Top-5: Υποτιμημένα γκολ της Premier League

Gazzetta team
Top-5: Υποτιμημένα γκολ της Premier League

bet365

Πολλές είναι οι γκολάρες που έχουν μείνει στη μνήμη όλων μας, αλλά έχουν μπει και κάποιες άλλες που μάλλον τις ξεχάσαμε. Κακώς!

ΠΑΟΛΟ ΝΤΙ ΚΑΝΙΟ (Γουέστ Χαμ-Τσέλσι, 2003)
Αν υπήρχε κάτι κακό στο ψαλιδάκι του Ντι Κάνιο κόντρα στη Γουίμπλεντον, ήταν το γεγονός ότι έκανε "φυσιολογικά" όλα τα άλλα γκολ που πέτυχε στην Αγγλία. Σπάνια, αν έγινε ποτέ, είδε το βρετανικό ποδόσφαιρο τέτοια "συμβίωση" ισορροπίας, timing και τεχνικής. Αυτή, όμως, ήταν η άλλη πλευρά του. Αν το πιο διάσημο γκολ του, έδειξε την τεχνική στην εκτέλεση του Ντι Κάνιο, αυτό έδειξε τη φαντασία του στη δουλειά και ίσως ακόμη περισσότερο την ιδιοφυία του. Ο Ντι Κάνιο μπορούσε να κάνει υπέροχα πράγματα με μια μπάλα, αλλά ήταν επίσης και ένας αυθεντικός παίκτης που προσπαθούσε να αλλάξει τα ματς με τρόπο που δεν έφτανε κανείς. Το ταλέντο του ήταν αυτό για το οποίο τον παρακολουθούσες, αλλά το πνεύμα του είναι αυτό που έχει παραμείνει.

ΧΑΡΙ ΚΙΟΥΕΛ (Λιντς-Σέφιλντ Γουένσντεϊ, 2000)
Οποιοδήποτε γκολ του Κιούελ θα μπορούσε να είναι στη λίστα: Τα τρομερά σουτ που έκανε στο Highbury, όπως και αυτό που έβαλε στον Ντέιβιντ Τζέιμς στο Elland Road. Αλλά αυτό είναι πραγματικά κορυφαίο και -σοκαριστικά- ξεχασμένο. Με το εξωτερικό του αριστερού ποδιού, για να πάει η μπάλα όπως πρέπει, εκεί που πρέπει... Πώς έγινε; Ο Κιούελ ήταν ένας παίκτης που είδε τα καλύτερα του χρόνια να χάνονται λόγω τραυματισμών, αλλά μέχρι να συμβεί αυτό ήταν αυτός που ήθελαν να βλέπουν οι περισσότεροι στην Αγγλία.

* Στο 2:58 του βίντεο.

ΜΠΕΝΙΤΟ ΚΑΡΜΠΟΝΕ (Σέφιλντ Γουένσντεϊ-Νιούκασλ, 1997)
Μια καρικατούρα ενός εξωτερικά προκοισμένοι ποδοσφαιριστή, ο Καρμπόνε είχε αυτή την ιταλική αριστεία, περισσότερο από ποτέ τον Αύγουστο του 1997 κόντρα στη Νιούκασλ. Υπήρχε μια περίοδος που οι ξένοι παίκτες στην Αγγλία ήταν κάτι νέο και αναγκάζονταν να... χορεύουν ανάμεσα σε αγκώνες και τάπες, αφού το πρωτάθλημα ήταν ακόμη "άγριο". Ο Καρμπόνε, με το μαλλί και το όλο στυλ, ήταν μια απόδειξη για την κοσμοπολίτικη φύση του αγγλικού ποδοσφαίρου αλλά και για τον όλο και περισσότερο εκμοντερνισμό του. Και τι γκολ ήταν αυτό που έβαλε στη Νιούκασλ... Αν το είχε βάλει κάποιος πιο διάσημος που θα έπαιζε και σε μεγαλύτερη ομάδα, θα είχε τώρα το δικό του ντοκιμαντέρ στο Netflix.

ΛΙ ΜΠΟΓΙΕΡ (Λιντς-Γουέστ Μπρομ, 2002)
Θυμάστε πώς φαινόταν το ποδόφαιρο στα κόμικς; Τέλειες πάσες, πανέμορφα σουτ με φάλτσο, μοναδικές κινήσεις. Λοιπόν, όλα αυτά ήταν αυτό το γκολ. Τον Αύγουστο του 2002 η Λιντς είχε αρχίσει να βυθίζεται στην οικονομική κρίση, παίκτες είχαν φύγει, ο Ντέιβιντ Ο'Λίρι είχε απολυθεί και η ομάδα είχε στον πάγκο τον Τέρι Βέναμπλς. Οπως και να έχει, αυτό το γκολ ήταν η ματιά του καλλιτέχνη για το παιχνίδι, μέσα από τέλειες γραμμές και απίθανο timing.

ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΠΕΚΑΜ (Μάντσεστερ Γ.-Γουέστ Χαμ, 1996)
Το γκολ του Μπέκαμ σχεδόν από το κέντρο στο Selhurst Park έχει προβληθεί τόσες φορές, ώστε να θεωρείται η κορυφαία στιγμή του. Ηταν πραγματικά υπέροχο από κάθε άποψη, αλλά... καλλιτεχνικά δεν μπορούσε να συγκριθεί με το γκολ που έβαλε τέσσερις μήνες μετά στο Upton Park. Η Γουέστ Χαμ ήταν μια δεμένη, σκληρή ομάδα και πολλοί αντίπαλοι είχαν... αφήσει τα κόκκαλα τους εκεί, αλλά εδώ, σε αυτή τη φάση, σε αυτό το γκολ, κανείς δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.

Πηγή: FourFourTwo

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα