Οι κορυφαίοι όλων των εποχών για το top-5 της Premier League

Gazzetta team
Οι κορυφαίοι όλων των εποχών για το top-5 της Premier League

bet365

Ο Alex Reid του FourFourTwo γράφει για τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία των κορυφαίων 5 club της Premier League.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Τιερί Ανρί

Ενας ρομαντικός μπορεί να επέλεγε τον Ντένις Μπέρκαμπ. Ο Ολλανδός αρτίστας ήταν άνετα ο κορυφαίος παίκτης της Premier League το 1997-98, έναν τίτλο τον οποίο ο Τιερί Ανρί έμελλε να πάρει πέντε χρόνια αργότερα. Αποκτήθηκε από τη Γιουβέντους το 1999 και έγινε ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών για τους Gunners σε λιγότερο από 7 σεζόν. Από τους παίκτες που έχουν πετύχει 100 τέρματα στην PL, μόνο ο Σέρχιο Αγουέρο (0.69 ανά αγώνα) έχει καλύτερο ποσοστό σκοραρίσματος από τον Γάλλο, ο οποίος εκτός από killer ήταν κάποιος που έδινε πάρα πολλές ασίστ. Ομως με το να αναφέρεσαι στους αριθμούς όταν μιλάς για τον Ανρί, χάνεις τη μαγεία. Μπορούσε να αποφύγει κάθε αμυντικό με την εκπληκτική του ταχύτητα, με απόστευτες ντρίμπλες, με πράγματα που κανένας άλλος δεν μπορούσε να κάνει. Ενας μυθικός παίκτης που έχει γράψει ιστορία.

ΤΣΕΛΣΙ: Ντιντιέ Ντρογκμπά

Σε μία εντυπωσιακή λίστα με παικταράδες για την Τσέλσι, όπως οι Τζανφράνκο Τζόλα, Πετρ Τσεχ, Τζον Τέρι, Φρανκ Λάμπαρντ, η... δύσκολη επιλογή ήταν ο Ντιντιέ Ντρογκμπά. Ο άσος από την Ακτή Ελεφαντοστού έδωσε άλλη διάσταση στη θέση του επιθετικού στην Premier League. Ηταν γρήγορος, κινητικός, μπορούσε να κρατήσει την μπάλα, να νικήσει τους αμυντικούς στον αέρα και να τελειώσει άπειρες φάσεις. Τα 164 γκολ του με την Τσέλσι δεν λένε όλη την αλήθεια, αφού τα περισσότερα από αυτά σημειώθηκαν σε μεγάλα παιχνίδια. Τέσσερα σε τελικούς FA Cup, τρία σε τελικούς League Cup συν ένα σε τελικό Champions League. Αν ο Εντέν Αζάρ συνεχίσει έτσι, θα είναι ένας σοβαρός υποψήφιος για να του πάρει τη θέση.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Λουίς Σουάρες

Πέρασε στην Λίβερπουλ μόλις 3.5 χρόνια, όμως το ταλέντο και η ποιότητά του τον έκαναν τον κορυφαίο παίκτη που είδε ποτέ το Anfield επί εποχής Premier League. Οταν αποκτήθηκε από τον Αγιαξ αντί 22.8 εκατ. λιρών το 2011, η ικανότητα του Σουάρες ήταν προφανής, όμως τα τελειώματά του δεν ήταν το ίδιο καλά με τη συνολική εικόνα του. Το 2012-13 και το 2013-14 ήταν σεζόν των 30 γκολ για τον Ουρουγουανό, ο οποίος έσπρωξε την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς στον τίτλο. Ο αγώνας με τα τέσσερα γκολ σε βάρος της Νόριτς είναι ένας από τους καλύτερους στη σύγχρονη εποχή. Ο Σουάρες πήγε στην Μπαρτσελόνα αντί 65 εκατ. λιρών το 2014 με τις εμφανίσεις στο Anfield να αποτελούν το διαβατήριο για τη μεγάλη μεταγραφή.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Νταβίδ Σίλβα

Πως γίνεται ο παίκτης που χάρισε το πρωτάθλημα με γκολ στο τελευταίο λεπτό την τελευταία αγωνιστική να μην βρίσκεται εδώ; Απ' όλους τους μεγάλους παίκτες της Σίτι, ο Αγουέρο είναι πιο κοντά στην κορυφή, όμως το μετάλλιο το παίρνει ο Νταβίδ Σίλβα. Ο άνθρωπος που έχει 125 συμμετοχές με την Εθνική Ισπανίας είναι ο κυρίαρχος στο κέντρο των Πολιτών εδώ και 9 χρόνια, έχοντας καταγράψει 50 γκολ και 77 ασίστ μόνο στην Premier League. Κι όμως, οι αριθμοί δεν μπορούν να δώσουν την πραγματική του αξία. Ενας πολυσύνθετος playmaker με work-ethic και σταθερότητα, ο Σίλβα πάντα θα βρει τον τρόπο να περάσει την κατάλληλη πάσα και θα βρει τον χώρο που χρειάζεται για να κάνει τα πράγματα να μοιάζουν πολύ εύκολα. Τα 25 εκατ. λίρες που κόστισε η μεταγραφή του, φαίνονται πραγματικά πολύ λίγα μπροστά στα όσα έχει προσφέρει στην Μάντσεστερ Σίτι.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Κριστιάνο Ρονάλντο

Οπως και με την Αρσεναλ, έτσι και με την Γιουνάιτεντ, ο ρομαντισμός θα μπορούσε να μπει στη μέση. Η άφιξη του Ερίκ Καντονά στο Old Trafford το 1992 σήμανε την έναρξης μιας επιτυχημένης εποχής ύστερα από ξηρασία 16 ετών, όμως ο παίκτης που παίρνει τη θέση εδώ είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος πήρε τρία πρωταθλήματα, το Champions League το 2008 και έγινε ο πρώτος παίκτης της Γιουνάιτεντ από τη δεκαετία του '60 που κατακτά την Χρυσή Μπάλα. Ο Κριστιάνο αποχώρησε για την Ρεάλ Μαδρίτης το 2009 και οι αριθμοί που είχε στην Ισπανική πρωτεύουσα δεν χωρούν στο μυαλό, όμως η πιο απολαυστική version του CR ήταν σαφώς στο Old Trafford.

 

Τελευταία Νέα