Top-5: Κεντρικοί αμυντικοί του σήμερα

Gazzetta team
Top-5: Κεντρικοί αμυντικοί του σήμερα

bet365

Το FourFourTwo γράφει για τους κορυφαίους σέντερ-μπακ του πλανήτη.

5. Καλιντού Κουλιμπαλί (Νάπολι)
Kalidou Koulibaly
Η Νάπολι μπορεί να έχασε τον Ζορζίνιο, ο οποίος αποχώρησε για την Τσέλσι αυτό το καλοκαίρι, όμως κατάφερε να κρατήσει όλη την υπόλοιπη ομάδα. Ο Κουλιμπαλί ήταν εκείνος τον οποίο ήθελαν περισσότερο να μείνει, καθώς ο Σενεγαλέζος θεωρείται ένας από τους καλύτερους στον κόσμο στη θέση του. Ενας θηριώδης αλλά πλέον ισορροπημένος σέντερ-μπακ, ο Κουλιμπαλί πολύ δύσκολα χάνει το πλεονέκτημα από τους αντίπαλους επιθετικούς. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι πλέον είναι εξαιρετικός και με την μπάλα στα πόδια, έχει εξελιχθεί σε ικανότατο passer κρατώντας την ψυχραιμία του ακόμα και όταν βρίσκεται σαν τελευταίος με την μπάλα.

4. Ντιέγο Γοδίν (Ατλέτικο Μαδρίτης)
Diego Godin
Ο Γοδίν είναι ίσως ο τύπος του κεντρικού αμυντικού που δεν θα τα πήγαινε καλά υπό τις οδηγίες των Πεπ Γκουαρδιόλα ή Μαουρίσιο Σάρι, όμως είναι ο τέλειος σέντερ-μπακ για την Ατλέτικο Μαδρίτης και την Εθνική Ουρουγουάης. Αν και με την μπάλα στα πόδια δεν μπορείς να του βάλεις καλό βαθμό, ο 32χρονος έδειξε στο Mundial ότι μπορεί να την κουβαλήσει μπροστά όταν το απαιτεί η περίσταση, ο Γοδίν είναι περισσότερο ένας σέντερ-μπακ παλαιομοδίτικου στιλ. Ενώ είναι πολύ σκληρός, ο πρώην άσος της Βιγιαρεάλ έχει και την ικανότητα να βρίσκεται στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή διαβάζοντας τη φάση, ενώ μπορεί να βοηθήσει και στην επίθεση ανεβαίνοντας στις στημένες φάσεις.

3. Βίρτζιλ Φαν Ντάικ (Λίβερπουλ)
Virgil van Dijk
Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και ακόμα και ο πιο ταλαντούχος παίκτης μπορεί να χαθεί αν η ισορροπία του συνόλου δεν είναι καλή. Οπότε, είναι δύσκολο να αποφύγουμε το συμπέρασμα μετά τη μεταγραφή του Φαν Ντάικ από την Σαουθάμπτον στην Λίβερπουλ τον Ιανουάριο. Ο Ολλανδός μπορεί να μην έχει τις επιτυχίες των άλλων ονομάτων της λίστας, αφού δεν είχε παίξει σε κάποια μεγάλη διοργάνωση μέχρι την παρουσία του στον τελικό του Champions League με τους Reds. Ομως ο 27χρονος έχει όλα όσα θέλεις από έναν μοντέρνο σέντερ-μπακ: δύναμη, ταχύτητα, ικανότητα στον αέρα, ηγετικές ικανότητες και δυνατότητα να φτιάξει παιχνίδι από την άμυνα. Αυτοί είναι πέντε λόγοι για να είναι ο πιο ακριβός αμυντικός της ιστορίας.

2. Ραφαέλ Βαράν (Ρεάλ Μαδρίτης)
Raphael Varane
Ο Βαράν ήταν εκπληκτικός στο Παγκόσμιο Κύπελλο, πραγματοποιώντας τη μία εκπληκτική εμφάνιση μετά την άλλη με την Γαλλία, την οποία βοήθησε να κατακτήσει το Mundial για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Η τελευταία του επιτυχία ήταν η συνέχεια μετά και το τρίτο σερί Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης και όλα αυτά για έναν παίκτη ο οποίος μόλις πριν μερικούς μήνες έγινε 25 χρονών. Δυναμικός αλλά και με στιλ, με ένταση αλλά και ψύχραιμος, ο Βαράν είναι ένας απόλυτα πλήρης κεντρικός αμυντικός. Διαβάζει τέλεια το παιχνίδι και έχει την ταχύτητά να καλύψει τα λάθη των συμπαικτών του, ενώ ανεβαίνει στο κέντρο για να προσφέρει και στη δημιουργία.

1. Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης)
Sergio Ramos
Ο Ράμος δεν πρόκειται ποτέ να είναι πολύ δημοφιλής έξω από το Santiago Bernabeu, όμως είναι δύσκολο για κάποιον να αμφισβητήσει ότι είναι ένας από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο αρχηγός και ψυχή της Ρεάλ είναι ένας παίκτης που πάντα βγαίνει μπροστά στις δύσκολες καταστάσεις και είναι από τους πολύ σημαντικούς λόγους για το 4/5 που έχουν κάνει στο Champions League οι Merengues. Ο Ράμος κάνει πάντα τα βασικά πολύ καλά και αποτελεί έναν εξαιρετικά δύσκολο αντίπαλο για να αντιμετωπίσει ένας επιθετικός. Ανίκητος στον αέρα και με σπάνια ικανότητα να διαβάζει το που θα πάει η μπάλα, ο Σεβιγιάνος είναι απλά ο κορυφαίος σέντερ-μπακ στον πλανήτη.

 

Τελευταία Νέα