Οι 30 καλύτεροι επιθετικοί της Premier League (30-26)

Gazzetta team
Οι 30 καλύτεροι επιθετικοί της Premier League (30-26)

bet365

Η Αγγλία μπαίνει σε μια νέα χρυσή εποχή με παίκτες goal-machines και το FourFourTwo γράφει για τους κορυφαίους 30 επιθετικούς της Premier League. Δείτε την πρώτη 5άδα.

30. Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ | 242 ματς, 97 γκολ

«Δεν βλέπω την ώρα να τελειώσει το ματς, πεινάω. Ξέρεις κανένα καλό εστιατόριο στο Λονδίνο;». Η πείνα του Αντεμπαγιόρ για πραγματικό ποδόσφαιρο έκανε το τέλος της καριέρας του να φθήνει. Ομως πέρα από το να τρώει ενδιάμεσα στους αγώνες - όπως έχει πει ο Μπρέντε Χάνγκελαντ - στα καλύτερά του, ήταν εκπληκτικός. Ο επιθετικός από το Τόγκο πέτυχε 24 γκολ στο πρωτάθλημα με την Αρσεναλ το 2007-08 και έγινε ο πρώτος που πετυχαίνει χατ-τρικ εντός και εκτός έδρας κόντρα στην ίδια ομάδα [Ντέρμπι]. Μετά, ήρθε η μεταγραφή του στην Μάντσεστερ Σίτι, με την οποία έβαλε 14 γκολ στην πρώτη του χρονιά στο Etihad και 17 στην πρώτη του με την Τότεναμ. Το τέλος της καριέρας του στην PL τον βρήκε με ένα γκολ με την Κρίσταλ Πάλας.

29. Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ | 235 ματς, 91 γκολ

«Πήγα στο Old Trafford και ο οδηγός νόμιζε ότι πάω για tour. Ρωτούσε διάφορα και στο τέλος ρώτησε 'τι έχεις έρθει να κάνεις εδώ'; Ο Σόλσκιερ εξήγησε στον οδηγό ότι είχε έρθει από την Νορβηγία για να υπογράψει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εντεκα χρόνια αργότερα είχε γράψει το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας του συλλόγου, όχι μόνο για την κατάκτηση του Champions League το 1999 αλλά και για τον ρόλο τους σε 6 πρωταθλήματα με τους Κόκκινους Διαβόλους. Πήρε το προσωνύμιο 'ο δολοφόνος με το αγγλικό πρόσωπο' και έγινε ο ορισμός της super-sub. Το ένα τρίτο τον εμφανίσεών του ήταν σαν αλλαγή, κάτι που σημαίνει ότι έβρισκε δίχτυα κάθε 150 λεπτά. Το 1999 ήρθε από τον πάγκο στο εκτός έδρας ματς με την Νότιγχαμ Φόρεστ και πέτυχε τέσσερα γκολ, στην καλύτερη ίσως εμφάνιση της καριέρας του.

28. Ζερμέν Ντεφόε | 483 ματς, 161 γκολ

Ενας σταθερός σκόρερ, ο Ζερμέν Ντεφόε πέτυχε διψήφιο αριθμό τερμάτων σε 8 διαφορετικές σεζόν στην Premier League και έβαλε πέντε γκολ σε ένα ημίχρονο, στο 9-1 της Τότεναμ κόντρα στην Γουίγκαν το 2009. Φέτος παίζει στην Μπόρνμουθ, έχοντας αγωνιστεί στο παρελθόν στην Πόρτσμουθ και έχει ζήσει υποβιβασμό με Γουέστ Χαμ και Σάντερλαντ. Ομως κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ένστικτο του παίκτη, ο οποίος είναι ο 7ος σκόρερ όλων των εποχών στην Premier League και ο Νο1 σε τέρματα ως αλλαγή με 23.

27. Γίργκεν Κλίνσμαν | 56 ματς, 29 γκολ

Είναι αλήθεια, περισσότεροι από 200 παίκτες έχουν βάλει πιο πολλά γκολ από τον Κλίνσμαν, όμως λίγοι είχαν να δώσουν όσα ο Γερμανός. Ενα από τα πιο σημαντικά αποκτήματα της Premier League όταν άφησε την Μονακό για την Τότεναμ το 1994, ο Klinsi απέκτησε haters στην Αγγλία μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990. Ομως γύρισε τις γνώμες όταν ρώτησε στην παρουσίασή του αν «υπάρχουν σχολεία για βουτιές στο Λονδίνο». Πέτυχε γκολ με κεφαλιά στο 4-3 σε βάρος της Σέφιλντ Γουένσντεϊ στο ντεμπούτο του. Σημείωσε 21 γκολ στην πρώτη του χρονιά και πήρε το βραβείο του παίκτη της σεζόν από τους Football Writers.

26. Λες Φέρντιναντ | 351 ματς, 149 γκολ

Ο Σερ Λες δεν χρειαζόταν καν τις εκτελέσεις πέναλτι για να γράψει ιστορία. Πέτυχε 101 γκολ στις πρώτες 5 σεζόν του στην Premier League και το 1995 έγινε παίκτης της Νιούκαστλ από την Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς. Στη συνέχεια της καριέρας του συνέχισε να πετυχαίνει γκολ με Γουέστ Χαμ και Λέστερ πριν υπογράψει στην Μπόλτον.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα