TOP-5: Αγγλία vs Γερμανία στην Ευρώπη

TOP-5: Αγγλία vs Γερμανία στην Ευρώπη

bet365

Τρεις αγγλογερμανικές μονομαχίες περιλαμβάνει η φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε συγκλονιστικές αναμετρήσεις στα ευρωπαϊκά κύπελλα τα τελευταία 20 χρόνια, ανάμεσα σε ομάδες από τις δύο χώρες.

Το ζευγάρι Λίβερπουλ-Μπάγερν Μονάχου αποτελεί το μεγαλύτερο ντέρμπι στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, που ξεκινά και πάλι σήμερα. Συνολικά, τρεις γερμανικές ομάδες δίνουν το «παρών» στα νοκ-άουτ και εκτός της Μπάγερν και οι άλλες δύο εκπρόσωποι της Μπουντεσλίγκα θα αντιμετωπίσουν ομάδες από την Πρέμιερ Λιγκ. Τότεναμ-Ντόρτμουντ και Σάλκε-Μάντσεστερ Σίτι είναι τα υπόλοιπα αγγλογερμανικά ζευγάρια, τα οποία στο παρελθόν έχουν προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπάγερν Μονάχου 2-1 (1998-99)
Ο πιο συγκλονιστικός τελικός στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ έχει αγγλογερμανική σφραγίδα. Στο Καμπ Νου, οι Βαυαροί προηγήθηκαν μόλις στο 6’ με τον Μπάσλερ και είχαν αρκετές ευκαιρίες για να «καθαρίσουν» το ματς. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και στις καθυστερήσεις πραγματοποιήθηκε μια επική ανατροπή. Οι δύο αλλαγές του Φέργκιουσον, ο Σέρινγχαμ και ο Σόλσκιερ, σκόραραν στο 91’ και 93’, χαρίζοντας στην αγγλική ομάδα το τρόπαιο.

Μπάγερν Μονάχου – Τσέλσι 1-1/3-4 πεν. (2011-12)
Ένας ακόμη αγγλογερμανικός τελικός στο Τσάμπιονς Λιγκ με συγκλονιστική εξέλιξη, που είχε ξανά σε ρόλο θύματος την Μπάγερν. Οι Βαυαροί ήταν το μεγάλο φαβορί, καθώς το ματς γινόταν στην έδρα τους, όμως την «πάτησαν» και πάλι στο φινάλε. Είχαν προηγηθεί με το γκολ του Μίλερ, όμως στην εκπνοή ο Ντρογκμπά ισοφάρισε για την Τσέλσι και έστειλε το ματς στην παράταση. Στο έξτρα 30λεπτο, η Μπάγερν έχασε πέναλτι με τον Ρόμπεν, ο τελικός πήγε στη «ρώσικη ρουλέτα» και η αγγλική ομάδα κατέκτησε το τρόπαιο.

Λίβερπουλ – Ντόρτμουντ 4-3 (2015-16)
Το 1-1 του πρώτου αγώνα στη Γερμανία έδινε ελαφρύ προβάδισμα στη Λίβερπουλ, όμως ο επαναληπτικός του Άνφιλντ είχε μία άκρως τρελή εξέλιξη. Η Μπορούσια προηγήθηκε με 0-2 και με 1-3, κάτι που σήμαινε πως οι «κόκκινοι» χρειάζονταν τρία τέρματα για να πάρουν το εισιτήριο στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Κουτίνιο και Σάκχο έφεραν το ματς στα ίσια, με τη μεγάλη ανατροπή να ολοκληρώνεται στις καθυστερήσεις, με το γκολ του Λόβρεν. Το τελικό σκορ στο «φλεγόμενο» Άνφιλντ έγραψε 4-3 και ο Γιούργκεν Κλοπ προκρίθηκε απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπάγερν Μονάχου 3-2 (2009-10)
Το 2-1 του πρώτου αγώνα στη Γερμανία έδινε μικρό προβάδισμα στους Βαυαρούς, όμως στον επαναληπτικό του Ολντ Τράφορντ οι «κόκκινοι διάβολοι» μπήκαν αποφασισμένοι να κάνουν δική τους την πρόκριση. Πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο είχαν προηγηθεί με 3-0 και όλα έδειχναν πως θα έπαιρναν άνετα το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο, η γρήγορη μείωση του σκορ από τον Όλιτς και η αποβολή του Ράφαελ άλλαξαν τα δεδομένα. Το εκπληκτικό γκολ του Ρόμπεν στο 74’ διαμόρφωσε το τελικό 3-2, με την Μπάγερν να παίρνει την πρόκριση χάρις στα εκτός έδρας γκολ.

Λεβερκούζεν - Λίβερπουλ 4-2 (2001-02)
Στο πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ, οι «κόκκινοι» είχαν επικρατήσει με 1-0 στο Άνφιλντ, αποκτώντας προβάδισμα πρόκρισης. Ο επαναληπτικός στην Μπάι Αρίνα έκρυβε μεγάλες συγκινήσεις, αφού οι διακυμάνσεις του σκορ ήταν τέτοιες, που η πρόκριση άλλαζε συνεχώς χέρια. 1-0 (παράταση), 1-1 (Λίβερπουλ), 3-1 (Λεβερκούζεν) και 3-2 (Λίβερπουλ). Η πρόκριση τελικά κατέληξε στις «ασπιρίνες», αφού στο 84’ ο Λούσιο διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

 

Τελευταία Νέα