Βoήθεια στην Ιταλία στέλνει η Ελλάδα

Gazzetta team
Βoήθεια στην Ιταλία στέλνει η Ελλάδα
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, μετά από οδηγία Τσίπρα, επικοινώνησε με την Ιταλίδα ομόλογό του Roberta Pinotti, στη οποία επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει τη γειτονική χώρα στην περίπτωση που της ζητηθεί

Η χώρα μας μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,6 βαθμών της κλίμακας Richter που σημειώθηκε σήμερα, Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 08.40 τοπική στην Κεντρική Ιταλία, βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τις αρμόδιες Αρχές. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη την κεντρική Ιταλία και την Ρώμη.

Μετά από οδηγία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έδωσε εντολή να βρίσκεται σε ετοιμότητα αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, ώστε αν χρειαστεί να μεταβεί άμεσα ειδική ομάδα στην πληγείσα περιοχή της Ιταλίας, προκειμένου να παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επικοινώνησε με την Ιταλίδα ομόλογό του Roberta Pinotti, στη οποία επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει τη γειτονική χώρα στην περίπτωση που της ζητηθεί.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε ετοιμότητα για την παροχή βοήθειας και είναι σε συνεχή επικοινωνία με την ομόλογη Εθνική Αρχή Πολιτικής Προστασίας στη Ρώμη, το Κέντρο Επιχειρήσεων Εκτάκτων Αναγκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες (ERCC), καθώς και τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις. Πρέπει να σημειωθεί, ότι από την πρώτη στιγμή μεταφέρθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Καπάκη στον Ιταλό ομόλογό του, επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας κ. Fabrizio Curcio, η πρόθεση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αποστείλει βοήθεια, είτε μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, είτε σε διμερές επίπεδο, εφόσον της ζητηθεί.

Πηγή: protothema.gr