Πέντε φορές που οι Αγγλοι ισοπεδώθηκαν στο Champions League

Gazzetta team
Πέντε φορές που οι Αγγλοι ισοπεδώθηκαν στο Champions League

bet365

Με αφορμή την 7άρα της Μπάγερν Μονάχου στην Τότεναμ, θυμόμαστε άλλες περιπτώσεις που οι αγγλικές ομάδες έχασαν την μπάλα στην κορυφαία διοργάνωση.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ 4-0, 1994/95

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δυσκολευόταν να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στα πρώτα χρόνια της Premier League. Πιο αργή και πιο... σοφιστικέ, συχνά έμοιαζε ανυπόφορα μονοδιάσταση σε σύγκριση με τις άλλες ομάδες. Η Μπαρτσελόνα, συγκεκριμένα, έμοιαζε να είναι άλλο επίπεδο. Ο Γκάρι Γουόλς ήταν στο τέρμα για τη Γιουνάιτεντ λόγω του περιορισμού στο να χρησιμοποιηθούν περισσότεροι από τρεις ξένοι παίκτες και πέρασε μια δύσκολη βραδιά απέναντι στο τρομακτικό δίδυμοπ των Χρίστο Στόιτσκοφ και Ρομάριο. Εκαναν ό,τι ήθελαν βάζοντας τα τρία γκολ, για να μπει το άλλο από τον Αλμπέρ Φερέρ.

ΑΡΣΕΝΑΛ - ΙΝΤΕΡ 0-3, 2003/04

Μπορεί να διέλυσε τους Νερατζούρι στο Meazza δύο μήνες μετά, σε ένα ματς που θα μνημονεύεται πάντα και για όσα έκανε ο Τιερί Ανρί, αλλά η Αρσεναλ πρώτα ένιωσε αυτή το συγκεκριμένο συναίσθημα στο Highbury. Αν και οι Invincibles παρέμειναν αήττητοι όλη τη σεζόν στο πρωτάθλημα, εκείνη την ημέρα ισοπεδώθηκαν από την Ιντερ στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League. Χούλιο Κρουζ, Αντι Φαν Ντερ Μέιντε και Ομπαφέμι Μάρτινς σκόραραν σε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο για τους Ιταλούς, απέναντι σε μια σοκαρισμένη και ανήμπορη να αντιδράσει Αρσεναλ.

ΜΙΛΑΝ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ 3-0, 2006/07

Η Γιουνάιτεντ πήγε στη ρεβάνς του ημιτελικού του Champions League έχοντας να προστατέψει τη νίκη με 3-2 στο πρώτο ματς, έχοντας ως στόχο την πρόκριση στον τελικό της Αθήνας, όπου περίμενε η Λίβερπουλ. Τα πλάνα της καταστράφηκαν όμως, αφού η Μίλαν την πάτησε με μια επιβλητική εμφάνιση. Ο Κακά ήταν σε τρομερή κατάσταση, βάζοντας το 10ο γκολ του στη διοργάνωση εκείνη τη σεζόν έπειτα από μόλις 11 λεπτά, βάζοντας μπροστά τους Ροσονέρι με τα εκτός έδρας γκολ. Ο Κλάρενς Ζέεντορφ εκμεταλλεύτηκε ένα μπέρδεμα στην άμυνα κάνοντας το 2-0 και ο Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο ολοκλήρωσε την ταπεινωτική βραδιά της Γιουνάιτεντ γράφοντας το 3-0 μετά την είσοδο του ως αλλαγή.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΤΣΕΛΣΙ 3-0, 2012/13

Μόλις έξι μήνες μετά την κατάκτηση του Champions League, η Τσέλσι ήταν στα πρόθυρα αποκλεισμού από τη φάση των ομίλων έπειτα από μια τραυματική βραδιά στο Τορίνο. Αποδείχθηκε ότι ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Ρομπέρτο Ντι Ματέο, ο οποίος είχε γίνει μόνιμος προπονητής μετά την κατάκτηση της κούπας ως υπηρεσιακός. Η απόλυση του Ντι Ματέο ήταν η συνέπεια μιας πολύ άσχημης βραδιάς στην πατρίδα του, καθώς η Γιουβέντους σάρωσε την αντίπαλο της. Φάμπιο Κουαλιαρέλα, Αρτούρο Βιδάλ και Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο ήταν αυτοί που σκόραραν, με την Τσέλσι να μη μπορεί να αντιδράσει. Ακόμη και το 6-1 επί της Νόρτζελαντ τρεις εβδομάδες μετά, δεν ήταν αρκετό για να αποφευχθεί ο αποκλεισμός.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ 4-0, 2016/17

Το ματς είχε παρουσιαστεί ως η συγκινητική επιστροφή του Πεπ Γκουαρδιόλα στο Camp Nou, με τον Καταλανό να προσπαθεί πλέον να κάνει τα μαγικά του στην Αγγλία μετά το πέρασμα του, γεμάτο τίτλους, από την Μπάγερν Μονάχου. Η Μάντσεστερ Σίτι και ο προπονητής της, όμως, θα μάθαιναν με... φρικτό τρόπο πόση δουλειά έπρεπε να κάνουν ακόμη προκειμένου να είναι ανταγωνιστικοί με την ελίτ της Ευρώπης, αφού η Μπαρτσελόνα τη διέλυσε με 4-0. Ο Λιονέλ Μέσι έκανε χατ-τρικ, η Σίτι... βοήθησε τους αντιπάλους της με τα λάθη που έκανε, ενώ ο Κλαούντιο Μπράβο αποβλήθηκε επειδή έπιασε την μπάλα εκτός περιοχής. Η δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ζερεμί Ματιέ, στη συνέχεια, θα αποκαταστούσε την αριθμητική ισορροπία, αλλά η Σίτι δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 4ο γκολ από τον Νεϊμάρ.

ΠΗΓΗ: FourFourTwo

 

Τελευταία Νέα