Τσίπρας για προσφυγικό: Δε θα ανεχτούμε συμφωνίες που τηρούνται μόνο από τη μία πλευρά

Gazzetta team
Τσίπρας για προσφυγικό: Δε θα ανεχτούμε συμφωνίες που τηρούνται μόνο από τη μία πλευρά
«Ή θα μοιραζόμαστε μαζί τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις ή δεν θα μοιραζόμαστε τα οφέλη» ανέφερε ο ο πρωθυπουργός από τον Αη Στράτη - Εξήρε την πρωτοβουλία του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι να θέσει το ζήτημα του προσφυγικού σε επίπεδο κορυφής της ΕΕ

Στο σημαντικό ζήτημα του προσφυγικού αλλά και στην πρωτοβουλία του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι να θέσει το ζήτημα αυτό σε επίπεδο κορυφής της ΕΕ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον Άη Στράτη όπου και βρέθηκε σήμερα για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι δεν θα ανεχτούμε οι συμφωνίες που υπογράφονται να τηρούνται μόνο από τη μία πλευρά και τόνισε πως δεν μπορεί να υπάρξει αλά καρτ Ενωμένη Ευρώπη. Προσέθεσε ότι η λογική των ηγεσιών των χωρών του Βίζεγκραντ, «δηλαδή, μαζί στα οφέλη, χώρια στις υποχρεώσεις», είναι τροχοπέδη για την ΕΕ.

Υπογράμμισε ότι «ή θα μοιραζόμαστε μαζί τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις ή δεν θα μοιραζόμαστε τα οφέλη» και προσέθεσε πως «αν κάποιοι δεν τηρούν τις δεσμευτικές αποφάσεις που έχουμε λάβει ως μέλη της ΕΕ, τότε δεν έχουν κανένα λόγο να έχουν πρόσβαση στα κονδύλια που προβλέπονται από τα διαρθρωτικά ταμεία».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η συμβολή του ελληνικού λαού πρέπει να αναγνωριστεί έμπρακτα και έκανε λόγο για σαφή απαίτηση της Ελλάδας.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι να θέσει το ζήτημα αυτό σε επίπεδο κορυφής της ΕΕ, σημειώνοντας: «Το έχω θέσει επανειλημμένως και εγώ και είμαι διατεθειμένος να το ξαναθέσω. Είναι ζήτημα δικαιοσύνης. Παρ' όλα αυτά, είμαι βέβαιος ότι εμείς κάνοντας το καθήκον που ορίζεται από τις αξίες μας, το καθήκον της ψυχής μας με δυο λόγια, θα συνεχίσουμε να δίνουμε αλληλεγγύη και αγάπη στους συνανθρώπους μας, ανεξάρτητα από το σε τι Θεό πιστεύουν και από ποια χώρα προέρχονται».

Πηγή: protothema.gr