Οι 5 παίκτες που θα κρίνουν την Premier League

Gazzetta team
Οι 5 παίκτες που θα κρίνουν την Premier League

bet365

Ποιοι είναι αυτοί που θα "αποφασίσουν" πώς θα εξελιχθεί η μάχη του τίτλου και αυτή της 4άδας στο αγγλικό πρωτάθλημα;

ΣΕΡΝΤΑΝ ΣΑΚΙΡΙ (ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ)

Μία από τις σημαντικότερες διαφορές ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι είναι το βάθος στο ρόστερ, κάτι που αποτελεί και έναν από τους λόγους που η διαφορά δεν έχει ανοίξει πολύ. Οι πέντε βαθμοί είναι ένα αξιόλογο προβάδισμα, αλλά με το ταλέντο της Σίτι όλα μπορούν να γίνουν. Στην πραγματικότητα, όμως, μήπως είναι η Λίβερπουλ αυτή με τις πιο αποτελεσματικές αλλαγές; Ο Σακίρι είναι ένας αδύναμος παίκτης -κάποιος λόγος υπάρχει που βασικά είναι αναπληρωματικός- αλλά είναι τόσο επιθετικός όταν έχει την μπάλα, ώστε κάποια στιγμή κόντρα σε μια ομάδα που θα είναι κλεισμένη πίσω, να είναι σίγουρα αυτός που μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στον ένα και τους τρεις βαθμούς. Με ένα μακρινό σουτ, με μια κάθετη πάσα. Είναι ασταθής, αλλά δεν αποκτήθηκε για να παράγει σταθερά κάθε εβδομάδα. Αντιθέτως, είναι διαφορετικός από όλους τους άλλους επιθετικούς της Λίβερπουλ λόγω της νοοτροπίας του. Ο Σακίρι το έκανε κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και καθώς η πίεση στη Λίβερπουλ μεγαλώνει και το Champions League ξαναρχίζει, σίγουρα θα είναι και πιο σημαντικός.

ΓΚΟΝΣΑΛΟ ΙΓΟΥΑΪΝ (ΤΣΕΛΣΙ)

Προφανές. Το θέμα εδώ είναι ότι ενώ η άφιξη του Ιγουαΐν στην Τσέλσι λύνει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του Μαουρίτσιο Σάρι, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο Ιταλός δεν έδειξε περισσότερη εμπιστοσύνη στον Ολιβιέ Ζιρού. Οπως και να έχει, ο Ιγουαΐν ταιριάζει καλύτερα στο στυλ του Σάρι, πρώτα και πάνω απ' όλα επειδή είναι καλύτερος ποδοσφαιριστής. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι σκοράρει, σίγουρα, αλλά είναι εξίσου σημαντικό το γεγονός ότι είναι άνετος με το να υποδεχθεί την ομάδα σε διάφορες θέσεις και να ξεκινήσει επίθεση. Είναι πιο επιθετικός και με δεδομένο το πόσο παθητική είναι η Τσέλσι αυτή τη στιγμή -και τι εμπόδιο είναι αυτό στην προσπάθεια της για έξοδο στο Champions League- αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό τώρα.

ΒΙΡΤΖΙΛ ΒΑΝ ΝΤΑΪΚ (ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ)

Η Λίβερπουλ υπερασπίζεται πλέον την κορυφή στο πρωτάθλημα και αυτό φέρνει πίεση. Από τώρα και ως τον Μάιο η επιθετική γραμμή του Γιούργκεν Κλοπ θα πρέπει να συνεχίσει να σκοράρει όπως σκοράρει, αλλά κάποια στιγμή η κατάσταση που θα δημιουργηθεί θα βαρύνει την ομάδα. Οταν έρθει αυτή η στιγμή, αναπόφευκτα όλη η προσοχή θα πέσει στην άμυνα, ειδικά Φεβρουάριο και Μάρτιο, όταν οι Reds ταξιδεύουν σε Old Trafford και Goodison Park για να αντιμετωπίσουν ομάδες αποφασισμένες να τα δώσουν όλα για να δώσουν τη σεζόν τους. Στο τέλος του μήνα, μάλιστα, θα επισκεφθεί το Anfield μια Τότεναμ που αναμένεται να είναι πλήρης μπροστά. Το να κατακτήσεις τίτλους είναι δύσκολο και σπάνια τόσο εύκολο όσο το έκανε πέρυσι η Σίτι να φαίνεται. Κάποια στιγμή, νομοτελειακά, θα έρθουν τα δύσκολα για τη Λίβερπουλ και τότε είναι που ο Βαν Ντάικ θα πρέπει να φροντίσει ώστε να διατηρηθεί η αμυντική ασφάλεια, οργάνωση και αποτελεσματικότητα που τους έφερε ως εδώ. Για να τονίσουμε κι άλλο το πόσο σημαντικός είναι ο Ολλανδός, μπορούμε να πούμε ότι αν υποστεί ακόμη και έναν ελαφρύ τραυματισμό, η Σίτι θα γίνει το φαβορί για να διατηρήσει τον τίτλο της.

ΣΟΝ (TOTENAM)

Το Κατάρ κέρδισε κάποιες καρδιές στο βόρειο Λονδίνο αφού η νίκη του επί της Ν. Κορέας στο Ασιατικό κύπελλο είχε ως αποτέλεσμα ο Σον να επιστρέψει αρκετά νωρίτερα στην Τότεναμ. Και αμέσως μετά την επιστροφή του, έδειξε στη νίκη επί της Γουόφορντ με ανατροπή πόσο σημαντικός είναι, δίνοντας στην ομάδα την ενέργεια που χρειαζόταν. Και θα χρειαστεί να το κάνει αυτό για αρκετές ακόμη εβδομάδες. Οι τραυματισμοί των Κέιν και Αλι σημαίνουν ότι δεν υπολογίζονται ως τον Μάρτιο και αν ο Μαουρίσιο Ποκετίνο δεν καταφέρει να καλύψει τα κενά τους, η σεζόν μπορεί να έχει τελειώσει για την ομάδα του όταν επιστρέψουν στη δράση. Η αξία του Σον, πέρα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, είναι η ικανότητα του να καλύψει διάφορους ρόλους. Δεν είναι ούτε Κέιν ούτε Αλι, αλλά η ικανότητα του στο σκοράρισμα, η ταχύτητα του και η ικανότητα του να αποφεύγει τους αμυντικούς, προσφέρουν στην ομάδα τη δυνατότητα να απειλήσει με διαφορετικό τρόπο και λογικά αυτό θα πρέπει να είναι αρκετό για να παραμείνει στην 4άδα στις προσεχείς έξι εβδομάδες.

ΦΕΡΝΑΝΤΙΝΙΟ (ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ)

Η αδράνεια της Μάντσεστερ Σίτι στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ήταν έκπληξη. Δεν μπορείς να πεις ότι το ρόστερ δεν έχει βάθος, αλλά η θέση του χαφ από τον οποίο ξεκινάνε τόσες πολλές κινήσεις παραμένει μόνο με τον Φερναρντίνιο. Τον Φεβρουάριο η Σίτι θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι (δύο φορές), την Αρσεναλ και την Εβερτον, ενώ έχει και τα ματς του Champions League με την Σάλκε. Με τόσα και τέτοια ματς μαζεμένα, μπορεί να αναρωτηθεί κανείς πώς θα ανταποκριθεί ο 33χρονος χαφ. Κι αν τραυματιστεί ή δεν είναι σε φόρμα, πώς θα ανταποκριθεί η Σίτι σε πρωτάθλημα και Ευρώπη; Δεν υπάρχουν εναλλακτικές. Ο Ντελφ μπορεί να παίξει σε αυτή τη θέση αλλά δεν είναι κλάση Φερναντίνιο, οποιοδήποτε πρόβλημα του οποίου μπορεί να προκαλέσει μεγάλο θέμα στη Σίτι. Είναι μια περίεργη κατάσταση. Η Σίτι έχει τόσο βάθος σε πολλές θέσεις, αλλά στον ρόλο που είναι ίσως ο πιο κομβικός για το παιχνίδι της, βασίζεται μόνο σε έναν παίκτη, ο οποίος είναι και 33 ετών.

ΠΗΓΗ: FourFourTwo

 

Τελευταία Νέα