TOP-5: Όταν ο Ντε Χέα κατεβάζει ρολά (vids)

TOP-5: Όταν ο Ντε Χέα κατεβάζει ρολά (vids)

TOP-5: Όταν ο Ντε Χέα κατεβάζει ρολά (vids)

bet365

Με αφορμή την εκπληκτική εμφάνιση του Νταβίντ Ντε Χέα απέναντι στην Τότεναμ, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται κάποιες από τις πιο εντυπωσιακές αποκρούσεις του τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

vs Τσέλσι (2011-12)
Μπορεί ο Χουάν Μάτα να ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να αποθεώσουν τον Νταβίντ Ντε Χέα μετά το παιχνίδι με την Τότεναμ, όμως πριν από επτά χρόνια είχε δει την άλλη πλευρά του νομίσματος. Ο Μάτα αγωνιζόταν τότε στην Τσέλσι και είχε δει τον συμπατριώτη του να εκτινάσσεται στο «παραθυράκι» και να αποκρούει την μπάλα (με ανάποδο χέρι) σε δική του εκτέλεση φάουλ. Εκείνη ήταν η πρώτη σεζόν του Ντε Χέα στην Πρέμιερ Λιγκ και το παιχνίδι είχε λήξει ισόπαλο 3-3 (από 3-0 της Τσέλσι).

vs Έβερτον (2014-15)
Μετά τις προσθήκες των Φαλκάο και Ντι Μαρία είχαν δημιουργηθεί υψηλές προσδοκίες για την ομάδα του Λουίς Φαν Χααλ, όμως στην 7η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ χρειάστηκε η τεράστια συμβολή του Νταβίντ Ντε Χέα για να έρθει η νίκη με 2-1. Μπορεί να έπιασε πέναλτι του Μπέινς, όμως οι κορυφαίες επεμβάσεις του ήρθαν στα σουτ του Όσμαν και (κυρίως) του Οβιέδο στην επανάληψη.

vs Στόουκ (2017-18)
Η πρώτη απώλεια βαθμών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα της περσινής σεζόν ήρθε την 4η αγωνιστική στο Μπριτάνια. Το τελικό 2-2 άφησε γλυκόπικρη γεύση στην ομάδα του Μουρίνιο, που όμως θα μπορούσε να ήταν και πολύ χειρότερο, αν δεν υπήρχε ο Ντε Χέα. Ο Ισπανός τερματοφύλακας έκανε μια σπουδαία απόκρουση, απέναντι στο συμπατριώτη του, Χεσέ, στο δεύτερο ημίχρονο.

vs Λίβερπουλ (2017-18)
Στο περσινό ντέρμπι του Άνφιλντ, ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε εφαρμόσει τη γνωστή αμυντική συνταγή του, προσπαθώντας απλά να καταστρέψει τη δημιουργία της Λίβερπουλ. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα τα κατάφερε, όμως χρειάστηκε μία απίθανη επέμβαση του Ντε Χέα με τα πόδια, σε κοντινή προβολή του Ματίπ στο πρώτο ημίχρονο, ώστε η Γιουνάιτεντ να φύγει με το 0-0 από την έδρα των «κόκκινων».

vs Άρσεναλ (2017-18)
Ίσως το κορυφαίο ματς στην καριέρα του Ντε Χέα. Μπορεί με την Τότεναμ να μέτρησε 11 επεμβάσεις, όμως στο περσινό παιχνίδι στο Εμιρέιτς, ο Ισπανός γκολκίπερ έκανε 14 (!) απέναντι στην Άρσεναλ. Ήταν – εννοείται – ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη της Γιουνάιτεντ με 3-1, ενώ η στιγμή που ξεχώρισε δεν ήταν άλλη από τη διπλή του απόκρουση στις προσπάθειες των Λακαζέτ και Σάντσες.

 

Τελευταία Νέα