Το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη για το «ΟΧΙ»

Gazzetta team
Το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη για το «ΟΧΙ»
Ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έστειλε, μέσω της προσωπικής του σελίδας, το μήνυμα του για την σημερινή ημέρα εορτασμού του «ΟΧΙ».

Με την ιδιότητα του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, ο Ιβάν Σαββίδης, σε ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα, έστειλε το δικό του μήνυμα προς όλους τους Έλληνες για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου:

«Αγαπητοί συμπατριώτες!

Πέρασαν 76 χρόνια, αλλά κάθε χρόνο στις 28 Οκτωβρίου θυμόμαστε τον ηρωισμό των Ελλήνων πατριωτών που πρώτοι αντιστάθηκαν στον φασισμό. Αυτή η μέρα γεμίζει τις καρδιές μας με ανάμικτα συναισθήματα: θλίψη, συμπόνια, υπερηφάνεια, καλοσύνη. Η μνήμη για αυτά τα γεγονότα αναδεικνύει τις ηθικές αξίες, μας δίνει τη δυνατότητα να υποκλιθούμε και πάλι στους ήρωες που υπερασπίστηκαν την ελευθερία της πατρίδας και έδωσαν στους Έλληνες το δικαίωμα στη ζωή, τη δουλειά, τη δημιουργικότητα και τη χαρά. Το τίμημα της αντίστασης στην ιταλική εισβολή ήταν χιλιάδες ζωές συμπατριωτών μας.

Όλος ο κόσμος γοητεύτηκε από τον ηρωισμό και την αφοσίωση του ελληνικού λαού.

Πάντα θα τιμούμε τους πατριώτες που πολέμησαν ενάντια στο φασισμό και θα θρηνούμε τους πεσόντες. Θα θυμόμαστε πάντα εκείνον τον τρομερό πόλεμο και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποτραπεί η επανάληψη τέτοιων τραγωδιών.

Αιωνία η μνήμη των πεσόντων

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας,

Ιβάν Σαββίδης».