Top-5: Γκολ της AEK στο Champions League (vids)

Top-5: Γκολ της AEK στο Champions League (vids)

Γιώργος Κοντογεώργης
Top-5: Γκολ της AEK στο Champions League (vids)

bet365

Η ΑΕΚ επέστρεψε στα αστέρια και το FourFourTwo του Gazzetta θυμάται τα κορυφαία γκολ της Ενωσης στην κορυφαία διοργάνωση.

Δώδεκα χρόνια απουσίας ήταν πολλά για την ΑΕΚ η οποία επιστρέφει στους ομίλους του Champions League, όπου συμμετέχει για 5η φορά στην ιστορία της. Η Ενωση είναι η πρώτη Ελληνική ομάδα που έπαιξε στη διοργάνωση και πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα που έχει βγάλει group αήττητη. Οι Κιτρινόμαυροι θα κρατήσουν και πάλι τη σημαία της Ελλάδας στα αστέρια, 24 χρόνια αφού απέκλεισαν την Ρέιντζερς στην Σκωτία πετυχαίνοντας μάλιστα δεύτερη νίκη (0-1) χάρη σε εκείνο το γκολ του Τόνι Σαβέβσκι προς το τέλος του πρώτου μέρους (vid). Ενώ μετράμε ώρες για τον αγώνα με τον Αγιαξ στο Αμστερνταμ, το FourFourTwo του Gazzetta επέλεξε τα πέντε καλύτερα γκολ του Δικεφάλου στο Champions League. Forza.


Βασίλης Τσιάρτας | vs. Ρεάλ Μαδρίτης
Ο Οκτώβριος είχε μόλις φτάσει το 2002 και στην Αθήνα έφτανε η κορυφαία ομάδα του πλανήτη, Ρεάλ Μαδρίτης, για να παίξει με την ΑΕΚ για την 3η αγωνιστική των ομίλων. Πάρε ανάσα. Κασίγιας, Ρομπέρτο Κάρλος, Μακελελέ, Γκούτι, Φίγκο, Ζιντάν, Ραούλ ήταν όλοι στην 11άδα που παρέταξε ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, ο οποίος όμως δεν είχε πει στους παίκτες του να προσέχουν να μην δίνουν φάουλ εκτός περιοχής. Στο 6' ο Ρομπέρτο Κάρλος χρειάστηκε να πετάξει κάτω τον Λάκη για να σταματήσει την κούρσα του από δεξιά και οι Μαδριλένοι έμελλε να μάθουν τότε γιατί δεν έπρεπε να κάνουν φάουλ. Ο Τσιάρτας το ένιωθε να έρχεται τόσο πολύ που βιάστηκε να το εκτελέσει και πήρε κίτρινη. Ευτυχώς το πρώτο πήγε στο δοκάρι. Στη δεύτερη εκτέλεση και αυτή που μέτρησε, ο Ελληνας maestro πέρασε σεμιναριακά την μπάλα πάνω από το τείχος και δεν άφησε περιθώριο ούτε στον Αγιο Ικερ για να κάνει θαύμα. Ηταν το 1-0 για την ΑΕΚ σε ένα επικό ματς 3-3 κόντρα στην Ρεάλ, στο οποίο ο Τσιάρτας έδωσε και δύο ασίστ. Ακόμα δέκα φορές να το χτυπούσε το φάουλ, δοκάρι ή μέσα θα πήγαινε.


Βασίλης Λάκης | vs. Γκενκ
Νοέμβριος 2002. Η ΑΕΚ είναι πολύ δυνατά στη μάχη της πρόκρισης στα νοκ-άουτ σε όμιλο με Ρεάλ Μαδρίτης και Ρόμα και παίζει το θεωρητικά πιο εύκολο ματς, κόντρα στην Γκενκ στην Νέα Φιλαδέλφεια για την 5η αγωνιστική του group. Αφού πρώτα έχει δει κανονικό γκολ του να ακυρώνεται και τον Σονκ να κάνει το 0-1 στο 22', ο Βασίλης Λάκης παίρνει την εκδίκησή του. Ο Ελληνας μεσοεπιθετικός στο 30' κατέβασε με κοντρόλ κλάσης μακρινή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και αμέσως μετά πέρασε την μπάλα πάνω από τον keeper των Βέλγων. Το πλασέ στην ουσιαστικά κενή εστία ήταν το πιο εύκολο κομμάτι της δουλειάς για το 1-1 το οποίο ναι μεν δεν έκανε στην Ενωση, αλλά την κράτησε αήττητη στο υψηλότερο level του ποδοσφαίρου.


Νίκος Λυμπερόπουλος | vs. Λιλ
Η σεζόν 2006-07 ήταν η 4η της ΑΕΚ στην κορυφαία διοργάνωση, στην οποία όμως δεν είχε καταφέρει να πάρει ποτέ νίκη, κάτι που έμελλε να γίνει την 1η Νοεμβρίου στην 4η αγωνιστική των ομίλων. Ο Δικέφαλος υποδέχθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο την Λιλ, η οποία στο 22' έμεινε με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Ελληνα σέντερ-μπακ, Στάθη Ταυλαρίδη. Η ΑΕΚ είχε ραντεβού με την ιστορία, πίεσε τους Γάλλους και βρήκε το πολυπόθητο γκολ την που κράτησε μέσα στην πρόκριση στο 74'. Σε εκείνο το σημείο ο Νίκος Λυμπερόπουλος έκανε κλειστή ντρίμπλα στέλνοντας τον προσωπικό του αντίπαλο και με τρομερό σουτ εκτός περιοχής τίναξε τα δίχτυα του Σίλβα αναγκάζοντας τον Λορένθο Σέρα Φερέρ να σηκωθεί και να πανηγυρίσει έξαλλα.


Ζούλιο Σέζαρ | vs. Μίλαν
Μια από τις μεγαλύτερες νίκες που έχει πετύχει ποτέ ελληνική ομάδα, την πέτυχε η ΑΕΚ τον Νοέμβριο του 2006. Στο ΟΑΚΑ, στην προ-τελευταία αγωνιστική του ομίλου, ο Κάρλο Αντσελότι παρέταξε μια Μίλαν με βασικούς παίκτες όπως Μαλντίνι, Κοστακούρτα, Πίρλο, Ζέεντορφ, Κακά, Ιντζάγκι, μια ομάδα η οποία μερικούς μήνες μετά, κατέκτησε το Champions League στο ίδιο γήπεδο κόντρα στην Λίβερπουλ. Ο Στέφανο Σορεντίνο ήταν σε god-mode στο ματς που τον έκανε γνωστό σε όλη την Ιταλία και που του επέτρεψε να παίξει στην Serie A μέχρι σήμερα σταματώντας σε 3-4 περιπτώσεις έναν από τους κορυφαίους hitmen όλων των εποχών, τον Πίπο Ιντζάγκι. Στο 32' η ΑΕΚ κέρδισε φάουλ σε θέση... Τσιάρτα και η εκτέλεση του Ζούλιο Σέζαρ έπιασε στα ανάποδα βήματα τον Νέλσον Ντίντα. Οι 70.000 οπαδοί λίγο έλειψε να γκρεμίσουν το ΟΑΚΑ στο γκολ με το οποίο η ΑΕΚ νίκησε τους [τότε] 6 φορές πρωταθλητές Ευρώπης περνώντας στα βιβλία της ιστορίας.


Μπρούνο Τσιρίλο | vs. Αντερλεχτ
Η τελευταία αγωνιστική των ομίλων του 2006-07 φέρνει πίκρα στο μυαλό των οπαδών της ΑΕΚ για τον αποκλεισμό από τα νοκ-άουτ καθώς στην Ενωση αρκούσε να χάσει η Λιλ στο San Siro από την Μίλαν για να περάσει εκείνη. Από την άλλη αν έπαιρνε νίκη στο Βέλγιο με την Αντερλεχτ, δεν θα την ένοιαζε τι γίνεται στην Ιταλία. Στο εκτός έδρας ματς οι Κιτρινόμαυροι βρέθηκαν 2-0 πίσω στο σκορ από δύο... καραμπόλες και αφού μείωσαν με τον Λάκη, έκαναν την ανατροπή, που δυστυχώς δεν ήταν ολική. Με βολέ κλάσης στο οποίο η μπάλα έσκασε πρώτα στο έδαφος και μετά πήγε στη γωνία, ο Ιταλός σέντερ-μπακ, Μπρούνο Τσιρίλο, δίδαξε πως τελείωνουν μια φάση κάνοντας το 2-2 και δίνοντας ελπίδα για δέκα λεπτά στο φινάλε.

 

Τελευταία Νέα