Top-5: CR7 goals (vids, poll)

Top-5: CR7 goals (vids, poll)

bet365

Στο φινάλε της Μεγάλης Εβδομάδας του Κριστιάνο Ρονάλντο το FourFourTwo του Gazzetta επιλέγει με δυσκολία τα κορυφαία 5 γκολ του Πορτογάλου μύθου. Δες και ψήφισε στο poll.

Με την Ατλέτικο το έκανε ξανά. Αυτό το οποίο είναι γεννημένος να κάνει. Με κάθε τρόπο. Μετά το ιστορικό γκολ σε βάρος της Γιουβέντους στο Champions League, ο μυθικός Πορτογάλος σκόραρε σε βάρος των Rojiblancos στην La Liga και παρότι το ματς ήταν βαθμολογικά αδιάφορο, το τέρμα αυτό είχε μεγάλη σημασία. Ηταν το Νο650, ναι, 650, σε μια εκπληκτική καριέρα που κάθε άλλο παρά δείχνει να φτάνει στο τέλος της και εμείς πήραμε αφορμή από το milestone. Από τα 446 με την Ρεάλ Μαδρίτης, τα 118 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τα 81 με την Εθνική Πορτογαλίας και τα 5 με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, επιλέξαμε 5+1 γκολ, τα οποία μπορείς να θυμηθείς στα video και να ψηφίσεις ή να απορρίψεις επιλέγοντας 'άλλο' στο poll του FourFourTwo του Gazzetta. Enjoy.

vs. Γιουβέντους
Είναι ένα γκολ που σημειώθηκε μόλις πριν λίγες μέρες, όμως παρότι είναι πολύ πρόσφατο στη μνήμη ακόμα και κάποιου που δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο, δεν γίνεται να λείπει από αυτό εδώ το άλμπουμ και ξεκινάμε με αυτό. Ο Κριστιάνο δήλωσε ότι το έψαχνε καιρό και έμελλε να τα καταφέρει σε ένα καθοριστικό σημείο, αφού κατά τεράστια πιθανότητα καθάρισε την πρόκριση της Ρεάλ στα ημιτελικά του Champions League σε βάρος της Γιουβέντους. Ο Πορτογάλος άγγιξε τον ουρανό [2.4 μέτρα] και πέτυχε με ανάποδο ψαλίδι ένα από τα κορυφαία τέρματα της ιστορίας παίρνονας το ιστορικό χειροκρότημα των τιφόζι της Γιουβέντους.


vs. Πόρτο
Απλά ένα από τα κορυφαία γκολ με μακρινό σουτ που έχουν σημειωθεί ποτέ. Ηταν 15 Απριλίου του 2009 όταν ο Κριστιάνο επέστρεψε στην Πορτογαλία για τον προημιτελικό-ρεβάνς του Champions League της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Πόρτο. Οι Δράκοι είχαν πάρει ισοπαλία 2-2 στο Old Trafford οπότε η Γιουνάιτεντ χρειαζόταν μόνο νίκη για να περάσει. Ολα έγιναν πολύ πιο απλά μόλις στο 6' της αναμέτρησης, όταν ο Ρονάλντο πήρε την μπάλα από τον Αντερσον και με ένα σουτ ίσως από μεγαλύτερη των 35 μέτρων απόσταση έστειλε ρουκέτα εδάφους-αέρος κοντά στο παραθυράκι. Ακόμα και αν η εστία ήταν πιο πίσω η μπάλα είχε τόση δύναμη που θα τίναζε και πάλι τα δίχτυα, σε ένα γκολ που χάρισε την πρόκριση με 0-1 στην Γιουνάιτεντ. Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει ο Σερ Αλεξ ήταν να χειροκροτήσει τον μυθικό Πορτογάλο για το καλύτερο ίσως γκολ του με τους Κόκκινους Διαβόλους.


vs. Ράγιο Βαγιεκάνο
Ενα από τα γκολ που αν έχεις δει Live, δεν γίνεται να ξεχάσεις. Τον Φεβρουάριο του 2012 σε αγώνα για την La Liga η Ρεάλ Μαδρίτης έπαιζε εκτός με την Ράγιο Βαγιεκάνο και ύστερα από κόρνερ του Μεσούτ Οζίλ η μπάλα έφτασε στον Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος, με πλάτη στην εστία, δεν προσπάθησε να βρει συμπαίκτη, επιχείρησε το αδύνατο και δικαιώθηκε. Αφού κάρφωσε το αριστερό του πόδι δυνατά στο έδαφος και δημιούργησε την καλύτερη δυνατή ισορροπία, έκανε ανάμεσα από πολλά πόδια ένα τακουνάκι-κεραυνό στέλνοντας την μπάλα στην απέναντι γωνία και χάρισε ένα σπάνιο γκολ στον κόσμο που βρέθηκε εκείνο το μεσημέρι στο Vallecas.


vs. Πόρτσμουθ
Τη σεζόν 2007-08 το Old Trafford είδε μια εκτέλεση φάουλ που μάλλον κανένας δεν είχε επιχειρήσει μέχρι τότε. Και οι οπαδοί είδαν όχι μόνο μια πρωτότυπη εκτέλεση αλλά και την μπάλα να φεύγει από το πόδι του Κριστιάνο Ρονάλντο και να απειλεί να σκίσει τα δίχτυα κοντά στο παραθυράκι. Αντίπαλος ήταν η Πόρτσμουθ και ο τερματοφύλακας που απόλαυσε όρθιος το φάουλ με τεχνική knuckle-shot ήταν ο Ντέβιντ Τζέιμς, ο οποίος ό,τι και να έκανε δεν θα μπορούσε να αποτρέψει το 2-0. Ηταν ένα σπάνιο κομμάτι τέχνης από Πορτογάλο, σε ένα από τα ίσως 2-3 καλύτερα φάουλ της καριέρας του.


vs. Αρσεναλ
Δύο τόσο διαφορετικά μεταξύ τους τεμάχια, όμως και τα δύο εκπληκτικά. Εμείς δεν μπορέσαμε να διαλέξουμε οπότε αφήνουμε εδώ και τα δύο γκολ του Ποργάλου κόντρα στην Αρσεναλ στο Λονδίνο στα προημιτελικά του Champions League της σεζόν 2008-09. Στο πρώτο νικά τον Αλμούνια από τα 35-40 μέτρα από πολύ πλάγια με εκτέλεση φάουλ-ρουκέτα, ενώ στο δεύτερο πατά την πρώτη μπάλα ξεκινώντας την επίθεση και διασχίζει όλο το τερέν με ταχύτητα που θα μπορούσε να είναι παγκόσμιο ρεκόρ για να βρεθεί σε θέση φορ και να αξιοποιήσει την ασίστ του Γουέν Ρούνεϊ. Οχι και τα δύο, μόνο το ένα δικαιούσαι να βάλεις στο δικό του top-5. Για την ιστορία, ήταν τα Νο143 και Νο144 στην καριέρα του.


Bonus: Το κορυφαίο γκολ που δεν μέτρησε ποτέ | Πορτογαλία - Ισπανία
Με τη φανέλα της Εθνικής Πορτογαλίας ο Ρονάλντο πέτυχε ένα από τα πιο εντυπωσιακά γκολ του, νικώντας στην ίδια φάση με εκπληκτική ντρίμπλα και λόμπα τους Πικέ, Πουγιόλ και Ικερ Κασίγιας. Αυτό που δεν θα μπορούσε να φανταστεί και να υπολογίσει με τίποτα ο CR7 ήταν η ηλιθιότητα ενός συμπαίκτη του, που έκανε το τέρμα να μην μετρήσει. Οπως μπορείτε να δείτε στο video, αφού άπαντες έχουν μείνει καρφωμένοι από τη λόμπα, ο Λουίς Νάνι πάει να κλέψει τη δόξα και βρίσκει με κεφαλιά την μπάλα που πάει στα δίχτυα ενώ έχει ξεκινήσει από θέση οφσάιντ. Παρά το γεγονός αυτό, το γκολ θα μπορούσε να μετρήσει αφού φαίνεται να έχει περάσει τη γραμμή, όμως ο Νάνι κατέστρεψε ένα πραγματικό έργο τέχνης κάνοντας έξαλλο τον Κριστιάνο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης