Top-5: Οι άνθρωποι... γκολ!

Gazzetta team
Top-5: Οι άνθρωποι... γκολ!

bet365

Το FourFourTwo του Gazzetta γράφει για τους παίκτες που είναι μέσα σε περισσότερα γκολ στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Εχοντας ολοκληρώσει σχεδόν το 1/3 της διαδρομής στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, μια εικόνα αρχίζει να δημιουργείται για το ποιοι θα είναι οι πρωταγωνιστές για το 2017-18. Μπορεί, όπως πάντα, οι άμυνες να δίνουν τους τίτλους, όμως τα φώτα τραβούν πάντα οι παίκτες που φέρνουν τα γκολ και με ευκαιρία την τελευταία διακοπή για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων, πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε εκείνους που έχουν προσφέρει τα περισσότερα τέρματα στις ομάδες τους [είτε σκοράροντας οι ίδοι, είτε δίνοντας ασίστ] τις κορυφαίες λίγκες. Οι «Γάλλοι» φαίνεται πάντως να κερδίζουν τη μάχη...

20 | Τσίρο Ιμόμπιλε | 14 γκολ, 6 ασίστ
Αν αυτή τη στιγμή σταματούσαν τα πρωταθλήματα, ο Ιμόμπιλε θα έπαιρνε στο σπίτι του το Χρυσό Παπούτσι. Ο 27χρονος, που αποκτήθηκε για λιγότερα από 5 εκατ. ευρώ από την Λάτσιο το 2016, βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του, είναι ο πρώτος σκόρερ έχοντας 14 γκολ σε 11 αγώνες στην Serie Α και έχει βάλει τους Biancocelesti ακόμα και στην κουβέντα για το Scudetto. Ο διεθνής άσος, που, αν όλα πάνε καλά στα μπαράζ, θα είναι βασικός για την Εθνικής Ιταλίας στο Mundial της Ρωσίας, είναι ο μοναδικός παίκτης της κορυφαίες λίγκες που έχει κάνει χατ-τρικ σε γκολ [Μίλαν] και ασίστ [Μπενεβέντο]. Εκτός από τους Rossoneri, έχει σκοτώσει και την Γιουβέντους στο Τορίνο με δύο γκολ.


15 | Εντινσον Καβάνι | 13 γκολ, 2 ασίστ
Αν και ο Νεϊμάρ κάνει τον Καβάνι να δείχνει πόσο φοβερός τύπος είναι και εκτός των τεσσάρων γραμμών, ο Matador από την Ουρουγουάη παραμένει εκπληκτικός μέσα σε αυτές. Ειδικά από τη στιγμή που ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς αποχώρησε από το Parc des Princes και παραχώρησε τη θέση του φορ, ο Καβάνι σκοράρει κατά ριπάς σε όλες τις διοργανώσεις και φέτος μόνο στην Ligue1 είναι μέσα σε 15 γκολ έχοντας πετύχει 13 και έχοντας δώσει 2 στους συμπαίκτες του. Ο 30χρονος είναι εκ των κορυφαίων στον κόσμο εδώ και πολλά χρόνια και συνεχίζει με συνέπεια τη δουλειά που τον έκανε γνωστό φτάνοντας πρόσφατα τα 100 τέρματα και στo Championnat, μετά την Serie A, όπου το είχε κάνει με την Νάπολι.


15 | Λιονέλ Μέσι | 12 γκολ, 3 ασίστ
Τώρα, για τον Μέσι, ό,τι και να γράψεις είναι λίγο. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ, στη μετά Λουίς Ενρίκε εποχή, οδηγεί μόνος του την Μπαρτσελόνα σε ένα ακόμα πρωτάθλημα αφού ο Νεϊμάρ έφυγε και ο Λουίς Σουάρες είναι σαν να έχει φύγει. Ο 29χρονος είναι ο μοναδικός που έχει κάνει καρέ τερμάτων στα μεγάλα πρωταθλήματα [κόντρα στην Εϊμπαρ], έχει φτάσει τα 12 γκολ σε ισάριθμες αγωνιστικές στην La Liga και έχει δώσει επίσης 3 ασίστ. Αν και είναι ακόμα νωρίς να το πούμε, ο Μέσι συνεχίζει να οδηγεί τους Καταλανούς σε τίτλους και με αυτόν δεν έχουν να φοβούνται τίποτα για πολλά χρόνια.


15 | Ναμπίλ Φεκίρ | 11 γκολ, 4 ασίστ
Ενα στατιστικό αρκεί για να σε ψαρώσει. Μετά τους Λιονέλ Μέσι και Νεϊμάρ, ο Φεκίρ της Λιόν είναι ο παίκτης με τις περισσότερες επιτυχημένες ντρίμπλες και σε συνδυασμό με το ότι βρίσκεται σε αυτή εδώ τη λίστα χάρη στα γκολ, αρκεί για να καταλάβεις τι πρώτο μισό έχει κάνει στη σεζόν. Ο αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός έχει βάλει 11 τεμάχια μόνος του, με τα δύο πιο πρόσφατα να είναι εκτός έδρας στο 0-5 κόντρα στην Σεντ Ετιέν, σε ένα ματς στο οποίο έδειξε τη φανέλα του στους οπαδούς των γηπεδούχων και εκείνοι... διέκοψαν το ματς. Στα... ψιλά περνούν μάλλον οι 4 ασίστ που έχει δώσει στην Ligue1.


14 | Ραδαμέλ Φαλκάο | 13 γκολ, 1 ασίστ
Εναν χρόνο μετά την απίθανη κατάκτηση του Γαλλικού πρωταθλήματος κόντρα στην πανίσχυρη, Παρί Σεν Ζερμέν, ο Φαλκάο συνεχίζει να φορτώνει τα δίχτυα στο Championnat με τη φανέλα της Μονακό. Ο Κολομβιανός έχει βάλει ανταγωνισμό στον Εντινσον Καβάνι και στη μάχη για τον πρώτο σκόρερ, καθώς έχει πετύχει 13 γκολ στην Ligue1 και έχει δώσει μια ασίστ. Το πιο εντυπωσιακό απ' όλα είναι όμως ότι έχει ποσοστό αποτελεσματικότητας 50%, που τον βάζει στο Νο1 της σχετικής λίστας στα μεγάλα πρωταθλήματα.

 

Τελευταία Νέα