«Έλληνας εργοδότης επέβαλε στους εργαζομένους να κάνουν push ups, αποκαλούσε τα στελέχη με στρατιωτικούς βαθμούς» (vid)

Newsroom
«Έλληνας εργοδότης επέβαλε στους εργαζομένους να κάνουν push ups, αποκαλούσε τα στελέχη με στρατιωτικούς βαθμούς» (vid)
Πειθαρχία λόχου και στρατιωτικούς βαθμούς φέρεται να επέβαλε ο Έλληνας εργοδότης. Είχε προσλάβει personal trainer και τους έδινε και «πτυχία».

Μια απίστευτη αποκάλυψη έκανε ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, στην εκπομπή του Mega «Live News».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για απαράδεκτη τακτική Έλληνα εργοδότη προς τους εργαζομένους του.

«Να πούμε ότι για ένα θέμα τουλάχιστον παράδοξο, για μαι συμπεριφορά ιδιοκτήτη εταιρείας τροφίμων με εξαγωγική δραστηριότητα, με εργοστάσια και χώρους επαγγελματικούς και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μεγάλη εταιρεία όπου εργάζονται 70-80 άτομα στα κεντρικά γραφεία. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, ως εργοδότης, ούτε λίγο ούτε πολύ, φαίνεται να επιβάλλει στρατιωτική εκπαίδευση. Αυτό είναι το παράδοξο, να προχωράει, να έχει μια στρατιωτική δομή στην εταιρεία. Δηλαδή να έχει τα βασικά στελέχη, τα οποία αποκαλεί με στρατιωτικούς βαθμούς. Δηλαδή στην εταιρεία έχει "λοχαγό", "ταξίαρχο", "επιλοχία". Όταν γίνεται σύσκεψη λέει π.χ. "να μας μιλήσει ο επιλοχίας"», είπε αρχικά ο δημοσιογράφος.

«Σύμφωνα με μαρτυρίες και καταγγελίες, ο συγκεκριμένος ζητούσε από τους εργαζόμενους και γυναίκες κυρίως, από τα ταμεία κλπ, να κάνουν push ups γαιτί έτσι είτε πίστευε, είτε θεωρούσε ότι υπάρχει κάποιο ζήτημα. Με βάση την κοσμοθεωρία του ζητούσε να κάνουν γυμναστικές ασκήσεις, νεαρές κοπέλες, που έχουν οικογένειες, να κάνουν push ups, μέσα στα γραφεία, μπροστά του. Είναι πράγματα που τα έχουμε ερευνήσει. Έχουν προκαλέσει διαμαρτυρίες, αναστάτωση μέσα στην εταιρεία. Έχουν φύγει υπάλληλοι και γι αυτούς τους λόγους και για κάποια άλλα πράγματα οικονομικής δυσπραγίας», τόνισε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

«Διέκοπτε το meeting και όταν του έφταιγε κάτι έλεγε ότι "ο λοχαγός τάδε επιβάλλει στην ναυτίνα δέκα push ups" κι έπρεπε να σηκωθεί η κοπέλα να το κάνει. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη, υπάρχει και βίντεο με τα push ups κλπ», συμπλήρωσε ο Νίκος Ευαγγελάτος.

Είχε προσλάβει και personal trainer

«Να πούμε ακόμη ότι είχε καλέσει και γυμναστή, έναν personal trainer και προχωρούσε σε εκγύμναση των υπαλλήλων σε διάφορα αθλήματα και μάλιστα η εταιρεία έδινε πτυχία για διάφορα αθλήματα σε υπαλλήλους που είχαν εκπαιδευτεί. Μιλάμε για μια πρωτοφανή κατάσταση, επαναλαμβάνω, το είχαμε κοιτάξει δεν το πιστεύαμε. Όπως δεν μπορεί να το πιστέψει εύκολα κάποιος. Είναι όμως έτσι τα πράγματα, είχαν προσπαθήσει πολλά άτομα να νουθετήσουν τον συγκεκριμένο εργοδότη και μέσα από την εταιρεία και εκτός. Είχε υπάρξει μεγάλη αναστάτωση από τα 70-80 άτομα πλέον έχουν μείνει ελάχιστοι υπάλληλοι», συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος.