Εξαρθρώθηκε στην Κρήτη μεγάλο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Gazzetta team
Εξαρθρώθηκε στην Κρήτη μεγάλο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών
Τα μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν ταυτόχρονα στο Ηράκλειο, τα Χανιά, την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη

Μια Ελληνίδα από το Ηράκλειο και εννέα αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων ηλικίας 27 ως 50 χρόνων, στην πλειοψηφία τους από τη Συρία, φέρονται ως πρόσωπα- «κλειδιά» σε κύκλωμα παράνομης προώθησης μεταναστών σε χώρες της Ευρώπης με πλαστά έγγραφα τα οποία προμηθεύονταν από την Κρήτη.

Τα μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν ταυτόχρονα στο Ηράκλειο, τα Χανιά, την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που οργάνωσε το Γραφείο Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Διεύθυνσης Αστυνομίας Κρήτης η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα του Σαββάτου. Μεταξύ των αλλοδαπών, βρίσκονται αρκετοί που ζουν μόνιμα στην Ελλάδα, όπως ένας Σύρος ο οποίος εργάζεται ως εργολάβος στην Κρήτη.

Οι συλλήψεις ξεκίνησαν από τους άνδρες του αστυνομικού τμήματος Αερολιμένα στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου και επεκτάθηκαν στις υπόλοιπες πόλεις σε συνεννόηση με τις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει πριν από αρκετούς μήνες τα ίχνη του κυκλώματος το οποίο διακινούσε στις μεγάλες πόλεις πλήθη μεταναστών, αφού τους εφοδίαζε με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για τα οποία πλήρωναν αδρά.

Πηγή: protothema.gr