TOP-5: Κορυφαίες εμφανίσεις σε «clasico»

TOP-5: Κορυφαίες εμφανίσεις σε «clasico»

bet365

Μπαρτσελόνα εναντίον Ρεάλ Μαδρίτης στο Καμπ Νου και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε μεταξύ τους ντέρμπι, τα τελευταία είκοσι χρόνια, που εξελίχθηκαν σε “one man show”.

Ολυμπιακός - Ερ. Αστέρας με σούπερ προσφορά* & Novi Specials (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ραούλ (13/10/1999)
Ένας από τους «θρύλους» της Ρεάλ και τέταρτος σκόρερ όλων των εποχών στα “clasico”, πίσω από Μέσι, Ρονάλντο και Ντι Στέφανο. Δύο από τα 15 γκολ του Ισπανού επιθετικού απέναντι στην Μπαρτσελόνα σημειώθηκαν στο Καμπ Νου, τη σεζόν 1999-2000. Ο Ραούλ είχε ανοίξει το σκορ για τους Μαδριλένους, όμως τα τέρματα των Ριβάλντο-Φίγκο έδωσαν την πρωτοπορία στους γηπεδούχους. Ωστόσο, λίγο πριν το φινάλε, ο Ραούλ σκόραρε ξανά για το τελικό 2-2... παγώνοντας το Καμπ Νου.

Ροναλντίνιο (19/11/2005)
Μετά το μεγάλο Μαραντόνα, ο «Ρόνι» ήταν ο πρώτος που υποχρέωσε το κοινό του Σαντιάγο Μπερναμπέου σε standing ovation. Το Νοέμβριο του 2005, στο πρώτο “clasico” που συμμετείχε στην καριέρα του ο 18χρονος – τότε - Λιονέλ Μέσι, απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ. Με τα «μαγικά» του έκανε σμπαράλια την άμυνα της Ρεάλ Μαδρίτης, σημειώνοντας δύο υπέροχα γκολ, στη νίκη της Μπαρτσελόνα με 0-3. Μάλιστα, μετά το δεύτερο τέρμα του, οι φίλοι της «βασίλισσας» το χειροκρότησαν ιπποτικά.

Τσάβι (2/5/2009)
Ο «εγκέφαλος» της Μπαρτσελόνα για πολλά χρόνια. Και μπορεί για το συνοδοιπόρο του, Αντρές Ινιέστα, να σηκώθηκε το Μπερναμπέου... στο πόδι το 2015, όμως η εμφάνιση που έκανε ο Τσάβι στο 2-6 των Καταλανών μέσα στη Μαδρίτη, το 2009, έμεινε στην ιστορία. Δεν πέτυχε κανένα από τα έξι τέρματα της ομάδας του Γκουαρδιόλα, όμως έκανε το τέλειο παιχνίδι στη μεσαία γραμμή. Μέσι και Ανρί σημείωσαν από δύο τέρματα, όμως ο Ισπανός χαφ έβγαλε τέσσερις (!) ασίστ στην – ίσως - πιο ολοκληρωμένη εμφάνιση της καριέρας του.

Λιονέλ Μέσι (27/4/2011)
O απόλυτος πρωταγωνιστής στην ιστορία των “clasico” και πρώτος σκόρερ με 26 γκολ. Ο Μέσι έχει πετύχει δύο φορές χατ τρικ απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως – βάση σπουδαιότητας – το παιχνίδι που ξεχώρισε με την εμφάνισή του ήταν στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, τη σεζόν 2010-11. Στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων, ο Αργεντινός σούπερ σταρ σημείωσε δύο τέρματα και η Μπαρτσελόνα έφυγε νικήτρια από το Μπερναμπέου, με σκορ 0-2, σφραγίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση για τον τελικό.

Κριστιάνο Ρονάλντο (26/2/2013)
Έμεινε στη «σκιά» του Λιονέλ Μέσι στη διάρκεια της κοινής τους παρουσίας στα ντέρμπι Ρεάλ-Μπαρτσελόνα. Μαζί με τον Ντι Στέφανο είναι ο δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών σε “clasico” (18 γκολ). Το παιχνίδι που έφερε την υπογραφή του CR7 ήταν ο δεύτερος ημιτελικός κυπέλλου, τη σεζόν 2012-13. Μετά το 1-1 στο Μπερναμπέου, η Μπάρτσα είχε μικρό προβάδισμα, όμως στον επαναληπτικό ο Κριστιάνο σημείωσε δύο τέρματα και έκανε το Καμπ Νου να... σιγήσει. Η Ρεάλ νίκησε με 1-3 και προκρίθηκε στον τελικό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα