TOP-5: Οι «ζωγραφιές» του Ζλάταν

TOP-5: Οι «ζωγραφιές» του Ζλάταν

bet365

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς σημείωσε ένα ακόμη εκπληκτικό γκολ στο MLS με ανάποδο ψαλίδι και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε εντυπωσιακά τέρματα, που σημάδεψαν την καριέρα του Σουηδού επιθετικού.

Ιταλία – Σουηδία 1-1 (18/6/2004)
Στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση που ηγήθηκε της επίθεσης της εθνικής ομάδας της χώρας του, ο Ιμπραΐμοβιτς σημείωσε και το κορυφαίο γκολ του τουρνουά. Στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων του Euro 2004, διαμόρφωσε το τελικό 1-1 απέναντι στην Ιταλία, με ένα εκπληκτικό τακουνάκι, προλαβαίνοντας την έξοδο του Μπουφόν και περνώντας την μπάλα πάνω από τον Βιέρι, που βρισκόταν στη γραμμή.

Άγιαξ – Μπρέντα 6-2 (22/8/2004)
Στα 23 του χρόνια είχε ήδη αρχίσει να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των «μεγάλων» της Ευρώπης, μετά από όσα είχε κάνει για μια τριετία με τη φανέλα του Άγιαξ. Για την δεύτερη αγωνιστική του ολλανδικού πρωταθλήματος, ο «Αίαντας» συνέτριψε με 6-2 την Μπρέντα, με τον Ιμπραΐμοβιτς να σημειώνει δύο τέρματα. Στο δεύτερο πέρασε όλη την άμυνα των φιλοξενούμενων (κάποιους αμυντικούς από δύο φορές), πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Λίγες ημέρες μετά πήρε μεταγραφή για τη Γιουβέντους.

Σουηδία – Γαλλία 2-0 (19/6/2012)
Μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση, που το κορυφαίο γκολ είχε την υπογραφή του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές, η Σουηδία είχε αποκλειστεί και μαθηματικά από τη συνέχεια του Euro 2012, όμως στο φινάλε των ομίλων επικράτησε της Γαλλίας με 2-0. Το πρώτο τέρμα είχε σημειωθεί από τον Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος με ένα βον πλανέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιορίς.

Σουηδία – Αγγλία 4-2 (14/11/2012)
Πιθανότατα το πιο όμορφο γκολ στην καριέρα του. Για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, η Σουηδία επικράτησε της Αγγλίας, με το εντυπωσιακό 4-2 στη Στοκχόλμη. Ο Ιμπραΐμοβιτς σημείωσε και τα τέσσερα γκολ της εθνικής του ομάδας, όμως το τελευταίο ήταν... όλα τα λεφτά. Ο Χαρτ έκανε άστοχη έξοδο, στρώνοντας την μπάλα στον Ζλάταν, ο οποίος με ανάποδο ψαλίδι από τα 30 μέτρα σκόραρε μέσα σε αποθέωση. Ένα γκολ που αναδείχθηκε κορυφαίο της χρονιάς.

Λος Άντζελες Γκάλαξι – Λος Άντζελες FC 4-3 (31/3/2018)
Στα τέλη Μαρτίου του 2018, ο Ζλάταν αποφάσισε να φύγει από την Ευρώπη και να συνεχίσει την καριέρα του στις Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα στους Λος Άντζελες Γκάλαξι. Λίγες ημέρες αργότερα έκανε ντεμπούτο με τη νέα του ομάδα, στο ντέρμπι της πόλης. Λίγα λεπτά αφότου πέρασε στο παιχνίδι ως αλλαγή, σκόραρε από τα 40 μέτρα με ένα εκπληκτικό βολέ, ισοφαρίζοντας σε 3-3. Στο φινάλε, ο ίδιος διαμόρφωσε το 4-3.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα