Επεισόδια αντεξουσιαστών-ΜΑΤ στα προσφυγικά στη Λ. Αλεξάνδρας (pics & vid)

Gazzetta team
Επεισόδια αντεξουσιαστών-ΜΑΤ στα προσφυγικά στη Λ. Αλεξάνδρας (pics & vid)
Τραυματίας αστυνομικός στα επεισόδια στα προσφυγικά. Δυο ομάδες η μια στο δρόμο και η άλλη σε ταράτσες πετούν πέτρες. Τα επεισόδια ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί όταν προηγήθηκε σύγκρουση με ακροδεξιούς

Μια μηχανή με δυο άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας που προσπάθησε να πλησιάσει στο χώρο των επεισοδίων με τους αντιεξουσιαστές στα προσφυγικά κοντά στον Άρειο Πάγο βρέθηκε στο στόχαστρο των νεαρών.

Οι αντιεξουσιαστές έριξαν κάτω τους αστυνομικούς τραυματίζοντας των έναν εξ αυτών που χρειάστηκε να μεταφερθεί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Η ένταση έχει ξεκινήσει από νωρίς το πρωί. Oμάδα ακροδεξιών, άρχισαν να χτυπούν τις πόρτες στα προσφυγικά. Επικράτησε ένταση και λίγη ώρα αργότερα αντιεξουσιαστές άρχισαν επι της οδού Δέγλερη να εκτοξεύουν πέτρες και μπουκάλια προς τα αυτοκίνητα που ήταν είτε παρκαρισμένα είτε περνούσαν από το σημείο προκαλώντας σε πολλά από αυτά σημαντικές υλικές ζημιές.

Το σκηνικό της έντασης συνεχίστηκε όταν εμφανίστηκαν μέλη της Χρυσής Αυγής και οι δικηγόροι τους με αποτέλεσμα οι αντιεξουσιαστές να συνεχίσουν να πετούν πέτρες. Λίγη ώρα αργότερα η ένταση συνεχίστηκε σε άλλο κτίριο των προσφυγικών στην οδό Κούζη. Από τον δρόμο και την ταράτσα εκτόξευσαν πέτρες και καδρόνια προς τους αστυνομικούς προκαλώντας νέες ζημιές σε δεκάδες παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Ακολούθησε επιχείρηση της αστυνομίας όπου έγιναν οι δυο προσαγωγές. Αυτή την ώρα πι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται επί της οδού Τριχωνιδος, έτοιμες για νέα επέμβαση, με αντιεξουσιαστές ταμπουρωμένους σε ταράτσα των προσφυγικών.

Η ένταση κατά διαστήματα αυξάνεται με ομάδες αντιεξουσιαστών να εκτοξεύουν πέτρες και αντικείμενα κατά των ΜΑΤ.

Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες με τους αντιεξουσιαστές να βρίσκονται στις ταράτσες των κτιρίων εκτοξεύοντας αντικείμενα προς τους άνδρες των ΜΑΤ.





Από τα επεισόδια σημειώθηκαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα στην περιοχή.






Πηγή: newsit.gr