Οι πιο ακριβοπληρωμένοι προπονητές

Gazzetta team
Οι πιο ακριβοπληρωμένοι προπονητές

bet365

Το FourFourTwo του Gazzetta γράφει για τους πιο ακριβοπληρωμένους προπονητές στον κόσμο, σε μια λίστα που έχει έντονο το αγγλικό χρώμα.

Η καλή ομάδα, αν δεν ξεκινάει από τον τερματοφύλακα, σίγουρα ξεκινά από τον προπονητή. Και φέτος έχει γίνει μεγάλος ντόρος με το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα οι περισσότερες μεγάλες ομάδες έχουν ρίξει χρήμα για τον άνθρωπο που θα κατευθύνει τα αστέρια τους και έτσι στην Premier League έχει δημιουργηθεί ένα πολύ δυνατό γκρουπ τεχνικών. Ακολουθεί η λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους προπονητές, με το Νησί να μονοπωλεί ουσιαστικά το ενδιαφέρον και να έχει εκπρόσωπο ακόμα και από την Championship. Οι αριθμοί σε εκατ. ευρώ

17.5 | Ζοσέ Μουρίνιο, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Δεν ήταν δυνατόν να μείνει για πολύ καιρό χωρίς ομάδα ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος μερικούς μήνες μετά το τέλος της δεύτερης θητείας του στην Τσέλσι, υπέγραψε στην Γιουνάιτεντ. Ο Special One είναι ο άνθρωπος που θα προσπαθήσει να επαναφέρει τους Κόκκινους Διαβόλους στην κορυφή της Premier League και ήδη έγινε ο πρώτος στην ιστορία του κλαμπ που ξεκινά με 4 νίκες. Η αλλαγή πάγκου, απέφερε στον Πορτογάλο αύξηση 5 εκατ. ευρώ.

17.5 | Πεπ Γκουαρδιόλα, Μάντσεστερ Σίτι
Σε ένα deal που ανακοινώθηκε ουσιαστικά στα μέσα της περασμένης σεζόν, ο Πεπ Γκουαρδιόλα αντικατέστησε τον Μανουέλ Πελεγκρίνι στον πάγκο της Σίτι, η οποία του έδωσε μισθό ίδιο με του Μουρίνιο. Οι Citizens τα έσκασαν χοντρά για τον πρώην τεχνικό της Μπάγερν Μονάχου προκειμένου να κάνουν restart ύστερα από μια σεζόν στην οποία τερμάτισαν οριακά στην 4η θέση. Ο Καταλανός, που δεν διστάζει παραδοσιακά να κάνει ριζικές αλλαγές, έχει ξεκινήσει με 2 νίκες στα playoffs του CL και έχει κάνει 3x3 στην Premier League.

10.5 | Κάρλο Αντσελότι, Μπάγερν Μονάχου
Συνέχεια στην παρουσία μεγάλων προπονητών στον πάγκο της έδωσε η Μπάγερν και μετά την αποχώρηση του Πεπ, ανέλαβε ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος είχε μείνει εκτός για έναν χρόνο. Μετά την πρεμιέρα της Bundesliga και το 6-0 σε βάρος της Βέρντερ, ο Ιταλός έγινε ο πρώτος που κοουτσάρει και στα 5 μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης αφού έχει παρελθόν σε Serie A (Πάρμα, Μίλαν, Γιουβέντους), Premier League (Τσέλσι), Ligue1 (Παρί Σεν Ζερμέν) και La Liga (Ρεάλ Μαδρίτης).

10 | Αρσέν Βενγκέρ, Αρσεναλ
Αν και ακούει τα απίστευτα πλέον κάθε χρόνο από τους οπαδούς της Αρσεναλ, ο Αρσέν Βενγκέρ μένει μέχρι να φύγει στο κλαμπ του Λονδίνου. Ο Αλσατός μπαίνει τα τελευταία χρόνια στο παιχνίδι με τις ακριβές μεταγραφές, όμως οι φίλοι του κλαμπ φαίνεται πως έχουν χάσει την εμπιστοσύνη που του είχαν. Μάλλον δεν ισχύει το ίδιο και για τη διοίκηση που τον πληρώνει 10 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

8 Γίργκεν Κλοπ, Λίβερπουλ
Στη μέση της περασμένης σεζόν ανέλαβε την Λίβερπουλ ο Γίργκεν Κλοπ, ο οποίος έφυγε από την Νόρτμουντ γιατί χρειαζόταν μια νέα πρόκληση στην καριέρα του. Και αυτή είναι οι Reds, στους οποίους έχει περάσει κάποια πράγματα και τα αποτελέσματά του στα μεγάλα ματς είναι στη χειρότερη ενθαρρυντικά. Ο 49χρονος Γερμανός έχει το πολύ δύσκολο project να επαναφέρει την Λίβερπουλ στην κορυφή, κάτι που το κλαμπ πιστεύει ότι μπορεί να καταφέρει και αν ολοκληρώσει τη θητεία του στο Anfield θα βάλει στον λογαριασμό του περίπου 50 εκατ. ευρώ.

7.5 | Αντόνιο Κόντε, Τσέλσι
Υστερα από 3 χρόνια και 3 Scudetti ο Αντόνιο Κόντε άφησε τον πάγκο της Γιουβέντους και στη συνέχεια έμεινε για 2 σε εκείνον της Εθνικής Ιταλίας. Ο allenatore, που έδειξε πράγματα με την Squadra Azzurra στο πρόσφατο Euro, είχε κλείσει νωρίτερα στην Τσέλσι, με της οποίας τη φιλοσοφία δείχνει να ταιριάζει εξαιρετικά. Ο Ιταλός μαζί με τους Ζοσέ και Πεπ έχει ξεκινήσει εξαιρετικά την Premier League και κάνει τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς να νιώθει καλά που του δίνει 7.5 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

6.5 | Μαουρίσιο Ποκετίνο
Η μοναδική ομάδα που πέρυσι κόντραρε, μέχρι ενός βαθμού, την Λέστερ, ήταν η Τότεναμ. Οι ιδέες του Μαουρίσιο Ποκετίνο βγαίνουν εξαιρετικά στους Spurs, οι οποίοι παρότι δεν ξεκίνησαν καλά φέτος, έχουν γερές βάσεις από πέρυσι. Ο Αργεντινός, πρώην τεχνικός των Εσπανιόλ και Σαουθάμπτον, αμοίβεται με 6.5 εκατ. ευρώ ετησίως.

5 | Ζινεντίν Ζιντάν, Ρεάλ Μαδρίτης
Σαφώς το μεγαλύτερο όνομα της λίστας, όμως όχι σαν προπονητής. Ο Ζιντάν από τεχνικός της Castilla βρέθηκε στην πρώτη της Ρεάλ και το στόρι τελείωσε σαν παραμύθι με την κατάκτηση του 11ου Champions League για τον σύλλογο. Από τη στιγμή που έγινε αυτό, ο Γάλλος είδε τον μισθό του να διπλασιάζεται και να φτάνει στα 5 εκατ. ευρώ, όμως φέτος έχει πιο δύσκολο έργο αφού θα τρέξει την ομάδα από την αρχή. Στην La Liga έχει ξεκινήσει με 2x2.

5 | Ντιέγο Σιμεόνε, Ατλέτικο Μαδρίτης
Από τους πιο ικανούς τεχνικούς, δεδομένου και του υλικού και του budget που έχει στα χέρια του είναι ο Τσόλο Σιμεόνε, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει βάλει στο βιογραφικό του ένα πρωτάθλημα-μύθο με την Ατλέτικο στην Ισπανία και 2 παρουσίες στον τελικό του Champions League τα τελευταία τρία χρόνια. Ισως τα 5 εκατ. ευρώ που παίρνει τον χρόνο να είναι λίγα σε σχέση με αυτά που έχει καταφέρει.

4.5 | Ράφα Μπενίτεθ, Νιούκαστλ
Μοναδικός προπονητής αυτής εδώ της λίστας που βρίσκεται σε ομάδα δεύτερης κατηγορίας είναι ο Ράφα Μπενίτεθ. Ο Ισπανός ανάλαβε τους Magpies στα μέσα της σεζόν, λίγο αφού απωλήθηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης, και αφού δεν κατάφερε να την κρατήσει στην Premier League δέθηκε με τον κόσμο και αποδέχθηκε την δελεαστική πρόταση της διοίκησης. Υστερα από δύο ήττες στις πρώτες αγωνιστικές, η δική του Νιούκαστλ έχει τρεις σερί νίκες και πάει για ψηλά.

4 | Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, Γιουβέντους
Μοναδικός της λίστα που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα με δύο διαφορετικές ομάδες από την ίδια χώρα είναι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος έχει πανηγυρίσει το Scudetto με Μίλαν και Γιουβέντους. Ο Ιταλός έχει κάνει δύο σερί εγχώρια double με τους Τορινέζους και πριν έναν χρόνο είχε φτάσει κοντά στο 'θαύμα' όμως η Γιούβε έχασε στον τελικό του Champions League από την Μπαρτσελόνα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα