Top-5: Οι κορυφαίοι μέχρι στιγμής στην Premier League

Gazzetta team
Top-5: Οι κορυφαίοι μέχρι στιγμής στην Premier League

bet365

Ο Daniel Storey γράφει για τους 5 καλύτερους παίκτες της Premier League ύστερα από την ολοκλήρωση 10 αγωνιστικών.

5. Αλεξάντρ Λακαζέτ (Αρσεναλ)

Στον Λακαζέτ θα έχει συγχωρηθεί το γεγονός ότι φοβήθηκε ποιο μπορεί να είναι το μέλλον της Αρσεναλ μετά την αποχώρηση του Αλέξις Σάντσες, ο οποίος όμως αντικαταστάθηκε με... δύο παίκτες. Μχιταριάν και Ομπαμεγιάνγκ ήρθαν στο Emirates, ενώ για μια θέση παλεύουν επίσης οι Οζίλ, Ράμσεϊ, Ιβόμπι. Ο τραυματισμός στο γόνατο τον περασμένο Μάρτιο σίγουρα δεν βοήθησε τον Γάλλο επιθετικό. Ο Λακαζέτ δεν είναι μόνος που έχει ανέβει εμφανώς υπό τις οδηγίες του Ουνάι Εμερι, όμως τα 4 γκολ και οι 2 ασίστ σε 7 αγώνες δείχνουν ότι η συνεργασία του με τον Ομπαμεγιάνγκ είναι εξαιρετική. Οι όποιες ανησυχίες υπήρχαν πέρυσι για το αν οι δύο χωρούν στην ίδια ομάδα, έχουν πλέον εξαφανιστεί, με τους δύο να συνυπάρχουν 438 λεπτά στο γήπεδο και να έχουν μαζί 8 γκολ.

4. Τζο Γκόμες (Λίβερπουλ)

Η έλευση του Αλισον έδωσε στην Λίβερπουλ μια αμυντική σιγουριά που δεν είχε πέρυσι, ο Φαν Ντάικ έχει εξελιχθεί σε ηγέτη, όμως αν έχεις παρακολουθήσει την Λίβερπουλ θα έχεις δει ότι ο Τζο Γκόμες είναι ο καλύτερος αμυντικός των Reds. Πρόκειται για μια εκπληκτική ιστορία. Eχοντας βγει από την ακαδημία της Τσάρλτον, ο Γκόμες μετακόμισε στο Anfield και υπέστη έναν τραυματισμό που ήταν τόσο σοβαρός που θα μπορούσε να έχει κάνει ζημιά στην καριέρα του. ΑΝτίθετα, δούλεψε σκληρά, επανήλθε και είναι ένας από τους πιο βελτιωμένους παίκτες στο Νησί. Οι οπαδοί έχουν πολλούς λόγους να είναι ενθουσιασμένοι μαζί του, πρέπει να ακούσεις τον ήχο στο Anfield όταν ύστερα από ένα δυνατό σπριντ πέφτει για τάκλιν.

3. Νταβίδ Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι)

Υπάρχει μια θεωρία ότι ο Σίλβα όσο μεγαλώνει, γίνεται καλύτερος. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, όσο περισσότερο μεγαλώνει τόσο περισσότερο εκτιμάται η ποιότητά του. Οι περισσότεροι παίκτες βασίζονται στην ταχύτητα και τη δύναμή τους, όχι ο Σίλβα. Τον Ιανουάριο γίνεται 33 και ίσως βλέπουπε το peak του. Ποτέ δεν άφησε πίσω αμυντικούς με ταχύτητα και στο φθινόπωρο της καριέρας του μας χαρίζει την τελειότητα με τα κοντρόλ του, το πως ελέγχει το tempo και το πως - μόνο αυτός - βλέπει το γήπεδο στις επιθέσεις της Σίτι. Μπορεί οι γύρω του να είναι πιο εντυπωσιακοί, όμως ο Σίλβα είναι εκείνος που ξεχωρίζει, όπως έκανε ακόμα και πέρυσι όταν αντιμετώπιζε οικογενειακά προβλήματα, όμως ώθησε την ομάδα του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

2. Αϊμερίκ Λαπόρτ (Μάντσεστερ Σίτι)

Είναι πολύ εύκολο να έχει την προσοχή σου στραμμένη στην επίθεση της Μάντσεστερ Σίτι. Ομως ο καλύτερος παίκτης των Πολιτών είναι ο Αϊμερίκ Λαπόρτ, πάνω από τους Σίλβα και Αγουέρο. Δεν έχει χάσει ούτε λεπτό στο πρωτάθλημα και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό δεδομένων των επιλογών που έχει ο Πεπ Γκουρδιόλα για τους κεντρικούς αμυντικούς, με τον Γάλλο να είναι μοναδικός outfield player που έχει αγωνιστεί σε όλα τα ματς. Τα προηγούμενα χρόνια μπορεί να σου δινόταν η εντύπωση ότι αν παίξεις επιθετικά και πιέσεις την Σίτι μπορείς να της δημιουργήσεις προβλήματα και να της βάλεις κολλητά γκολ, όμως αυτό δεν υπάρχει πια χάρη στον Λαπόρτ. Από τον Ιανουάριο, όταν και αποκτήθηκε από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, ο Γάλλος έχει πάρει φανέλα βασικού σε 19 αναμετρήσεις και η ομάδα του έχει 17 νίκες σε αυτά τα ματς έχοντας δεχθεί μόλις 8 τέρματα.

1. Εντέν Αζάρ (Τσέλσι)

Το να τα πάει εξαιρετικά ο Αζάρ υπό τις οδηγίες ενός νέου τεχνικού στην Τσέλσι δεν είναι κάτι καινούριο. Ο Μαουρίτσιο Σάρι έχει κάνει τον Βέλγο να πραγματοποιεί από νωρίς υψηλή πτήση και να έχει την ομάδα διεκδικήτρια για τον τίτλο, ενώ έχει δηλώσει από νωρίς ότι στόχος είναι να πετύχει 35 γκολ στη σεζόν. Θα το προσπαθήσει αυτό επιτρέποντάς του να μένει ψηλά στο τερέν και να συγκλίνει όσο το δυνατόν πιο συχνά. Ο 27χρονος είναι ήδη ο πρώτος σκόρερ στην Premier League έχοντας παίξει στα 2/3 των διαθέσιμων αγώνων. Σουτάρει μια φορά κάθε 24 λεπτά αντί της μίας κάθε 34 πέρυσι και έχει επίσης περισσότερες επαφές μέσα στην περιοχή. Ο Αζάρ μπορεί να είναι ο νέος Ντρις Μέρτενς του Σάρι.

 

Τελευταία Νέα