Οι 10 που έκαναν το μυθικό νταμπλ με CL και Μουντιάλ

Gazzetta team
Οι 10 που έκαναν το μυθικό νταμπλ με CL και Μουντιάλ

bet365

Οι μουντιαλικοί διεθνείς της Ρεάλ έχουν την ευκαιρία να μπουν στην πιο θρυλική λίστα: εκείνη με τους 10 σούπερ πρωταθλητές που σήκωσαν την ίδια χρονιά τις δύο μεγάλες κούπες.

Το 2002 υπήρξε μία ιδιαίτερη πεντάδα παικτών, η οποία βίωσε την απόλυτη λύπη και απογοήτευση. Κι αυτό το έπαθε, ενώ φαινόταν ότι έχει αγγίξει το όνειρο, κάτι μαγικό και εκπληκτικό. Ηταν οι Μίχαελ Μπάλακ, Κάρστεν Ράμελοφ, Χανς-Γιοργκ Μπουτ, Μπερντ Σνάιντερ, Ολιβερ Νόϊβιλ. Ολοι τους έφτασαν κοντά στο απίθανο, αλλά έχασαν και στους τρεις τελικούς που διεκδίκησαν. Ηττήθηκαν στον τελικό Κυπέλλου, σε εκείνον του Champions League, έχασαν το πρωτάθλημα στο φινάλε, ενώ ήταν φαβορί και στο περίπου δύο μήνες μετά ήρθε η ακόμα μεγαλύτερη στεναχώρια: η ήττα από τη Βραζιλία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα της Ασίας.

Κατά συνέπεια τα ονόματά τους δεν προστέθηκαν σε μία πολύ μικρή και ειδική λίστα, εκείνων που έζησαν το θαύμα. Αυτή δημιουργήθηκε από την Μπάγερν και τη Δυτική Γερμανία του 1974. Ηταν οι Ζεπ Μάγιερ, Πολ Μπράιτνερ, Χανς-Γιοργκ Σβάρτσενμπεκ, Φραντς Μπεκενμπάουερ, Γκερντ Μίλερ, Ούλι Χένες, Γιουπ Κάπελμαν. Οι εν λόγω επτά Γερμανοί κατάφεραν να κατακτήσουν την ίδια χρονιά το Πρωταθλητριών (κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης) και το Παγκόσμιο Κύπελλο (κόντρα στην Ολλανδία). Δεν το είχε κάνει κανείς νωρίτερα στην ιστορία του ποδοσφαίρου και θα το επαναλάμβαναν μονάχα δύο ακόμα κύριοι.

Χρειάστηκε να περάσουν 24 χρόνια από τότε, ώσπου να εμφανιστεί ο Κριστιάν Καρεμπέ (2001-'04). Ο Γάλλος μέσος που πέρασε και από τον Ολυμπιακό, φορώντας τα λευκά της Ρεάλ Μαδρίτης το 1998, έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης σε συλλογικό επίπεδο, κόντρα στη Γιουβέντους στο Αμστερνταμ. Και λίγο αργότερα σε εκείνη του κόσμου με τους Τρικολόρ σε εκείνο το εκπληκτικό 3-0 στο Παρίσι.

Και πάλι με τη Ρεάλ όμως τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Ρομπέρτο Κάρλος θα γινόταν ο δήμιος των ονείρων εκείνων των πέντε παικτών της Λεβερκούζεν και της Γερμανίας. Με τη Ρεάλ στη Γλασκώβη και μετέπειτα με την Βραζιλία στην Ασία, θα γινόταν ο ένατος της ιστορίας με ταυτόχρονη κατάκτηση των δύο μεγάλων τίτλων και θα στερούσε το όνειρο εις διπλούν στους αντιπάλους του. Και ξανά ένας Γερμανός εμφανίστηκε για να ζήσει το θαύμα το 2014. Ηταν ο Σάμι Κεντίρα που και πάλι με τη Ρεάλ (κόντρα στην Ατλέτικο) και τα Πάντσερ (κόντρα στην Αργεντινή) έγινε ο 10ος και τελευταίος της special αυτής παρέας.

Για να φτάσουμε στο τώρα και στους διεθνείς παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης που θα εμφανιστούν σε αυτό το Μουντιάλ. Μετά την κατάκτηση του 13ου Champions League από τους Μερένγκες κόντρα στη Λίβερπουλ, θα έχουν την ευκαιρία τους να γράψουν ιστορία, εφόσον κάποιος ή κάποιοι εξ αυτών φτάσουν μέχρι τον τελικό της 15ης Ιουλίου και το σηκώσουν...

 

Τελευταία Νέα