Τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη φοβούνται οι ΗΠΑ

Gazzetta team
Τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη φοβούνται οι ΗΠΑ
Νέα οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την απομάκρυνση των οικογενειών του προσωπικού του αμερικανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη

Νέα οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την απομάκρυνση των οικογενειών του προσωπικού του αμερικανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη για τον κίνδυνο επιθέσεων «εξτρεμιστικών οργανώσεων» με στόχο αμερικανούς πολίτες.

Πρόκειται για τη δεύτερη προειδοποίηση αυτού του είδους που κάνει μέσα σε μια εβδομάδα μόλις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς τους Αμερικανούς στην Τουρκία, γεγονός που πιστοποιεί την ανησυχία της Ουάσινγκτον για τις «αυξανόμενες απειλές των τρομοκρατικών οργανώσεων».

Η απόφαση αυτή ελήφθη «βάσει πληροφοριών που καταδεικνύουν ότι εξτρεμιστικές οργανώσεις συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για να επιτεθούν σε αμερικανούς πολίτες σε συνοικίες της Κωνσταντινούπολης όπου ζουν ή όπου συχνάζουν».

Τη Δευτέρα, το αμερικανικό ΥΠΕΞ είχε προειδοποιήσει σε ταξιδιωτική του οδηγία τους Αμερικανούς να «επανεξετάσουν προσεκτικά το εάν θα ταξιδέψουν στην Τουρκία με δεδομένες τις σημερινές περιστάσεις». «Οι αμερικανοί και οι ξένοι τουρίστες έχουν στοχοθετηθεί ρητά από διεθνείς και τοπικές τρομοκρατικές οργανώσεις οι οποίες δρουν στην Τουρκία», υπογραμμίζεται και στις δύο προειδοποιήσεις της αμερικανικής διπλωματίας.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διευκρίνισε ότι το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη παραμένει ανοικτό και ότι η εντολή αυτή δεν έχει εφαρμογή σε άλλες αμερικανικές διπλωματικές αποστολές στην Τουρκία.


Πηγή: thetoc.gr