Τα χειρότερα αποτελέσματα σε τελευταία αγωνιστική της Premier League

Gazzetta team
Τα χειρότερα αποτελέσματα σε τελευταία αγωνιστική της Premier League

bet365

Οταν όλα πολύ στραβά στο τελευταίο ματς της σεζόν, είτε αυτό έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον είτε το κίνητρο είναι κάποιο άλλο.

6. ΣΟΥΙΝΤΟΝ-ΛΙΝΤΣ 0-5, 1994
Δεν έπαιξε κάποιο ρόλο βαθμολογικό αλλά είχε σημασία στατιστικά. Ο υποβιβασμός ήταν δεδομένος και το καλύτερο σενάριο για την Σουίντον ήταν το να τερματίσει στο -10 από την σωτηρία. Είχε νικήσει μάλιστα την ΚΠΡ στην προτελευταία αγωνιστική, άρα θα μπορούσε να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα με καλή εικόνα. Αλλά πάλι, μάλλον όχι... Συμπλήρωσαν χατ-τρικ ηττών με 5-0 στη σεζόν, για να κάνουν... παρέα στις άλλες ήττες με 5-1, 6-2 και 7-1. Και όταν η Λιντς έκανε το 0-5 στο 85ο λεπτό, έγινε ένα ρεκόρ που ακόμη δεν έχει ισοφαριστεί: Μία ομάδα δέχθηκε 100 γκολ σε μια σεζόν της Premier League.

5. ΤΣΕΛΣΙ-ΓΟΥΙΓΚΑΝ 8-0, 2010

Η Γουίγκαν είχε ήδη εξασφαλίσει την παραμονή και η Τσέλσι ήθελε νίκη για να πάρει το πρωτάθλημα. «Δεν είναι πολλοί αυτοί που περιμένουν από την Γουίγκαν να πάει στο Stamford Bridge και να πάρει κάτι», είπε ο Ρομπέρτο Μαρτίνες. Η πλειοψηφία, τελικά, έκανε λάθος. Η Γουίγκαν πήρε κάτι: Ισοπέδωση. Ο αρχηγός της, Γκάρι Κάλντγουελ, αποβλήθηκε κάνοντας το πέναλτι για το δεύτερο γκολ της Τσέλσι. Ο Μαρτίνες έγαλε τον επιρρεπή στα λάθη τερματοφύλακα Βλάντιμιρ Στοΐκοβιτς για να βάλει τον 38χροο Μάικ Πόλιτ. Ο βετεράνος έκανε δύο αποκρούσεις, αλλά δυστυχώς δέχθηκε και οκτώ γκολ... Το 5ο από αυτά, το πρώτο από τα τρία του Ντιντιέ Ντρογκμπά, έκανε την Τσέλσι την πρώτη ομάδα μετά την Τότεναμ του 1961 που σκόραρε 100 γκολ σε μια σεζόν στην 1η κατηγορία.

4. ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ-ΤΟΤΕΝΑΜ 5-1, 2016

Θα έπρεπε να ήταν μια μέρα ικανοποίησης. Η προσπάθεια της Τότεναμ για τον τίτλο σταμάτησε κόντρα στην Τσέλσι, αλλά είχε εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Champions League και την καλύτερη της θέση στο πρωτάθλημα σε 26 χρόνια. Ηταν έτοιμη να τερματίσει πιο ψηλά από την Αρσεναλ για πρώτη φορά μετά το 1995. Τελικά, αποδείχθηκε μια από τις χειρότερες St Totteringham’s Days. Η Αρσεναλ νίκησε με 4-0 την Αστον Βίλα για να προσπεράσει στη βαθμολογία, η Τότεναν δεν έχασε απλά με 5-1: Διαλύθηκε από μια Νιούκαστλ που είχε ήδη υποβιβαστεί και δέχθηκε τρία γκολ μετά την αποβολή του Αλεξάνταρ Μίτροβιτς. «Είναι η χειρότερη μου μέρα ως προπονητής, όχι μόνο στην Αγγλία αλλά και στην Ισπανία», είπε ο Μαουρίσιο Ποκετίνο. «Νιώθω ντροπιασμένος». Τουλάχιστον οι Spurs, οι οποίοι είχαν ήδη ντροπιαστικές ήττες με 4-0 και 6-2 σε τελευταία αγωνιστική, εξιλεώθηκαν. Δώδεκα μήνες μετά, νίκησαν στο τελευταίο παιχνίδι με 7-1.

3. ΦΟΥΛΑΜ-ΝΟΡΙΤΣ 6-0, 2005

Από τις 92 ομάδες σε Premier και Football League το 2004-05, μόνο μία δεν κατάφερε να νικήσει ούτε μία φορά εκτός έδρας. Η Νόριτς. Κι όμως, όταν πήγαν στο Craven Cotage, είχαν τρεις νίκες στα προηγούμενα τέσσερα ματς και απέχοντας μόνο έξι βαθμούς από την παραμονή, τουλάχιστον είχαν φτάσει κοντά. Αυτό που είδαν οι οπαδοί της Νόριτς στην τελευταία αγωνιστική, όμως, ήταν μια συντριβή. Ο Μπράιν ΜακΜπράιντ σκόραρε δύο φορές και από μία οι Πάπα Μπούμπα Ντιοπ, Ζατ Νάιτ, Στιντ Μαλμπράν και Αντι Κόουλ. Η Φούλαμ δεν είχε κάποιο κίνητρο, αλλά ήταν ασταμάτητη...

2. ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ 8-1, 2008

Υπήρχε ένα πανό στην εξέδρα των φιλοξενούμενων. «Save our Sven», έγραφε. Ηταν κοινό μυστικό όμως ότι ο Σβεν Γκόραν Ερικσον, όσο κι αν άρεσε στους οπαδούς της Μάντσεστερ Σίτι, θα απολυόταν. Αυτό που έγινε στο τελευταίο του παιχνίδι, όμως, ήταν τραγικό. «Ντροπιαστικό για όλους, είπε ο συνήθως υποτονικός Σουηδός. Και για να γίνει αυτό, συνέβησαν διάφορα: Η Σίτι μπορούσε να προκριθεί για την Ευρώπη μέσω του Fair Play League. Ο Ρίτσαρντ Νταν παρ' όλα αυτά αποβλήθηκε. Η Μίντλεσμπρο έβαζε κατά μέσο όρο λιγότερα από ένα γκολ/ανα παιχνίδι. Εβαλε οκτώ. Ο Αφόνσο Αλβες είχε βάλει μόλις τρία γκολ ως τότε. Εκανε χατ-τρικ. Το μοναδικό του για την Μίντλεσμπρο...

1. ΣΤΟΟΥΚ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 6-1, 2015

«Το τελευταίο μου παιχνίδι για τη Λίβερπουλ εξελίχθηκε σε εφιάλτη», έγραψε ο Στίβεν Τζέραρντ στην αυτοβιογραφία του. «Μια καταστροφή. Καταστροφή. Δεν υπήρξε μάχη, δεν υπήρξαν μπάλες, δεν υπήρξε χαρακτήρας, δεν υπήρξε πάθος». Βαρύ, αλλά αληθινό. Η Λίβερπουλ έχανε με 5-0 στο ημίχρονο και υπέστη τη βαρύτερη ήττα της στο πρωτάθλημα από το 1963. Ο Τζέραρντ, τουλάχιστον, έβαλε ένα γκολ της παρηγοριάς, το 186ο και τελευταίο του με τη Λίβερπουλ, αλλά ήταν το χειρότερο "αντίο" για έναν από τους σπουδαιότερους του κλαμπ.

ΠΗΓΗ: FourFourTwo

 

Τελευταία Νέα