Οταν ο Βύρων Πολύδωρας υποστήριζε το νόμο Παππά

Gazzetta team
Οταν ο Βύρων Πολύδωρας υποστήριζε το νόμο Παππά
Υπέρμαχος του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες δήλωνε ο Βύρων Πολύδωρας.

Υπέρμαχος του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες δήλωνε ο Βύρων Πολύδωρας. Στις 11 Φεβρουάριου του 2016, ο πρώην υπουργός της ΝΔ και σήμερα το πρόσωπο που προτείνει η κυβέρνηση για την προεδρία του ΕΣΡ δήλωνε ένθερμος υποστηρικτής του νόμου Παππά.

Ο Βύρων Πολύδωρας είπε πως για δέκα χρόνια ήταν στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας, στην οποία τα μέλη της ήθελαν να φέρουν προς ψήφιση τον νόμο για τα ιδιωτικά κανάλια, αλλά πάντα κάποιος τους σταματούσε... Το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ χαιρέτισε το νομοσχέδιο Παππά και είπε πως αυτό ήθελε να κάνει και ο Καραμανλής, όταν μίλαγε για τους νταβατζήδες, αλλά δεν μπόρεσε. Παρά ταύτα, πρόσθεσε, ο κύριος Καραμανλής δεν θα ψηφίσει τώρα το νομοσχέδιο γιατί του το απαγορεύει η ΝΔ.

Ο κ. Πολύδωρας επικαλέστηκε μάλιστα, το άρθρο 15, παράγραφος 2 του Συντάγματος.

«… Έβλεπα την κηδεμονία και την τρομοκρατία που κάνουν αυτοί (σημ. στα ιδιωτικά κανάλια)… κρατάω σημειώσεις και βλέπω τι ρόλο παίζουν… Το ίδιο έκανε και ο Καραμανλής…» είπε. Και συνέχισε: «Ήμουν δέκα χρόνια στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και παλεύαμε, εγώ τίμια, οι άλλοι υπεκρίνετο εκεί πέρα, ότι πρέπει να βάλουμε μία τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Και κάτι σταματούσε την κίνηση να βάλουμε μία τάξη…»

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο «τί;» ο κ. Πολύδωρας απάντησε: «Όταν ήταν βολεμένοι και εκχωρημένοι στους νταβατζήδες και άρχοντες της ραδιοτηλεόρασης. Το Σύνταγμα λέει η Ραδιοφωνία και η Τηλεόραση τελούν υπό τον άμεσο έλεγχο του κράτους, άρθρο 15, παρ. 2… Και έρχεται τώρα η αξιωματική αντιπολίτευση, το πρώην κόμμα μου και δεν συναινεί να φτιάξουν και να ανανεώσουν και να τεθεί σε λειτουργία το ΕΣΡ… Κι αυτό είναι ένα μπλοκάρισμα στη διαδικασία… Διαγωνισμός θα είναι. Να φροντίσουν τα κόμματα να παρακολουθήσουν την εγκυρότητα και τη νομιμότητα και τη συνταγματική ευταξία αυτού του Διαγωνισμού…»

Αναφερόμενος στο ενδιαφέρον της αντιπολίτευσης για το προσωπικό δήλωσε: «Ας μη μιλάνε για απολύσεις στα κανάλια γιατί τις έχουν κάνει ήδη, χωρίς νόμο και τις μη πληρωμές τις έχουν κάνει ήδη χωρίς νόμο». «Δεν ισχύει το επιχείρημα για το προσωπικό, δεν ισχύει ότι η επιδιώκεται η καρατόμηση οιουδήποτε. Επιδιώκεται η υπαγωγή των πάντων στο νόμο».

Χαιρετίζω την επίσπευση του Νίκου Παππά

«Ασφαλώς και χαιρετίζω την επίσπευση του Νίκου Παππά, γιατί δεν μπορεί ένα κράτος να περιέρχεται σε αδράνεια και σε παραλυσία, επειδή η αντιπολίτευση…»

Για τον Κώστα Καραμανλή

Ερωτηθείς δε, για τον Κώστα Καραμανλή και την αναφορά στο όνομα του, ο κ. Πολύδωρας απάντησε «Αυτός δεν έβαλε τη λέξη ‘νταβατζήδες’;», ενώ όσον αφορά τη στάση του πρώην προέδρου της ΝΔ στην ψήφιση του νομοσχεδίου απάντησε: «Πιθανότητα θα συνταχθεί με το κόμμα του και θα πει δεν ψηφίζω την τροπολογία…»

Πηγή: thetoc.gr