Top-5: Οι πιο ακριβοί παίκτες που δεν έχουν γίνει διεθνείς

Gazzetta team
Top-5: Οι πιο ακριβοί παίκτες που δεν έχουν γίνει διεθνείς

bet365

Το FourFourTwo γράφει για τους πέντε πιο ακριβούς παίκτες που δεν έχουν φορέσει ποτέ τη φανέλα της Εθνικής τους ομάδας.

5. Μάλκομ 36.5 εκατ. λίρες [από Μπορντό σε Μπαρτσελόνα]
Malcom
Ο Μάλκομ βρέθηκε νωρίτερα το καλοκαίρι κοντά στην Ρόμα, της οποίας οι οπαδοί έφτασαν μέχρι και το αεροδρόμιο για να τον υποδεχθούν. Τελικά η Μπαρτσελόνα έκανε την ανατροπή και τον έκανε δικό της πληρώνοντας στην Μπορντό 36.5 εκατ. λίρες, μια εξέλιξη που έφερε την απογοήτευση του τεχνικού διευθυντή των Giallorossi, Μόντσι. Ο Μάλκομ πέτυχε 12 γκολ και έδωσε 7 ασίστ με τους Γιρονδίνους την περασμένη σεζόν και φέτος αναμένεται να παλέψει για μια θέση στην 11άδα των Blaugrana με τον Ουσμάν Ντεμπελέ. Αν τα πάει καλά από την πρώτη του κιόλας σεζόν στο Camp Nou το ντεμπούτο του με την Βραζιλία ίσως να μην αργήσει πολύ να έρθει.

4. Αλεξ Τεϊσέιρα 38.5 εκατ. λίρες [από Σαχτάρ σε Jiangsu]
Alex Teixeira
Αν είχε ακουστεί πολύ έντονα για την Λίβερπουλ, ο Αλεξ Τεϊσέιρα τον Ιανουάριο του 2016 έφυγε τελικά από την Σαχτάρ Ντόνετσκ για την κινέζικη, Jiangsu, η οποία πλήρωσε 38.5 εκατ. λίρες για την υπογραφή του. Με αυτή την κίνηση ο Βραζιλιάνος όχι μόνο απομακρύνθηκε από τη Ευρώπη, αλλά μείωσε κατά πολύ τις πιθανότητές του να παίξει στην Σελεσάο. Το ίδιο πράγμα δεν συνέβη στους Παουλίνιο κα Ρενάτο Αουγκούστο, όμως οι δύο είχαν προλάβει να δείξουν πράγματα πριν μετακομίσουν στην Κίνα.

3. Βινίσιους 38.7 εκατ. λίρες [από Φλαμένγκο σε Ρεάλ]
Vinicius Junior
Ο Βινίσιους ήταν 16 χρονών όταν η Ρεάλ τα βρήκε με την Φλαμένγκο για να τον πάρει αντί 38.7 εκατ. λιρών και να μετακομίσει στην Μαδρίτη όταν κλείσει τα 18. Οταν έκλεισε το deal ο άσος της Φλαμένγκο δεν είχε παίξει καν στην under-20 της Βραζιλίας. Ο Βινίσιους είναι απίθανο να βρει φανέλα βασικού στην Ρεάλ τη σεζόν που μόλις ξεκίνησε, όμως θα πάρει τεράστια εμπειρία μόνο και μόνο αν παίξει μερικά λεπτά με τους Merengues υπό τις οδηγίες του Χούλεν Λοπετέγκι. Η Βραζιλία έχει πολλούς επιθετικούς, όμως δεν θα είναι απίθανο αν το επόμενο διάστημα το ταλέντο της Ρεάλ πάρει την ευκαιρία του από τον Τιτέ.

2. Ριτσάρλισον 40 εκατ. λίρες [από Γουότφορντ σε Εβερτον]
Richarlison
Ενας ακόμα μεσοεπιθετικός που 'βλέπει' κλήση στην Εθνική Βραζιλίας, ο Ριτσάρλισον, μετακόμισε στην Εβερτον από την Γουότφορντ με το εντυπωσιακό ποσό των 40 εκατ. λιρών. Ο 21χρονος έδειξε άμεσα το γιατί σκοράροντας και στις δύο πρώτες αγωνιστικές με την ομάδα του Μάρκο Σίλνα σε βάρος των Γουλβς και Σαουθάμπτον. Ο πρώην άσος της Φλουμινένσε έχει παίξει 10 φορές στην under-21 της Σελεσάο και έχει στόχο να είναι στην αποστολή του Τιτέ για το Copa America poy για γίνει στην Βραζιλία το ερχόμενο καλοκαίρι.

1. Αϊμερίκ Λαπόρτ 57.2 εκατ. ευρώ [από Αθλέτικ σε Μάντσεστερ Σίτι]

Ο Ριγιάντ Μαχρέζ έγινε αυτό το καλοκαίρι η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία τη Μάντσεστερ Σίτι κοστίζοντας 61 εκατ. λίρες και άφησε στη 2η θέση της λίστας τον Αϊμερίκ Λαπόρτ, ο οποίος τον Ιανουάριο αποκτήθηκε από την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ομως τη στιγμή που ο Μαχρέζ έχει φορέσει 39 φορές τη φανέλα της Εθνικής του, ο Λαπόρτ, ακόμα περιμένει να παίξει με τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές, Τρικολόρ. Οντας διαθέσιμος εκτός από την Γαλλία και για την Ισπανία, ο κεντρικός αμυντικός έχει μέχρι στιγμής παρουσία στις μικρές Εθνικές, όμως λογικά δεν θα αργήσει...

 

Τελευταία Νέα