότηση των καναλιών το βράδυ της Δευτέρας ή το πρωί της Τρίτης.

Ωστόσο η Διάσκεψη οδηγείται σε νέο αδιέξοδο λόγω της κυβερνητικής εμμονής αφενός να αποσύρει μόνο το άρθρο 2 του επίμαχου νόμου Παππά (4399/15) τη στιγμή που η ΝΔ ζητά την απόσυρση ολόκληρου του πρώτου κεφαλαίου του νόμου, αφετέρου λόγω της νομοθετικής ρύθμισης που έχει προαναγγείλει ο κ. Παππάς με την οποία θα ρυθμίζει το καθεστώς αδειοδότησης των καναλιών μέχρι να συγκροτηθεί σε σώμα το ΕΣΡ και να διεξάγει τον διαγωνισμό.

Το πρωί της Δευτέρας ο εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Κουμουτσάκος επανέλαβε πως «Προηγούνται οι θεσμοί και η αποκατάσταση της θεσμικής τάξης, η επιστροφή αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ» ενώ σχολιάζοντας την κυβερνητική πρόταση για τον Β. Πολύδωρα έκανε λόγο για «τερτίπι» που δεν έχει «ούτε την απαραίτητη ουσία, ούτε ειδικό βάρος».

Παράλληλα η Νέα Δημοκρατία έχει προαναγγείλει ότι θα καταθέσει στη Βουλή πρόταση νόμου για την «επαναφορά στο ΕΣΡ του συνόλου των αρμοδιοτήτων», ενώ στις 12:00 ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον ΠτΔ Πρ. Παυλόπουλου στο προεδρικό μέγαρο. Τη συνάντηση είχε ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης, παραμονή της 28ης Οκτωβρίου.

Πηγή: thetoc.gr