Οι δέκα κορυφαίοι μέσοι του πλανήτη!

Gazzetta team
Οι δέκα κορυφαίοι μέσοι του πλανήτη!

bet365

Ποιοι είναι οι κορυφαίοι μέσοι στον πλανήτη; Το FourFourTwo βρήκε τους καλύτερους δέκα χαφ και σας τους παρουσιάζει...

1. Λούκα Μόντριτς (Ρεάλ Μαδρίτης)
Ο Μόντριτς έγινε 33 τον Σεπτέμβριο, αλλά δεν δείχνει σημάδια πτώσεις. Φέτος έχει αναμφισβήτητα το καλύτερο διάστημα της καριέρας του: αφού βοήθησε τη Ρεάλ Μαδρίτης να κερδίσει το τρίτο συνεχόμενο Champions League τον Μάιο, ο πρώην μέσος της Τότεναμ δυο μήνες αργότερα οδήγησε την Κροατία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας. Ένας υπέροχος πασέρ, που ξέρει όσο λίγοι να κουβαλά τη μπάλα προς τα εμπρός και να τη στέλνει στο στόχο. Κάνει το παιχνίδι των συμπαικτών του καλύτερο όσο κανείς άλλος. Το 2018 ήταν απλά υπέροχο, γι αυτό και δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος στη θέση του.

Kevin De Bruyne

2. Κέβιν Ντε Μπρόινε (Μαν. Σίτι)
Ο Ντε Μπρόινε δεν είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, αλλά είναι αναμφισβήτητα ο πιο πλήρης. Δημιουργικός, δυνατός, με σούπερ τεχνική, δυναμικός, ο παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να ντριμπλάρει, να πασάσει, να σκοράρει και να μοιράσει με τα δυο πόδια. Εκτοξεύθηκε ως «8αρι» από τον Πεπ και ο Ντε Μπρόινε συμεισφέρει σε κάθε φάση παιχνιδιού της Ρεάλ. Παίκτης σκέτη... πολυτέλεια! Ηταν ο κορυφαίος της Σίτι στη χρονιά θριάμβου, στη σεζόν των ρεκόρ, ενώ κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τι προσέφερε με το Βέλγιο, όπου το έστειλε στην 3η θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Toni Kroos

3. Τόνι Κρόος (Ρεάλ Μαδρίτης)

Είναι η καρδιά της Ρεάλ Μαδρίτης και της εθνικής Γερμανίας, ο παίκτης που δίνει ρυθμό. Ξέρει να μοιράζει όσο λίγοι τόσο σε μακρινές όσο και σε κοντινές αποστάσεις. Εξαιρετικά έξυπνος, γνωρίζει καλά πως να επιταχύνει το παιχνίδι ή να το επιβραδύνει. Η γκολάρα του κόντρα στη Σουηδία ήταν εντυπωσιακή, αλλά παρασύρθηκε από τη γενική μετριότητα.

N'Golo Kante

4. Ν'Γκολό Καντέ (Τσέλσι)
Ο Καντέ είναι ένας διαφορετικός τύπος παίκτη σε σχέση με τους περισσότερους της λίστας. Όμως θεωρείται αλλά και είναι μέσα στους τοπ μέσους. Δύο φορές πρωταθλητής στην Premier και Παγκόσμιος πρωταθλητής το καλοκαίρι, ο 27χρονος έχει κάνει... μόδα τον σωστό τρόπος διεκδίκησης και κλεψίματος της μπάλας. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον παραμυθένιο τίτλο της Λέστερ το 2015 / 2016. Η νέα σεζόν τον βρίσκει σε τρελή κατάσταση...

David Silva

5. Νταβίντ Σίλβα (Μαν. Σίτι)
Ένας παίκτης που εξελίχθηκε σε βασικό στέλεχος της Σίτι στα οκτώ χρόνια παρουσίας του στην Premier League. O Σίλβα κέρδισε τον τρίτο τίτλο του έπειτα από μία τρομερή χρονιά του πέρυσι. Ικανός να παίζει στα πλάγια, ως δεκάρι, αλλά ως καθαρός οργανωτής στον άξονα, έχει αξιοποιηθεί στο έπακρο από τον Γκουαρδιόλα. Ο Ισπανός άσος στις αποφάσεις του μέσα στο γήπεδο είναι σχεδόν αλάνθαστος. Η εξαιρετική του τεχνική και το μυαλό του με την γρήγορη σκέψη - εκτέλεση τον βοηθούν ώστε να κάνει πράξη όσα έχει κατά νου. Ακόμα έχει αυξήσει και τον αριθμό των γκολ που βάζει. Έχει γίνει πλήρης παίκτης στα 32 του.

Isco

6. Ισκο (Ρεάλ Μαδρίτης)
Ένας κλασικός οργανωτής με πολύ καλά επίπεδα αντοχής και φυσικής κατάστασης, ο Ίσκο είναι ένας παίκτης που αξίζει κανείς να βλέπει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο άσος της Ρεάλ μπορεί να καλύψει όλους τους ρόλους δημιουργικά και μεσοεπιθετικά. Είναι... μετρ στο να βρίσκει ανοιχτούς χώρους ή να... τρυπάει την αντίπαλη άμυνα με τις μεταβιβάσεις του. Ο Ίσκο είναι πολύ καλός και στο να δίνει τέμπο και σωστό ρυθμό. Να αποσυντονίζει τον αντίπαλο με τις μεταβιβάσεις και την τεχνική του.

Thiago Alcantara
7. Τιάγκο Αλκάνταρα (Μπάγερν)
Τα προβλήματα τραυματισμών ήταν ένα μεγάλο εμπόδιο για τον Τιάγκο στην καριέρα του. Ακόμα και έτσι λίγοι μπορούν να συγκριθούν με τον μέσο της Μπάγερν Μονάχου. Γιος Βραζιλιάνου διεθνή και παιδί της Μασία, ο 27χρονος άσος συνδυάζει εξυπνάδα της μπάλας του... δρόμου με την τεχνική από την Ισπανία, το κοντρόλ και την ικανότητα στις πάσες. Ξέρει τον τρόπο να μην εγκλωβίζεται στις σφιχτές άμυνες και να ξεφεύγει από δύσκολες καταστάσεις. Το μέλλον του ανήκει...

Sergio Busquets

8. Σέρχι Μπουσκέτς (Μπαρτσελόνα)
Έχει περάσει τώρα μία δεκαετία από τότε που ο Μπουσκέτς μπήκε στην πρώτη ομάδα της Μπάρτσα και βοήθησε τον Γκουαρντιόλα στο τρελό τρεμπλ. Ο 30χρονος αμυντικός χαφ πάντως παραμένει σήμερα ένας εκ των κορυφαίων παικτών στην θέση του. Ένα εξάρι που ξέρει να... διαβάζει το ματς, να κρατάει σωστά την μπάλα και να αντέχει στην πίεση του αντιπάλου. Τα τελευταία χρόνια και λόγω ηλικίας έχει ένα πρόβλημα στο πως καλύπτει χώρους και να αμύνεται, αλλά με ένα καλό οκτάρι δίπλα του εξακολουθεί να να προσφέρει πολλά.

Paul Pogba

9. Πολ Πογκμπά (Μαν. Γιουνάιτεντ)
Η επιστροφή του Πογκμπά στη Γιουνάιτεντ το 2016 δεν έχει εξελιχθεί όπως την περίμενε. Ο Γάλλος έδειξε κάποιες πτυχές του ταλέντου του στην ομάδα του Μουρίνιο, αλλά η σχέση παίκτη - προπονητή παραμένει δύσκολη. Ακόμα κι έτσι κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει τις τρομερές μεσοεπιθετικές του ικανότητε, ακόμα κι αν δεν τις έχει δείξει... Ένας δημιουργικός χαφ με καλή πάσα, ντρίμπλα αλλά και σκόρερ. Ο 25χρονος έχει όλα τα φόντα και τα προσόντα για να γίνει τρομερό «8αρι». Δεν ξεχνά τη σούπερ πορεία του στα γήπεδα της Ρωσίας!

Casemiro

10. Καζεμίρο (Ρεάλ Μαδρίτης)
Στην ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης υπάρχουν πολλοί πιο... λαμπεροί παίκτες αλλά και πιο σταρ από τον Κασεμίρο. Όμως ο ισορροπημένος Βραζιλιάνος μέσος είναι εκείνος που... μιλά περισσότερο στο γήπεδο. Ο Κασεμίρο δεν είναι ένας παίκτης με τον οποίο θα ασχοληθεί κανείς περισσότερο σε σχέση με τον Μόντριτς ή τον Κρος αλλά η παρουσία του στην μεσαία γραμμή είναι καταλυτική. Ο Κασεμίρο κάνει την δουλειά του και την κάνει καλά χωρίς... τυμπανουκρουσίες. Παίζοντας εξαιρετικά τον συνδετικό κρίκο μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Μοιράζει την μπάλα παίρνοντάς την από την άμυνα με εξαιρετικό τρόπο και σε κάποιες περιπτώσεις θα βρει και γκολ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα