Top-5: Πανάκριβες μεταγραφές που αποδείχθηκαν φθηνές

Gazzetta team
Top-5: Πανάκριβες μεταγραφές που αποδείχθηκαν φθηνές

bet365

Ακόμη και ποσά που θεωρήθηκαν υπερβολικά τρομακτικά και πέρα από κάθε λογική, αποδείχθηκαν τελικά... λίγα για την προσφορά των ποδοσφαιριστών. Οπως αυτών των πέντε που ακολουθούν.

ΒΙΡΤΖΙΛ ΦΑΝ ΝΤΑΪΚ - ΑΠΟ ΣΑΟΥΘΑΜΠΡΟΝ ΣΕ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (75 εκατ. λίρες)

Από πού αλλού να ξεκινήσεις; Με την είσοδο του 2018, η Λίβερπουλ έδωσε 75 εκατ. λίρες για να τον αποκτήσει, ανεβάζοντας στα 165 εκατ. λίρες το ποσό που έβαλε στο ταμείο της Σαουθάμπτον μέσα σε 3,5 χρόνια. Τι τρέλα! Τι υπερβολή! Τι... έξυπνη κίνηση, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί και ιδιοφυής. Ο Φαν Ντάικ δεν βελτίωσε την άμυνα της Λίβερπουλ, την άλλαξε εντελώς. Οι Reds είχαν δεχθεί 42 γκολ στο πρωτάθλημα τη σεζόν 2016-17 και δέχονταν 1,21 ανα παιχνίδι στο 2017-18, πριν το ντεμπούτο του Ολλανδού. Για το υπόλοιπο της σεζόν έπεσαν στο 0,66 και το 2018-19 το έριξαν κι άλλο, στο απίστευτο 0,58. Τα 22 γκολ παθητικό αποτελούν την δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία της Premier League, κυρίως χάρη στον Φαν Ντάικ και τον τερματοφύλακα Αλισον, ο οποίος επίσης ξεπλήρωσε το τεράστιο ποσό (66,8 εκατ. λίρες) που δόθηκε για την απόκτηση του. Η Λίβερπουλ έσπασε το ταμπού της τεράστιας επένδυσης σε αμυντικό και αποτέλεσμα αυτού, αφού ο Φαν Ντάικ ανέβασε τα δεδομένα, είναι το να θεωρείται πλέον εξαιρετικά πιθανό ο Μαγκουάιρ, ένας καλός στόπερ αλλά αναμφίβολα κατώτερος του Ολλανδού, να κοστίζει περισσότερο.

ΝΤΑΝΙ ΑΛΒΕΣ - ΑΠΟ ΣΕΒΙΛΛΗ ΣΕ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (28,5 εκατ. λίρες)

Το... μακρινό 2008 το ποσό που είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν τα 23,5 εκατ. λίρες, με την Μπαρτσελόνα να υπόσχεται στη Σεβίλλη άλλα 5 εκατ. λίρες αν ο Αλβες έπαιζε πολύ και νικούσε πολύ. Το γεγονός ότι σήκωσε 16 τρόπαια, σημαίνει ότι μάλλον τα κατάφερε. Στην Telegraph, αναγνωρίζοντας την απογοήτευση των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι που επίσης ενδιαφέρονταν, χαρακτήρισαν το ποσό "astonishing". Ηταν πολύ μεγάλο, σίγουρα, αλλά ο Αλβες βοήθησε στο να αναζωογονηθεί όχι μόνο η Μπαρτσελόνα αλλά και ο ρόλος του πλάγιου μπακ. Κανείς, από τότε, δεν κατηγόρησε τον Πεπ Γκουαρδιόλα ότι ξοδεύει πολλά για πλάγιους μπακ.

ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥΡΕ - ΑΠΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΣΕ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (24 εκατ. λίρες)

«Ο Ιβοριανός είναι ένας μέτριος παίκτης που φημολογείται ότι θα παίρνει 200.000 λίρες την εβδομάδα! Σκοράρει; Οχι. Δίνει ασίστ; Οχι. Είναι ένας ΟΚ ανασταλτικά μέσος; Ναι, αλλά οι Ντε Γιονγκ, Βιεϊρά και Μπάρι το κάνουν ήδη αυτό!». Ο Πολ Μέρσον σχολίασε έτσι τη συγκεκριμένη μεταγραφή το 2010, βαθμολογώντας τη με 2/5.

Ο Γιάγια Τουρέ θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες στην ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι.

ΤΖΑΝΛΟΥΙΤΖΙ ΜΠΟΥΦΟΝ - ΑΠΟ ΠΑΡΜΑ ΣΕ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (32,6 εκατ. λίρες)

Βασικά, το καλοκαίρι του 2001, αυτή η μεταγραφή είχε κοστίσει 100 δισ. λιρέτες, το τότε νόμισμα των Ιταλών. Η Ιταλία είχε επισήμως υιοθετήσει το ευρώ 2,5 χρόνια νωρίτερα, αλλά οι πληρωμές σε μετρητά γίνονταν με λιρέτες μέχρι το 2002. Αυτό σημαίνει ότι η Γιουβέντους μπορεί να πλήρωσε για τον πιο ακριβό τερματοφύλακα του κόσμου -τίτλο που ο Μπουφόν θα διατηρούσε και στα 17 χρόνια της πρώτης του θητείας στην Κυρία- δίνοντας στην Πάρμα 100 δισ. κέρματα, αλλά δεν το μετάνιωσε ποτέ.

ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΒΙΕΡΙ - ΑΠΟ ΛΑΤΣΙΟ ΣΕ ΙΝΤΕΡ (32 εκατ. λίρες)

Αν κάποιος δεν έχει γνώση των δεδομένων, μπορεί να θεωρήσει περίεργο το γεγονός ότι η Ιντερ, το 1999, έκανε την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου δίνοντας αυτό το ποσό για έναν φορ που έπαιξε σε έξι διαφορετικές ομάδες μέσα σε έξι χρόνια, σε κάτι σαν αναχρονιστικό tribute στο Σέιν Λονγκ του 2014. Αλλά, παρά το γεγονός ότι στα επόμενα έξι χρόνια οι Νερατζούρι κατέκτησαν μόνο ένα τρόπαιο (Coppa Italia), ο Βιέρι ανταπέδωσε την πίστη της Ιντερ, με τον εντυπωσιακό απολογισμό των 103 γκολ σε 144 ματς πρωταθλήματος. Οχι ακριβώς Σέιν Λονγκ, δηλαδή.

ΠΗΓΗ: FourFourTwo

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα