Top-10: Παικταράδες που μπορούσε αλλά δεν απέκτησε η Αρσεναλ

Gazzetta team
Top-10: Παικταράδες που μπορούσε αλλά δεν απέκτησε η Αρσεναλ

bet365

Με αφορμή το σχόλιο για τον Τζέιντον Σάντσο, θυμόμαστε τις περιπτώσεις που ο Αρσέν Βενγκέρ μπορούσε αλλά τελικά δεν πήρε στους Κανονιέρηδες αυτούς που έπρεπε.

«Ηθελα να τον πάρω από τη Μάντσεστερ Σίτι όταν δεν έπαιζε», αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα ο Βενγκέρ. «Προσπάθησα να τον πείσω γιατί είναι από το Λονδίνο. Προσπάθησα να τον φέρω στην Αρσεναλ. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της γενιάς του. Μπορεί να ντριμπλάρει, έχει την (με την καλή έννοια) αλαζονεία». Οχι κάτι που δεν ζήσαμε και στο παρελθόν. Ο Σάντσο είναι απλά ο τελευταίος σε μια λίστα σπουδαίων ποδοσφαιριστών που ο πρώην προπονητής της Αρσεναλ μπορούσε να αποκτήσει αλλά δεν το έκανε. Ορίστε...

ΠΟΛ ΠΟΓΚΜΠΑ

Η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να πάει στην Αρσεναλ νωρίτερα στην καριέρα του, αν πιστέψουμε τον Βενγκέρ. «Τα πράγματα έγιναν πολύ γρήγορα», αποκάλυψε ο Γάλλος το 2014. «Ενδιαφερόμασταν για αυτόν. Προσπαθήσαμε να τον πείσουμε να έρθει, αλλά τελικά υπέγραψε πολύ γρήγορα στη Γιουβέντους». Τουλάχιστον η Αρσεναλ είχε τον Εμάνουελ Φριμπόνγκ...

ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥΡΕ

Είναι περισσότερα από 14 χρόνια, πλέον, από όταν αποχώρησε ο Πατρίκ Βιεϊρά και οι οπαδοί της Αρσεναλ ακόμη δεν ξέρουν αν τον έχει αντικαταστήσει η ομάδα. Το ακόμη καλύτερο είναι ότι οι Κανονιέρηδες θα μπορούσαν να είχαν αποκτήσει τον θρύλο της Μάντσεστερ Σίτι, Γιάγια Τουρέ, αν δεν υπήρχαν γραφειοκρατικά προβλήματα - είχε παίξει μάλιστα και σε ένα φιλικό κόντρα στη Μπαρνέτ το 2003 με τη φανέλα της Αρσεναλ. «Θα πρέπει να είναι στην κορυφή της λίστας με όσα μετανιώνω», γκρίνιαξε ο Βενγκέρ όταν θυμήθηκε την ιστορία με το διαβατήριο του Τουρέ που χάλασε τη μεταγραφή του. «Είχαμε συμφωνήσει, αλλά τελικά, για άλλους λόγους, αναγκάστηκε να πάει στην Ουκρανία».

ΛΟΥΙΣ ΣΟΥΑΡΕΣ

Ο Βενγκέρ ρωτήθηκε κάποτε αν αναρωτήθηκε ποτέ τι θα μπορούσε να είχε γίνει αν είχε αποκτήσει τον Σουάρες από τη Λίβερπουλ το καλοκαίρι του 2013. «Οχι τώρα», είπε. «Μου συνέβη παλαιότερα αλλά όχι τώρα». Οι Κανονιέρηδες είχαν κάνει πρόταση 40.000.001 λιρών πεπεισμένοι ότι η ρήτρα αποδέσμευσης από τους Reds θα είχε ενεργοποιηθεί έπειτα από αυτό. Τελικά δεν ενεργοποιήθηκε...

ΓΟΥΙΛΙΑΝ

Το 2006 ο Βραζιλιάνος Ντανιέλ Μουσάτι ήταν scout στην Αρσεναλ, έχοντας δουλέψει για πολλά χρόνια στην Κορίνθιανς και ακολουθώντας την εξέλιξη του Γουίλιαν στην ομάδα για χρόνια. Ετσι, όπως μετέδωσε το ESPN Brasil, πρότεινε τον νυν άσο της Τσέλσι στον Βενγκέρ πριν 12 χρόνια. «Είχα κάνει το report του Ντενίλσον της Σάο Πάουλο εκείνη τη χρονιά και λίγο καιρό μετά πωλήθηκε στην Αγγλία», είπε ο Μουσάτι. «Πρότεινα να παρακολουθήσουμε τον Γουίλιαν και να κάνουμε ένα πλήρες report για να το αναλύσουν ο επικεφαλής scout της Αρσεναλ, αλλά τότε μου είπαν ότι δεν υπήρχε ενδιαφέρον γιατί κοιτούσαν κάποιον άλλο. Ενα χρόνο μετά, πρότεινα τον Γουίλιαν στην Αρσεναλ, πουλήθηκε για πολλά λεφτά στην Ουκρανία και εξελίχθηκε εκεί, για να γίνει τελικά ο σπουδαίος παίκτης που όλοι βλέπουμε σήμερα. Θα μπορούσε να είχε πάει στην Αρσεναλ αλλά προτίμησαν να κοιτάξουν τον Νέτο Μπαϊάνο...». (Ο Νέτο Μπαϊάνο είναι 36 ετών πλέον και παίζει στη 2η κατηγορία της Βραζιλίας έπειτα από μια καριέρα με συνεχείς αλλαγές ομάδων σε διάφορα σημεία του πλανήτη).

ΖΛΑΤΑΝ ΙΜΠΡΑΪΜΟΒΙΤΣ

Η ιστορία του Ιμπραΐμοβιτς που αρνήθηκε να δοκιμαστεί στην Αρσεναλ επειδή «δεν περνάω από δοκιμαστικά» δεν είναι 100% αληθής, αλλά οι Λονδρέζοι σίγουρα ήθελαν να τον αποκτήσουν στο ξεκίνημα της καριέρας του. Ο διευθυντής ποδοσφαίρου της Μάλμε, Χάσε Μποργκ, βασικά συμβούλευσε τον Ιμπραΐμοβιτς να μη δοκιμαστεί και είπε στον Βενγκέρ ότι είτε θέλει είτε δε θέλει να αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή. Τελικά δεν ήθελε.

ΤΖΑΝΛΟΥΙΤΖΙ ΜΠΟΥΦΟΝ

Μπουφόν και Βενγκέρ απόλαυσαν ένα γεύμα μαζί όταν ο Ιταλός ήταν ακόμη στην Πάρμα και ο Γάλλος ήθελε έναν αντικαταστάτη -για πολλά χρόνια- του Ντέιβιντ Σίμαν. Τελικά η Γιουβέντους έκανε την κίνηση της και έδωσε το ποσό-ρεκόρ των 51 εκατ. ευρώ για να πάρει στο Τορίνο τον νεαρό τερματοφύλακα. Επειτα από 18 χρόνια, κοιτάζοντας την καριέρα του Μπουφόν, εκείνο το ποσό μοιάζει με "κλοπή".

ΕΝΓΚΟΛΟ ΚΑΝΤΕ

Ο Βενγκέρ υποστήριξε τον Φεβρουάριο του 2017 ότι έκανε δύο προσπάθειες να αποκτήσει τον Καντέ πριν τον κάνει δικό της η Τσέλσι το καλοκαίρι του 2016, μετά τις εκπληκτικές εμφανίσεις του με την Λέστερ που κατέκτησε το πρωτάθλημα. «Προσπάθησα να αποκτήσω τον Καντέ όταν ήταν στη Γαλλία και όταν ήταν στη Λέστερ», είπε ο Γάλλος. «Δεν μπορούμε να τα εξηγούμε όλα, οι μεταγραφές είναι μεταγραφές. Δεν είναι τυχαία όσα έχει πετύχει ο Καντέ, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Τσέλσι είναι εκεί που είναι (τη χρονιά του πρωταθλήματος 2017), όπως και το γεγονός ότι η Λέστερ έκανε ό,τι έκανε». Η Λέστερ απέκτησε τον Καντέ για σχεδόν 5,5 εκατ. λίρες από την Καέν. Πόσο σκληρά προσπάθησε ο Βενγκέρ δηλαδή;

ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Ο Γάλλος λέει ότι αυτό για το οποίο μετανιώνει περισσότερο, είναι για το γεγονός ότι δεν απέκτησε τον Ρονάλντο όταν μπορούσε να το κάνει. Λογικό, με δεδομένο ότι ο Πορτογάλος κατέκτησε τα πάντα με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρεάλ Μαδρίτης, κάνοντας δικές του πέντε φορές τη Χρυσή Μπάλα. «Του έδειξα τις εγκαταστάσεις και του έδωσα μια φανέλα. Είχε το όνομα του πίσω», είπε ο Βενγκέρ το 2008. «Στο τέλος, όμως, το θέμα ήταν οικονομικό ανάμεσα στα δύο κλαμπ». Ο Αλεξ Φέργκιουσον και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως φαίνεται, τον ήθελαν περισσότερο. «Μίλησα με τον Ρονάλντο και τον Ζόρζε Μέντες και μου είπε να βιαστώ επειδή οι Αρσεναλ και Ρεάλ Μαδρίτης τον ήθελαν», είπε αργότερα ο Φέργκιουσον. «Είπα στον Ρονάλντο να έρθει σε εμάς. Μου εξήγησε ότι θα έπρεπε πρώτα να μιλήσει με τη μητέρα του». Μια πτήση τσάρτερ και η διαβεβαίωση ότι θα τον βοηθήσει να μπει σχετικά άνετα στην 11άδα, έκαναν τη δουλειά.

ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ

Αν αυτό με τον Ρονάλντο δεν είναι αρκετά άσχημο, να αναφέρουμε ότι η Αρσεναλ φέρεται να έχασε την ευκαιρία να αποκτήσει και τον άλλο παίκτη που έχει κυριαρχήσει την τελευταία 10ετία. Ο Σεσκ Φάμπρεγας πήγε στους Κανονιέρηδες από την Μπαρτσελόνα το 2003 και η Marca αργότερα ισχυρίστηκε ότι οι Λιονέλ Μέσι και Ζεράρ Πικέ -μέλη της ίδιας γενιάς- σχεδόν τον ακολούθησαν. «Ημασταν σε συζητήσεις με την Μπαρτσελόνα όταν αγοράσαμε τον Φάμπρεγας, επειδή ο Μέσι είχε παίξει μαζί του», είπε στο beIN SPORTS αυτή την εβδομάδα ο Βενγκέρ. «Μπορείς να συνειδητοποιήσεις τι φανταστικές ομάδες νέω είχες στο παρελθόν, όταν είσαι ένα κλαμπ σαν τη Μπαρτσελόνα. Στην ίδια ομάδα Μέσι, Πικέ και Φάμπρεγας. Οι Πικέ και Φάμπρεγας ήρθαν στην Αγγλία, ο Μέσι έμεινε στην Ισπανία. Ενδιαφερόμασταν για αυτόν αλλά ήταν untouchable».

ΝΤΙΝΤΙΕ ΝΤΡΟΓΚΜΠΑ

Ο άνθρωπος που πάντα σκόραρε κόντρα στην Αρσεναλ -13 γκολ σε 15 ματς, για την ακρίβεια- θα μπορούσε να παίζει για αυτή. Ο Βενγκέρ έχει εκφράσει την πίκρα του για το γεγονός ότι έχασε τον σέντερ φορ που κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα και ένα Champions League με την Τσέλσι. «Τον έχασα όταν έπαιζε στη Γαλλία, στη Λε Μαν, ούτε καν στην 1η κατηγορία», παραδέχθηκε αργότερα ο πρώην προπονητής της Αρσεναλ. «Ηξερα ότι ήταν καλός παίκτης αλλά τον έχασα. Κι έπειτα, μας πλήγωσε τόσο πολύ σε μεγάλα ματς. Ολος αυτός ο πόνος θα είχε αποφευχθεί».

ΠΗΓΗ: FourFourTwo

 

Τελευταία Νέα