Η αστυνομία του Μαϊάμι συνέλαβε έναν μαύρο άντρα γιατί έκλεψε… το δικό του αυτοκίνητο (vid)

Newsroom
Η αστυνομία του Μαϊάμι συνέλαβε έναν μαύρο άντρα γιατί έκλεψε… το δικό του αυτοκίνητο (vid)
Παρά ότι είναι πιο κοντός από τον ύποπτο και φορούσε μαύρη μπλούζα και όχι λευκή τον συνέλαβαν για κλοπή του… αυτοκινήτου του και τώρα τους ζητάει 500.000 δολάρια αποζημίωση.

Μήνυση στο αστυνομικό τμήμα του Μαϊάμι έκανε ένας άντρας αφού οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν επειδή «έκλεψε» το δικό του αυτοκίνητο.

Όταν ο Σάμουελ Σκοτ κάλεσε την αστυνομία για να αναφέρει ότι το αυτοκίνητό του είχε κλαπεί, πιθανότατα δεν περίμενε να συλλάβουν τον ίδιο. Ναι όμως που η αστυνομία αυτό ακριβώς έκανε επειδή… ταίριαζε με την περιγραφή του ατόμου που έκλεψε το αυτοκίνητο. Τρομακτικά μυαλά…

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Σκοτ έφευγε από το σπίτι της θείας του γύρω όταν ανακάλυψε ότι το Jeep Compass του είχε εξαφανιστεί. Την ίδια στιγμή, λίγα μέτρα πιο μακριά, ο αστυνομικός του Μαϊάμι Τζόναθαν Γκούζμαν εντόπισε ένα Jeep Compass να οδηγεί πάνω από το όριο ταχύτητας και προσπάθησε να σταματήσει το αυτοκίνητο, αλλά το είδε να συγκρούεται με άλλο όχημα. Ο ύποπτος μάλιστα τράπηκε σε φυγή.

Η αστυνομία έψαχνε για έναν άνδρα που ταίριαζε με την περιγραφή που είχε δώσει ο Γκούζμαν για έναν «μαύρο άνδρα, φαλακρό, περίπου 1.80μ., εύσωμο, με άσπρο φανελάκι».

Όταν οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν στην κλήση του Σκοτ, λίγο πιο μακριά από το τροχαίο, άρχισαν να του κάνουν ερωτήσεις σαν να ήταν ύποπτος για την κλοπή του αυτοκινήτου του. Παρ’ όλο που είναι αρκετά πιο κοντός από την περιγραφή του υπόπτου και φορούσε ένα μαύρο φανελάκι και όχι λευκό.

Ο Σκοτ κατηγορήθηκε για φυγή από τον τόπο ατυχήματος, ψευδή αναφορά εγκλήματος, παράλειψη να φέρει άδεια όπλου και κατοχή κάνναβης, αλλά οι κατηγορίες εναντίον του αργότερα αποσύρθηκαν από το γραφείο του εισαγγελέα του Μαϊάμι και αφέθηκε ελεύθερος.

Βίντεο από την κάμερα του περιστατικού σύλληψης δείχνει τον Σκοτ να προσπαθεί να εξηγήσει στους αστυνομικούς ότι είχαν συλλάβει τον λάθος άνδρα και να τους ρωτήσει γιατί θα καλούσε την αστυνομία αν είχε κλέψει το εν λόγω αυτοκίνητο;

Η Independent συμπληρώνει ότι ο Σκοτ μήνυσε την πόλη του Μαϊάμι και τους πέντε αστυνομικούς που συμμετείχαν στη σύλληψή του με το σκεπτικό ότι συνελήφθη και φυλακίστηκε παράνομα ενώ κάνει λόγο και για ρατσισμό.

Ο δικηγόρος του μάλιστα Φλόντιν Πιερ ισχυρίζεται ότι στην αγωγή του ζητά αποζημίωση 500.000 δολάρια. «Το ανέφερε στους αστυνομικούς (εξαφάνιση του αυτοκινήτου του) γιατί πίστευε ότι θα τον βοηθούσαν πραγματικά. Μετά αποδείχθηκε ότι τον αντιμετώπισαν ρατσιστικά»!