TOP-5: Μεγάλες βραδιές στο Βεστφάλεν

TOP-5: Μεγάλες βραδιές στο Βεστφάλεν

TOP-5: Μεγάλες βραδιές στο Βεστφάλεν

bet365

Με αφορμή το 4-0 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τα πέντε κορυφαία εντός έδρας παιχνίδια της Ντόρτμουντ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ντόρτμουντ – Μάλαγα 3-2 (9/4/2013)
Μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία της διοργάνωσης (όμοια της είναι μόνο εκείνη στον τελικό του 1999 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) είναι αυτή της Μπορούσια στον προημιτελικό της σεζόν 2012-13. Μετά το 0-0 στο πρώτο παιχνίδι, στην Ισπανία, η Μάλαγα ήταν αγκαλιά με την πρόκριση, αφού μέχρι και τις καθυστερήσεις του επαναληπτικού ήταν μπροστά στο σκορ με 1-2. Ωστόσο, τα γκολ των Ρόις στο 91’ και Σαντάνα στο 93’ έφεραν την Ντόρτμουντ από την κόλαση στο παράδεισο και με το τελικό 3-2 προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης 4-1 (24/4/2013)
Μετά την επική πρόκριση επί της Μάλαγα, στο δρόμο της Μπορούσια βρέθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης. Ο πρώτος ημιτελικός στο Βεστφάλεν εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο, καθώς ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σημείωσε και τα τέσσερα τέρματα της ομάδας του, στο εντυπωσιακό 4-1 επί των Μαδριλένων (είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ρονάλντο). Ένα σκορ που έδωσε στην Ντόρτμουντ το εισιτήριο για τον τελικό, καθώς στον επαναληπτικό η Ρεάλ δεν κατάφερε να το γυρίσει.

Ντόρτμουντ – Λέγκια Βαρσοβίας 8-4 (22/11/2016)
Ένα παιχνίδι για τη φάση των ομίλων, που έμεινε στην ιστορία, καθώς τα 12 γκολ που σημειώθηκαν συνολικά είναι τα περισσότερα που έχουν μπει ποτέ σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ (μόνο στο Φέγενορντ-Ρέικιαβικ 12-2 για το κύπελλο πρωταθλητριών τη σεζόν 1969-70 έχουν μπει περισσότερα). Αυτός ο λόγος αρκεί για να βρίσκεται η συγκεκριμένη αναμέτρηση μέσα στις κορυφαίες της Ντόρτμουντ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Από δύο γκολ είχαν πετύχει Ρόις και Καγκάβα, ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε βρει δίχτυα δύο φορές ο νυν επιθετικός του ΠΑΟΚ, Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς.

Ντόρτμουντ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0 (9/4/1997)
Η πορεία προς τον τελικό του Μονάχου και την κατάκτηση του τροπαίου απέναντι στην Γιουβέντους είχε για τελευταίο εμπόδιο στα ημιτελικά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ των Καντονά και Γκιγκς. Το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων έγινε στο Βεστφάλεν, με την Ντόρτμουντ να επικρατεί με 1-0, χάρις στο τέρμα του Τρέτσοκ στο 76’. Αυτή η νίκη, σε συνδυασμό με το διπλό στο Ολντ Τράφορντ, δύο εβδομάδες αργότερα, έδωσε στην Μπορούσια την πρόκριση στον τελικό.

Ντόρτμουντ – Μπάγερν Μονάχου 1-0 (18/3/1998)
Εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης ήταν η Μπορούσια και στα προημιτελικά της διοργάνωσης βρήκε απέναντί της την Μπάγερν, σε ένα γερμανικό «εμφύλιο». Μετά τη λευκή ισοπαλία των δύο ομάδων στο Μόναχο, η πρόκριση κρίθηκε στον επαναληπτικό του Βεστφάλεν. Μετά το 0-0 στο 90λεπτό, ο επαναληπτικός οδηγήθηκε στην παράταση, με τον Σαπουιζά να λύνει το γόρδιο δεσμό για τους γηπεδούχους στο 109’, δίνοντας στην Ντόρτμουντ το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

 

Τελευταία Νέα