Top-10: Εναλλακτικά γκολ στο Champions League (vids)

Γιώργος Κοντογεώργης Γιώργος Κοντογεώργης
Top-10: Εναλλακτικά γκολ στο Champions League (vids)

bet365

Λίγες ώρες πριν τη σέντρα στο Champions League για το 2018-19, το FourFourTwo του Gazzetta επιλέγει τα κορυφαία 10... underground γκολ της κορυφαίας διοργάνωσης.

Το μυθικό βολέ του Ζιντάν, τα ψαλιδάκια των Κριστιάνο, Μπέιλ, Μπρεσάν, οι λόμπες των Σαβίσεβιτς, Ρίκεν και μία από τα ίδια. Απίστευτα γκολ που έχουμε δει και ξαναδεί σε αφιερώματα για το Champions League, όμως τώρα είπαμε να κάνουμε μια ανανέωση. Με αφορμή την έναρξη της σεζόν 2018-19 στη διοργάνωση που μας αρέσει να βλέπουμε περισσότερο, το FourFourTwo του Gazzetta επέλεξε 10 εναλλακτικά τεμάχια και τα παρουσιάζει λίγο πριν η γλυκιά μελωδία ακουστεί και ξανά. Η σειρά είναι εντελώς τυχαία. Enjoy.

Ζουνίνιο Περναμπουκάνο [Λιόν]
Τη σεζόν 2003-04 η Μπάγερν έπαιξε στη φάση των ομίλων με την Λιόν και όταν την υποδέχθηκε στο Μόναχο, οι οπαδοί της είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ένα από τα καλύτερα γκολ που έχει σημειωθεί ποτέ στη διοργάνωση. Πολύ νωρίς στο ματς ο specialist του είδους, Ζουνίνιο Περναμπουκάνο, έστησε την μπάλα στα 30 - 35 μέτρα για φάουλ και με σπάνια τηλεκατευθυνόμενη εκτέλεση την έστειλε δοκάρι-και-μέσα κοντά στο παραθυράκι του Ολιβερ Καν, ο οποίος είχε απλά την ατυχία να είναι κάτω από τα δοκάρια. Οι Γάλλοι νίκησαν 1-2 και το φάουλ πέρασε στην ιστορία σαν ένα από το πιο όμορφα που έχει συναντήσει το μάτι.


Ντίμιταρ Μπερμπάτοβ [Μπάγερ Λεβερκούζεν]
Η Ρόμα υποδέχθηκε χωρίς οπαδούς την Λεβερκούζεν το 2004-05 για τη φάση των ομίλων και από τη μία ήταν καλό που δεν είδαν την ομάδα τους να δέχεται γκολ, όμως από την άλλη ένα τέτοιο τέρμα είναι κρίμα που δεν το είδαν πολλοί από κοντά. Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοβ ήταν ο σκόρερ ενός εκπληκτικού γκολ καθώς πέρασε με τρομερή ενέργεια πάνω από τον Τραϊανό Δέλλα και στη συνέχεια πάνω από τον keeper των Giallorossi για να σκοράρει για τους Γερμανούς στο Olimpico.


Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ [Μίλαν]
Σήμερα έχει επιστρέψει στην Ιταλία για την Σασουόλο, όμως πριν επτά χρόνια ο Γκανέζος τραβούσε πάνω του όλα τα βλέμματα της Ευρώπης. Η Μίλαν του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έπαιζε με την Μπαρτσελόνα στους ομίλους με το σκορ νωρίς στο δεύτερο μέρος να είναι στο 1-2 με αυτογκόλ του Φαν Μπόμελ και πέναλτι του Μέσι. Ο εκρηκτικός μεσοεπιθετικός έκανε ένα απίστευτο πάρσιμο της μπάλας με τακουνάκι αφήνοντας πίσω τον Αμπιτνα΄και στη συνέχεια με πολύ δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή τίναξε τα δίχτυα του Βίκτορ Βαλδές ισοφαρίζοντας σε 2-2.


Αλεσάντρο Φλορέντσι [Ρόμα]
Σεζόν 2015-16. Η Ρόμα παίζει εντός με την Μπαρτσελόνα στους ομίλους και οι Καταλανοί προηγούνται 0-1 από το 21' με το γκολ του Λουίς Σουάρες. Αυτό που θα έβλεπαν οι τιφόζι της Ρόμα, θα δυσκολεύονταν να το πιστέψουν. Στο 31' ο Αλεσάντρο Φλορέντσι έκλεψε στο κέντρο, κινήθηκε όπως συνηθίζει στα δεξιά και λίγο αφού πέρασε τη γραμμή του κέντρου, είδε εκτός θέσης τον Τερ Στέγκεν. Ο Ιταλός δοκίμασε το αδύνατο και δικαιώθηκε. Η μπάλα έφυγε από το πόδι του και έκανε μια απόσταση 55 μέτρων για να περάσει πάνω από τον Γερμανό keeper και να πάει στα δίχτυα του για το 1-1 που έμεινε μέχρι το τέλος.


Ντέγιαν Στάνκοβιτς [Ιντερ]
Στη φάση των «16» της σεζόν 2010-11 η Ιντερ είχε αποκλείσει με μυθική ανατροπή την Μπάγερν μέσα στο Μόναχο και στους «8» έμελλε να παίξει με μια ακόμα γερμανική ομάδα, την Σάλκε, που είχε τότε στις τάξεις της τον Ραούλ. Το πρώτο ματς έγινε στο Μιλάνο και το ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο για τους Nerazzurri, καθώς στο πρώτο λεπτό ο keeper των Βασιλικών Μπλε βγήκε και απομάκρυνε για να φτάσει η μπάλα στο κέντρο του γηπέδου και τον Στάνκοβιτς, ο οποίος με εκπληκτικό βολέ με-τη-μια βρήκε την ανυπεράσπιστη εστία γράφοντας το 1-0. Δυστυχώς για την Ιντερ η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο καλή αφού ηττήθηκε 2-5 και έχασε το τραίνο των ημιτελικών


Γκαμπριέλ Μπάτιστουτα [Φιορεντίνα]
Ηταν η σεζόν 1999-2000 και το πρώτο ματς της Φιορεντίνα στο Champions League / Κύπελλο Πρωταθλητριών ύστερα από 30 χρόνια. Ηταν επίσης η χρονιά στην οποία για πρώτη φορά κάποιες χώρες είχαν πάνω από δύο ομάδες στη διοργάνωση. Στον αγώνα που έγινε στο Wembley, η Αρσεναλ ήρθε αντιμέτωπη με την Φιορεντίνα η οποία με νίκη άφηνε έξω τους Λονδρέζους και είχε στις τάξεις της τον Αργεντινό, μυθικό σκόρερ, Γκαμπριέλ Μπατιστούτα. Αυτό, όπως αποδείχθηκε, ήταν αρκετό καθώς προς το τέλος του αγώνα με μια ατομική ενέργεια κινήθηκε μέσα στην περιοχή και τίναξε τα αντίπαλα δίχτυα χαρίζοντας τη μεγάλη νίκη στους Viola με 0-1 και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οχι Batigol, αλλά Batigolazo, όπως έγραψε τότε ο Guardian.


Πάβελ Νέντβεντ [Γιουβέντους]
Τον Σεπτέμβριο του 2004 η Γιουβέντους έπαιξε το πρώτο ματς για τον όμιλο του Champions League. Αυτό ήταν στο Αμστερνταμ κόντρα στον Αγιαξ και ένα γκολ ήταν αρκετό για να δώσει την «ιταλική» νίκη στην Μεγάλη Κυρία. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, οι Bianconeri έβγαλαν έναν εξαιρετικό συνδυασμό με Ντελ Πιέρο - Καμορανέζι και ο Τσέχος legend, Πάβελ Νέντβεντ, με ένα τσίμπημα παγκόσμιας κλάσης με το εξωτερικό έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Στεκέλενμπουργκ γράφοντας το 0-1 το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα για την ομάδα του Φάμπιο Καπέλο.


Ούγκο Αλμέιντα [Πόρτο]
Την 1η Νοεμβρίου του 2005 η Ιντερ έπαιξε στο άδειο Giuseppe Meazza την Πόρτο στη φάση των ομίλων. Οι Nerazzurri μπορεί να γύρισαν στο φινάλε το ματς και να πήραν τη νίκη με 2-1 σε βάρος των Δράκων, όμως το κορυφαίο γκολ είχε έρθει από την πλευρά των φιλοξενούμενων. Από απόσταση ίσως μεγαλύτερη των 35 μέτρων ο Πορτογάλος επιθετικός, Ούγκο Αλμέιντα, εκτέλεσε απευθείας φάουλ στέλνοντας την μπάλα χωρίς περιστροφή όσο πιο... παραθυράκι γινόταν νικώντας τον Φραντσέσκο Τόλντο. Με τις εξέδρες να είναι άδειες, ο ήχος που έκαναν τα δίχτυα του Ιταλού keeper ήταν εντυπωσιακός. Σίγουρα όχι όσο το γκολ του Αλμέιντα.


Αμαντίνο Μαντσίνι [Ρόμα]
Στα νοκ-άουτ του Champions League είχε περάσει το 2006-07 η Ρόμα και εκείνη τη σεζόν έπεσε πάνω στην Λιόν, που είχε σταθερή και δυνατή παρουσία στη διοργάνωση. Με το πρώτο ματς στην Ιταλία να τελειώνει 0-0 οι Giallorossi, πήγαν στη Γαλλία με όλα να είναι ανοικτά, όμως ύστερα από 45 λεπτά τα πάντα είχαν ουσιαστικά τελειώσει. Για την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι ο Τότι είχε κάνει το 0-1 και λίγο πριν τη συμπλήρωση των 45 ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, Αμαντίνο Μαντσίνι, έκανε εκπληκτική αξιομνημόνευτη ντρίμπλα στον προσωπικό του αντίπαλο και τίναξε τα δίχτυα του Κουπέ με τρομερό αριστερό σουτ στο παραθυράκι γράφοντας το τελικό 0-2.


Ανρί [Αρσεναλ]
Σίγουρα ένα από τα καλύτερα γκολ που έχουν σημειωθεί ποτέ με το εξωτερικό. Το μυαλό πάει αμέσως στον Κουαρέσμα, αλλά αυτό εδώ είναι πραγματικό έργο τέχνης. Στον εκτός έδρας αγώνα με την Σπάρτα Πράγας ο Τιερί Ανρί έκανε κοντρόλ με μία επαφή στον αέρα σε μακρινή μπαλιά και επειδή χρειάστηκε να πάει προς τα πίσω, ίσως οι αμυντικοί θεώρησαν ότι την έκαναν τη δουλειά. Από το replay πίσω από τον Γάλλο μύθο φαίνεται όλο το μεγαλείο του γκολ καθώς αφήνει την μπάλα να σκάσει και ξέρει πότε να τη βρει με το εξωτερικό και να πετύχει ένα από τα γκολ που θα είχαν χώρο σε κάθε λίστα με τα κορυφαία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης