Top 5: Οι καλύτεροι τερματοφύλακες στην Premier League

Gazzetta team
Top 5: Οι καλύτεροι τερματοφύλακες στην Premier League

bet365

Το FourFourTwo κοιτάζει τα στατιστικά και παρουσιάζει τους 5 κορυφαίους τερματοφύλακες της σεζόν στην Premier League.

5. Ούγκο Γιορίς (Τότεναμ)

Η Τότεναμ βρήκε τη φόρμα της στο κατάλληλο σημείο της σεζόν και ο Γιορίς την έχει βοηθήσει πολύ, κρατώντας το μηδέν στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία ματς των σπιρουνιών. Ο Γάλλος δεν έχει δεχθεί γκολ σε 13 ματς φέτος, κάνοντας 2,3 αποκρούσεις κατά μέσο όρο κάθε αγωνιστική. Το ποσοστό αποκρούσεών του είναι 69,7%.

4. Ματ Ράιαν (Μπράιτον)

Τις τελευταίες εβδομάδες η Μπράιτον έχει κάνει άλματα παραμονής και οφείλει πολλά στον τερματοφύλακά της. Ο Ράιαν έχει κρατήσει το μηδέν οκτώ φορές φέτος, με το ποσοστό αποκρούσεών του να ξεπερνά για λίγο το 70%.

3. Λούκας Φαμπιάνσκι (Σουόνσι)

Η Σουόνσι έδειχνε καταδικασμένη όταν ο Κάρλος Καραλιάλ αποδέχθηκε την πρόκληση και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία τον περασμένο Δεκέμβριο. Τα πράγματα, όμως, από τότε πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο και αν οι Ουαλοί καταφέρουν να μείνουν στην κατηγορία, θα οφείλουν πολλά στον Φαμπιάνσκι. Ο πρώην τερματοφύλακας της Άρσεναλ έχει κάνει ήδη 101 αποκρούσεις, επίδοση που είναι η κορυφαία στην Premier League. Το ποσοστό αποκρούσεών του έχει φτάσει στο 70,6%, κρατώντας 8 φορές το μηδέν.

2. Νικ Πόουπ (Μπέρνλι)

Ο Πόουπ ξεκίνησε τη σεζόν ως δεύτερος πίσω από τον Χίτον, αλλά όταν ο τελευταίος τραυματίστηκε άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά, κάνοντας εντυπωσιακές εμφανίσεις. Κράτησε 9 φορές το μηδέν στην εντυπωσιακή σεζόν της Μπέρνλι, με το ποσοστό αποκρούσεών του να φτάνει στο 79,4%!

1. Νταβίντ Ντε Χέα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Κάθε σεζόν ο Ισπανός αναδεικνύεται κορυφαίος παίκτης της Γιουνάιτεντ από τους οπαδούς της ομάδας του. Είναι μία αναγνώριση για αυτό κάνει βδομάδα με βδομάδα. Ο Ντε Χέα δείχνει να βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του και σε κάθε παιχνίδι κάνει τη μία εντυπωσιακή απόκρουση μετά την άλλη. Το αποτέλεσμα είναι το ποσοστό αποκρούσεών του να έχει εκτοξευθεί στο 81,2%, κρατώντας 15 φορές το μηδέν! Ο λόγος που η Γιουνάιτεντ έχει δεχθεί τόσα λίγα γκολ.

 

Τελευταία Νέα