Να επιστρέψει ή όχι ο Τέρι στην εθνική Αγγλίας;

Κώστας Ζάλιαρης
Να επιστρέψει ή όχι ο Τέρι στην εθνική Αγγλίας;

bet365

Ο Σαμ Άλαρνταϊς αποκάλυψε τη σκέψη του για τον ηγέτη της Τσέλσι και ο Κώστας Ζάλιαρης αναλύει μέσω του FourFourTwo του gazzetta.gr τα δεδομένα της υπόθεσης της πιθανής επαναφοράς του 35χρονου.

Η αλλαγή προσώπου στην τεχνική ηγεσία και η πρόσληψη του Σαμ Άλαρνταϊς μετά και τη νέα αποτυχημένη παρουσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Αγγλίας σε μεγάλη διοργάνωση και δη το Euro 2016 που διεξήχθη στα γήπεδα της Γαλλίας, σημαίνει αλλαγές και στο αγωνιστικό τοπίο.

Στους παίκτες που θ' απαρτίζουν πλέον την αποστολή κάθε φορά που η εθνική ομάδα θα έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις, ξεκινώντας φυσικά από αυτές που έρχονται στις αρχές Σεπτέμβρη για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, το οποίο θα φιλοξενηθεί στη Ρωσία.

Ο Σαμ Άλαρνταϊς θ' ανακοινώσει την πρώτη του αποστολή στα τέλη της εβδομάδας και από τις αρχές αυτής, φρόντισε να ... ρίξει τη «βόμβα» των σκέψεων για την πιθανή επιστροφή του Τζον Τέρι στα μετόπισθεν των «τριών λιονταριών». Ο ηγέτης της άμυνας της Τσέλσι, συνεχίζει ακάθεκτος και φέτος έχοντας αποδεχθεί το νέο συμβόλαιο που – κάλλιο αργά παρά ποτέ – του πρόσφερε ο λονδρέζικος σύλλογος, από τη στιγμή που τον ήθελε πολύ και ο Αντόνιο Κόντε και στηρίζεται πάνω του για την οργάνωση και τον συντονισμό της γραμμής μπροστά από την εστία της ομάδας.

Ο Τέρι, έχει ανακοινώσει την απόσυρσή του από την εθνική ομάδα της Αγγλίας εδώ και τέσσερα χρόνια. Από τότε που ο σάλος με τη ρατσιστική επίθεση που του χρεώθηκε, εις βάρος του Άντον Φέρντιναντ από παιχνίδι των «μπλε» με την ΚΠΡ, οδήγησε τους πρωταγωνιστές στα δικαστήρια και προκάλεσε αναστάτωση και στο εσωτερικό των «τριών λιονταριών». Θεωρώντας ορθό ν' απαλλάξει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από το συγκεκριμένο ζήτημα και να επανέλθει η ηρεμία, ο Άγγλος στόπερ πήρε την απόφαση να μην φορέσει ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο.

Η ηλικία του, είναι ένα θέμα... Ναι μεν έχει αποδείξει ότι αντέχει, ότι έχει δυνάμεις, ότι παίζει γιατί... γουστάρει πλέον κι όχι τόσο για το επαγγελματικό επίπεδο και την ανάγκη να τιμά το συμβόλαιο του. Όπως και να 'χει, όμως, το πλήρωμα του χρόνου θ' αρχίσει να εμφανίζεται άμεσα. Και μπορεί στην Τσέλσι να έπραξαν αυτό που φάνταζε σωστό καλώντας τον να υπογράψει νέο συμβόλαιο για να παραμείνει στην ομάδα, ωστόσο, αν επιβαρυνθεί με υποχρεώσεις και με την Αγγλία, τότε ίσως ν' αποδειχθεί ότι πλέον δεν ... χωρούν δυο καρπούζια στη δική του μασχάλη. Ίσως να γινόταν παλιότερα, όμως τώρα η λογική λέει ότι δεν θα μπορούσε να το κάνει. Κάπου θα έχανε. Χίλιες φορές πολύ καλός σε ένα πράγμα, παρά μέτριος σε περισσότερα...

Από την άλλη, ποιος λέει ότι το κέντρο της άμυνας της εθνικής ομάδας της Αγγλίας δεν χρειάζεται έναν στιβαρό, έμπειρο στόπερ, που να έχει βρεθεί σε μεγάλες διοργανώσεις, να μπορεί να πιάσει τον παλμό, να εμπνεύσει ηρεμία, να δείξει πάθος, να μεταδώσει δύναμη και να απολαμβάνει τον σεβασμό των υπολοίπων; Κάτι τέτοιο θα μπορούσε εύκολα να το κάνει ο Τζον Τέρι στα «τρία λιοντάρια», τα οποία, παρεμπιπτόντως, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ταξίδεψαν στη Γαλλία έχοντας στην αποστολή μονάχα τρία καθαρόαιμα στόπερ! Τους Κέιχιλ, Σμόλινγκ και Στόουνς.

Ο Σαμ Άλαρνταϊς τρέφει μεγάλη εκτίμηση στις ικανότητες του Τζον Στόουνς, ο οποίος πλέον έχει μεταπηδήσει στη Μάντσεστερ Σίτι, άφησε να εννοηθεί ότι ο νεαρός αμυντικός μπορεί ν' αποτελέσει την «κολώνα» των μετόπισθεν για το μέλλον των «τριών λιονταριών», ωστόσο, θα μπορούσε να έχει δίπλα του έναν... τύπου Τέρι για το ξεκίνημα, μέχρι να «στρώσει» η αμυντική γραμμή.

Όταν ο θρύλος των «μπλε» του Λονδίνου είχε ανακοινώσει την απόσυρσή του από την εθνική ομάδα, το έκανε με την FA να του έχει αφαιρέσει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, δείχνοντας πως η ομάδα που εκπροσωπεί τη χώρα στις διοργανώσεις διεθνούς επιπέδου είχε «προσβληθεί» από την όλη υπόθεση με τη ρατσιστική επίθεση και ο άνθρωπος που θα το φορούσε στο μπράτσο του, θα έπρεπε να είναι το απόλυτο υπόδειγμα – παράδειγμα προς όλους.

Ο Τέρι αισθάνεται ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί ξανά με την Ομοσπονδία έπειτα από εκείνη την απόφαση που είχε παρθεί, ωστόσο, το γεγονός πως έχουν αλλάξει τα πρόσωπα στις καίριες θέσεις και τα εκτελεστικά καθήκοντα έχουν μετατεθεί σε διαφορετικούς ανθρώπους που ενδεχομένως να έχουν διαφορετική γνώμη από εκείνη που επικρατούσε στους κύκλους της FA πριν από μια τετραετία, ίσως και ν' αποτελέσει «όπλο» στα χέρια του Σαμ Άλαρνταϊς.

Το ενδεχόμενο επιστροφής του Τζον Τέρι στην εθνική ομάδα της Αγγλίας, τη δεδομένη χρονική στιγμή παρουσιάζει απειροελάχιστες πιθανότητες να γίνει πράξη. Από την άλλη, όμως, βλέπεις τον 37χρονο Ράφα Μάρκεζ να γράφει ιστορία με τη φανέλα της εθνικής ομάδας του Μεξικό, να συνεχίζει ως... αειθαλής, ακούραστος, να έχει την ίδια ποιότητα στα πόδια του όσο κι αν σε ορισμένους τομείς η ηλικία του έχει προκαλέσει συνέπειες, αλλά ποιος απαγορεύει στον Τέρι να φτάσει στο Μουντιάλ της Ρωσίας στα 37 του;

 

Τελευταία Νέα