TOP-5: Τα 4-4 που έμειναν στην ιστορία

TOP-5: Τα 4-4 που έμειναν στην ιστορία

bet365

Με αφορμή το επικό 4-4 ανάμεσα σε Τσέλσι και Άγιαξ, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε παιχνίδια, που έληξαν με το συγκεκριμένο ασυνήθιστο σκορ.

Αμβούργο – Γιουβέντους 4-4 (13/9/2000)
Στην πρεμιέρα ενός ομίλου που συμμετείχε και ο Παναθηναϊκός (μαζί με τη Λα Κορούνια), έγινε το κορυφαίο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ, για τη σεζόν 2000-01. Η «Μεγάλη Κυρία» φαινόταν πως θα είχε εύκολο έργο στη Γερμανία, καθώς στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν μπροστά με σκορ, με 1-3. Μέσα σε λιγότερο από είκοσι λεπτά, όμως, το Αμβούργο σημείωσε τρία τέρματα, κάνοντας την απόλυτη ανατροπή. Ωστόσο, λίγο πριν το τέλος, ο Πίπο Ινζάγκι έφτασε στο χατ-τρικ, ισοφαρίζοντας στο τελικό 4-4. Μάλιστα, σε εκείνο το παιχνίδι είχε σκοράρει και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Μπουτ.

Λεβερκούζεν – ΑΕΚ 4-4 (23/11/2000)
Μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές βραδιές της Ένωσης εκτός συνόρων. Στον τρίτο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, τη σεζόν 2000-01, η ΑΕΚ έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι στην Μπάι Αρίνα, χάνοντας στην εκπνοή τη νίκη. Προηγήθηκε νωρίς με τον Βασίλη Λάκη, όμως πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, η Λεβερκούζεν είχε πάρει προβάδισμα στο σκορ. Μετά την έναρξη της επανάληψης, ο Φερνάντο Νάβας έκανε το 2-2, όμως εκ νέου οι «ασπιρίνες» πήραν το προβάδισμα. Ο Τσιάρτας με πέναλτι και ο Νάβας με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έκαναν το 3-4, όμως στο 90’ οι Γερμανοί έφτασαν στο τελικό 4-4. Η πρόκριση, πάντως, πήγε στα χέρια της ΑΕΚ, καθώς στον επαναληπτικό επικράτησε με 2-0.

Τσέλσι – Λίβερπουλ 4-4 (14/4/2009)
Ο πρώτος προημιτελικός των δύο ομάδων στο Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2008-09 είχε λήξει με 1-3 υπέρ της Τσέλσι. Το αποτέλεσμα στο Άνφιλντ έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα στους «μπλε», όμως η Λίβερπουλ πήγε στο Στάμφορντ Μπριτζ αποφασισμένη να... πουλήσει ακριβά το τομάρι της. Πριν καν συμπληρωθούν 30 λεπτά αγώνα, οι «κόκκινοι» ήταν μπροστά με 0-2 και ήθελαν ένα ακόμη γκολ για να φτάσουν σε σκορ πρόκρισης. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ανατροπή και με το 3-2 όλα έδειχναν πως είχαν κριθεί, όμως η Λίβερπουλ πέτυχε δύο ακόμη τέρματα και με το 3-4 βρισκόταν εκ νέου μία ανάσα από σκορ πρόκρισης. Τελικά, η Τσέλσι ισοφάρισε στο φινάλε σε 4-4 και πήρε αγχωτικά το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Λίβερπουλ – Άρσεναλ 4-4 (21/4/2009)
Το κορυφαίο παιχνίδι στην καριέρα του Αντρέι Αρσάβιν. Ο Ρώσος ήταν μια ομάδα μόνος του στο Άνφιλντ, στο παιχνίδι της 33ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, όμως δεν κατάφερε να οδηγήσει την Άρσεναλ στη νίκη. Στα τέσσερα δικά του γκολ, η Λίβερπουλ είχε την απάντηση με τους Τόρες και Μπεναγιούν (από δύο τέρματα ο καθένας), σε έναν αγώνα με τεράστιες διακυμάνσεις στο σκορ. 0-1, 2-1, 2-3, 3-3, 3-4 και τελικό 4-4, σε μία ισοπαλία που ευνόησε τελικά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη μάχη του τίτλου τη σεζόν 2008-09.

Γερμανία – Σουηδία 4-4 (16/10/2012)
Οι δύο ομάδες ήταν στον ίδιο όμιλο στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 και πριν το μεταξύ τους παιχνίδι, στα πλαίσια της τέταρτης αγωνιστικής, αμφότερες είχαν κάνει το απόλυτο. Τα «πάντσερ» έδειχναν πως θα κάνουν πάρτι στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, καθώς στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν μπροστά στο σκορ με 4-0. Άπαντες πίστεψαν ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει, όχι όμως ο Ιμπραϊμοβιτς και η παρέα του. Με ένα επικό comeback, η Σουηδία ισοφάρισε σε 4-4, «παγώνοντας» την εξέδρα. Αυτή ήταν η μοναδική απώλεια βαθμών της Γερμανίας στην προκριματική φάση, καθώς στη συνέχεια πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τα γήπεδα της Βραζιλίας, όπου κατέκτησε και το τρόπαιο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα