Οργή για τις δηλώσεις Ετινγκερ για «σχιστομάτηδες» και gay (vid)

Gazzetta team
Οργή για τις δηλώσεις Ετινγκερ για «σχιστομάτηδες» και gay (vid)
Σε βίντεο που δημοσιεύει στον ιστοσελίδα του το περιοδικό Spiegel, ο γερμανός Επίτροπος ακούγεται να καταφέρεται κατά των "σχιστομάτηδων" και των gay γάμων.

Σάλο έχουν προκαλέσει στη Γερμανία οι δηλώσεις του επιτρόπου της Κομισιόν Γκίντερ Ετινγκερ για «σχιστομάτηδες» και ομοφυλόφιλους. Η προβολή μιας ομιλίας που εκφώνησε ο Επίτροπος της Κομισιόν Γκίντερ Έτινγκερ, στην οποία έκανε λόγο για εκείνους με τα «σχιστά μάτια» και μίλησε για τον γάμο ομοφυλοφίλων που έχει «επιβληθεί», προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Ο Γκίντερ Έτινγκερ «πρέπει επειγόντως να ξανασκεφθεί την θεώρησή του για τον κόσμο» είπε η γενική γραμματέας το Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Καταρίνα Μπάρλευ, σε δηλώσεις της στο περιοδικό Der Spiegel. «Κάποιος που διαδίδει ανοιχτά τις ρατσιστικές και ομοφοβικές απόψεις δεν διαθέτει τα προσόντα για τα ανώτερα δημοσία αξιώματα» πρόσθεσε η ίδια.

O Γκίντερ ‘Ετινγκερ κατέχει το χαρτοφυλάκιο της Ψηφιακής Οικονομίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αρχές του 2017 αναβαθμίζεται και αναλαμβάνει Επίτροπος για τον Προϋπολογισμό και τους Ανθρώπινους Πόρους. Το αξίωμα κατείχε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, η οποία όμως παραιτείται από την Επιτροπή για να αναλάβει υψηλή θέση ευθύνης στην Παγκόσμια Τράπεζα. Καλεσμένος μιας ομοσπονδίας επικεφαλής επιχειρήσεων στο Αμβούργο (βόρεια) την Τετάρτη το βράδυ, ο Έτινγκερ εκφώνησε μια ομιλία που κατέγραψε ένας συμμετέχων, ενώ το βίντεο ανήρτησε στον ιστότοπό του το περιοδικό Spiegel.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος εμφανίζεται να καταφέρεται κατά των Κινέζων, των γυναικών, του γάμου μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου ή ακόμα και του πρώην καγκελαρίου των Σοσιαλδημοκρατών Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Οι Kινέζοι υπουργοί και το βερνίκι... παπουτσιών

Ο ίδιος αφηγείται ότι συναντήθηκε με Κινέζους υπουργούς, όλοι τους «χτενισμένοι από τα αριστερά στα δεξιά με μαύρο βερνίκι παπουτσιών». Το πρόσωπο που κατέγραψε την ομιλία επιβεβαίωνει ότι άρχισε να τη βιντεοσκοπεί αφού ο Γερμανός Επίτροπος προειδοποίησε για τον κίνδυνο να δούμε τους «απατεώνες» και τους «σχιστομάτηδες» να επωφελούνται από την ανικανότητα της Ευρώπης να συνάψει συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου.

Ο Γερμανός αξιωματούχος περιγράφει τον Χορστ Ζεεχόφερ, πρόεδρο του συντηρητικού κόματος CSU, συμμάχου των Χριστιανοδημοκρατών του CDU της Άγγελα Μέρκελ, όπου ανήκει, ως έναν «light λαϊκιστή». Ο ίδιος ανέφερε επιπλέον ότι «ο γάμος ομοφυλοφίλων επιβλήθηκε» μιλώντας για μια σειρά θεμάτων που βρίσκονται υπό διαβούλευση στη Γερμανία, όπου ο γάμος μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου δεν έχει νομιμοποιηθεί.

«Ένας Ευρωπαίος Επίτροπος πρέπει να μπορεί να υπερασπίζεται με αξιοπιστία τις ευρωπαϊκές αξίες κατά των διακρίσεων αντί να διαδίδει ρατσιστικές και ομοφοβικές προκαταλήψεις» επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου η Στέφανι Σμιντ, εκπρόσωπος τύπου της Ομοσπονδίας Ομοφυλοφίλων και Λεσβιών της Γερμανίας (LSVD), αξιώνοντας τη συγγνώμη του αξιωματούχου.

Ο ίδιος μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt είπε ότι οι δηλώσεις απομονώθηκαν από όλα όσα είπε. «Στην ομιλία μου ήθελα να προειδοποιήσω τη Γερμανία για τυχόν κινδύνους από την υπερβολική της αυτοπεποίθηση», ανέφερε στη εφημερίδα.


Πηγή: thetoc.gr