Φωτογραφίες και βίντεο από το σεισμό στην Ιταλία

Gazzetta team
Φωτογραφίες και βίντεο από το σεισμό στην Ιταλία
Καταρρεύσεις κτιρίων - Δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

«Προς το παρόν δεν έχει διαπιστωθεί να υπάρχουν νεκροί», επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της ιταλικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Φαμπίτσιο Κούρτσιο, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Υπάρχουν περίπου 10 άνθρωποι οι οποίοι τραυματίσθηκαν ελαφρά, και ένας άλλος πολίτης η κατάσταση του οποίου παρουσιάζει πιο σοβαρά προβλήματα», πρόσθεσε.

Η κυκλοφορία στην οδό Σαλάρια, η οποία συνδέει την Ρώμη με τις πληγείσες περιοχές, έχει διακοπεί. Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας χρησιμοποιεί ελικόπτερα και αεροσκάφη για να εξακριβώσει αν υπάρχουν άλλοι τραυματίες στις πιο απομονωμένες περιοχές των περιφερειών Ούμπρια και Μάρκε.

Η σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, χτύπησε την Ιταλία στις 08:41. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το επίκεντρο εντοπίστηκε κοντά στην Περούτζια, έγινε αισθητός στη Ρώμη και είχε διάρκεια αρκετά δευτερόλεπτα.

naos1_2

Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο, οι νέες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για σεισμική δόνηση μεγέθους 6,6 της κλίμακας Ρίχτερ. Ο σεισμός σημειώθηκε στην ίδια περιοχή, η οποία χτυπήθηκε τον περασμένο Αύγουστο στην Κεντρική Ιταλία, αφήνοντας πίσω του περισσότερους από 300 νεκρούς.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν μεταφερθεί νέα για θύματα ή τραυματίες ενώ ο κόσμος έχει ήδη βγει στους δρόμους. Σύμφωνα με την ιταλική υπηρεσία προστασίας του πολίτη, έχουν καταρρεύσει αρκετά κτίρια στην Κεντρική Ιταλία.

naos1_1 «Στην Περούτζια ο κόσμος έχει βγει στο δρόμο αλλά κυρίως από τον πανικό», μετέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο επίτιμος πρόξενος στην ιταλική πόλη, Δημήτρης Χριστογιάννης.

Οι πρώτες εκτιμήσεις, λίγα λεπτά μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, έκαναν λόγο για 7,1 Ρίχτερ, ωστόσο οι Αμερικανοί δίνουν 6,5 και η «Corriere Della Sera» στο 6,1.

naos2_1

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στην πόλη Perci και σύμφωνα με το Reuters, έγινε αισθητός σε Ούμπρια και Ανκόνα.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η γειτονική χώρα επλήγη από αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις, με ισχυρότερη όλων αυτή των 6,1 βαθμών, στο χωριό Βίσο, της περιφέρειας Μάρκε.

Στην πόλη Νόρτσια κατέρρευσε η εκκλησία του Αγίου Βενέδικτου, η οποία είχε ήδη υποστεί ζημιές από τις προηγούμενες σεισμικές δονήσεις.

Ο δήμαρχος του χωριού Ούσιτα δήλωσε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι σχεδόν όλα τα οικήματα του ιστορικού κέντρου, που είχαν εκκενωθεί, έχουν πλέον καταρρεύσει.

Επαληθεύσεις από την Πολιτική Προστασία γίνονται στην κωμόπολη Τολεντίνο, στην περιφέρεια Μάρκε, για να εξακριβωθεί το μέγεθος των ζημιών καθώς και αν υπάρχουν κάτοικοι που χρειάζονται την βοήθεια των πυροσβεστών.

ΙΤΑΛΙΑ ΣΕΙΣΜΟΣitaly


Πηγή: newsbeast.gr