Τσέλσι vs Γιουνάιτεντ: Μία υπόθεση Κυπέλλου

Τσέλσι vs Γιουνάιτεντ: Μία υπόθεση Κυπέλλου

bet365

Οι δύο ομάδες αναμετρώνται απόψε στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε αξέχαστα μεταξύ τους παιχνίδια στον αρχαιότερο ποδοσφαιρικό θεσμό.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι 2-2 (10/3/2013)
Το ξεκίνημα της αναμέτρησης για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, τη σεζόν 2012-13, δεν προμήνυε αυτό που θα επακολουθούσε. Κι αυτό, γιατί μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε προηγηθεί με 2-0, χάρις στα τέρματα των Τσιτσαρίτο και Ρούνεϊ. Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο η Τσέλσι αντέδρασε, ισοφαρίζοντας σε 2-2 με τους Αζάρ και Ραμίρες και στέλνοντας τις δύο ομάδες σε επαναληπτικό, στο Στάμφορντ Μπριτζ, όπου οι προκρίθηκαν οι «μπλε».

Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0 (19/5/2007)
Ακριβώς την ίδια ημερομηνία με τη σημερινή είχαν βρεθεί ξανά αντιμέτωπες σε τελικό Κυπέλλου Αγγλίας, στο Γουέμπλεϊ, πριν από έντεκα χρόνια. Το 90λεπτο είχε ολοκληρωθεί χωρίς σκορ, με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά να είναι ο ήρωας της Τσέλσι στην παράταση. Με δικό του γκολ στο 116’ διαμόρφωσε το τελικό 1-0 απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χαρίζοντας στους «μπλε» το τέταρτο τρόπαιο στην ιστορία τους.

Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-5 (4/1/1998)
Είναι το παιχνίδι με τα περισσότερα τέρματα στην ιστορία των δύο ομάδων, στο Κύπελλο Αγγλίας. Για τον τρίτο γύρο της διοργάνωσης, τη σεζόν 1997-98, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκόρπισε τον... τρόμο μέσα στο Στάμφορντ Μπριτζ, καθώς με τα γκολ των Μπέκαμ (2), Κόουλ (2) και Σέριγχαμ προηγήθηκε με το εντυπωσιακό 0-5. Η Τσέλσι κατάφερε τουλάχιστον να σώσει... τα προσχήματα, καθώς μείωσε στο τελικό 3-5, με τα δύο τέρματα του Βιάλι και το ένα του Λε Σο.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι 4-0 (14/5/1994)
Ήταν η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε τελικό Κυπέλλου Αγγλίας. Στο πρώτο ημίχρονο, οι «μπλε» ήταν εμφανώς καλύτεροι, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες. Αφού στα πρώτα 45 λεπτά δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, στην επανάληψη οι «μπέμπηδες» τους τιμώρησαν. Με δύο εύστοχα χτυπήματα πέναλτι του Ερίκ Καντονά και ακόμη δύο τέρματα από τους Χιουζ και ΜακΛερ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 4-0 στο Γουέμπλεϊ και κατέκτησε το όγδοο Κύπελλο Αγγλίας στην ιστορία της.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι 1-0 (1/2/1908)
Έχει ξεχωριστή σημασία αυτή η αναμέτρηση, καθώς πρόκειται για την πρώτη μεταξύ των δύο ομάδων στο Κύπελλο Αγγλίας. Την 1η Φεβρουαρίου 1908, για το δεύτερο γύρο της διοργάνωσης, οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν με 1-0 των «μπλε», χάρις σε ένα τέρμα του Σκωτσέζου, Σάντι Τέρνμπουλ. Μάλιστα, το συγκεκριμένο παιχνίδι δε διεξήχθη στο Ολντ Τράφορντ, το οποίο δεν είχε ακόμη κατασκευαστεί, αλλά στο Μπανκ Στριτ, που αποτελούσε τότε έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

 

Τελευταία Νέα