Serie A: Οι κορυφαίες μεταγραφές του καλοκαιριού

Gazzetta team
Serie A: Οι κορυφαίες μεταγραφές του καλοκαιριού

bet365

Διαβάστε στο Planet Football για τους πέντε παίκτες που έχουν κάνει μεγαλύτερη εντύπωση στο πρώτο μισό της σεζόν στην Serie A.

Για έναν παίκτη όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν γίνεται να γραφτεί ότι αποκτήθηκε και έκανε εντύπωση το γεγονός ότι με το 'καλημέρα' σε ένα άγνωστο πρωτάθλημα τα πάει εκπληκτικά, οπότε από την αναφορά μένει έξω ο Πορτογάλος. Ακολουθούν πέντε παίκτες που έχουν βοηθήσει σημαντικά τις ομάδες τους και έχουν αποτελέσει έξυπνες κινήσεις.

Ντουβάν Ζαπάτα (Αταλάντα)
Ο γεννημένος στο Κάλι επιθετικός έχει κάνει απίθανα πράγματα με την Αταλάντα και πετυχαίνοντας 9 γκολ τον Δεκέμβριο, σημείωσε τη 2η καλύτερη επίδοση ever στην Serie A σε έναν ημερολογιακό μήνα. Ο Ζαπάτα δείχνει στον Γκασπερίνι αυτά και περισσότερα απ' όσα ήθελε να δει όταν τον αποκτούσε δανεικό για δύο χρόνια με option αγοράς και ο 27χρονος είναι ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς του πρωταθλήματος, έχοντας ήδη στο ενεργητικό του 10 τέρματα. Εκπληκτικό φαίνεται το μέλλον για τον πρώην φορ της Νάπολι.


Κριστιάν Κουαμέ (Τζένοα)
Ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού πετάει φωτιές μετά τη μεταγραφή του από την Τσιταντέλα, αν και έχει επισκιαστεί από τον συμπαίκτη του (ο οποίος... ακολουθεί), Κριστόφ Πιόντεκ. Παρά το γεγονός αυτός, είναι δύσκολο να μην παρατηρήσεις τον Κουαμέ, ο οποίος αποτελεί έναν βασικό λόγο για τον οποίο ο συμπαίκτης του τα πηγαίνει τόσο καλά. Τρία γκολ και τρεις ασίστ είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός για τον 21χρονο, που έχει κάνει ήδη ομάδες όπως Μίλαν, Νάπολι, Ρόμα να ενδιαφέρονται για την απόκτησή του.


Κριστόφ Πιόντεκ (Τζένοα)
Οταν η Τζένοα τον αγόραζε το καλοκαίρι αντί 4.5 εκατ. ευρώ από την Κρακόβια κανένας δεν έδωσε σημασία, όμως τώρα τον ξέρει όλη η Ευρώπη. Αυτό που έχει να πει ο Πιόντεκ είναι 13 γκολ μόνο στην Serie A στο πρώτο μισό της χρονιάς και το 52% της ομάδας του. «Θα δείτε ποια θα είναι η αξία του σε 1-2 χρόνια» είπε όταν τον πήρε ο πρόεδρος των Rossoblu, Ενρίκο Πρετσιόζι, και πριν προλάβει να ολοκληρώσει τη φράση του, η τιμή του είχε ήδη ανέβει. Ο 23χρονος είναι ένα όνομα που ακούγεται για κάθε μεγάλη ομάδα που θέλει φορ και το καλοκαίρι αναμένεται να ακουστεί ακόμα περισσότερο.


Ολα Αϊνα (Τορίνο)
Οπως και πολλοί άλλοι παίκτες στο πρόσφατο παρελθόν, ο Αϊνα, επωφελήθηκε από το ότι δόθηκε δανεικός από την Τσέλσι και άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο. Υπό τις οδηγίες του Βάλτερ Ματσάρι, o 22χρονος έχει αποδειχθεί εξαιρετικός wing-back αμυντικά και επιθετικά. Η Τορίνο έχει option αγοράς μόλις στα 7 εκατ. λίρες και αυτή δείχνει μια φιλική τιμή για έναν παίκτη που φαίνεται να ταιριάζει απόλυτα στο 3-5-2. Ο χρόνος θα δείξει αν ο ίδιος θέλει να μείνει στην Ιταλία και όχι να επιστρέψει στην Ιταλία.


Ζοάο Κανσέλο (Γιουβέντους)
Η Ιντερ ήταν η ομάδα που τον έδειξε στην Ιταλία καθώς τον είχε πάρει δανεικό από την Βαλένθια, όμως, δυστυχώς για τους ίδιους, οι Nerazzurri δεν είχαν τακτοποιημένα τα οικονομικά τους και δεν μπορούσαν να κάνουν χρήση της option αγοράς των 40 εκατ. ευρώ. Ετσι, το έκανε η Γιουβέντους και δικό της τον Πορτογάλο μπακ, ο οποίος είναι Νο2 στην Serie A σε επιτυχημένες ντρίμπλες. Ο 24χρονος δείχνει κάθε μέρα ότι είναι κάτι περισσότερο από ένας μπακ και τον πωρώνει όταν ακούει από τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ότι μπορεί να γίνει ο καλύτερος στον κόσμο στη θέση του.

 

Τελευταία Νέα