England calling!

Gazzetta team
England calling!

bet365

Η Premier League αρχίζει, οι εξέδρες... πλημμυρίζουν και οι Πολύδωρος Παπαδόπουλος, Κώστας Ζάλιαρης σας προσφέρουν το πρώτο... πιάτο του κορυφαίου πρωταθλήματος στον πλανήτη!
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
(+): Η έλευση των Ζοσέ Μουρίνιο και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο «Ολντ Τράφορντ» είναι λόγοι για τους οποίους οι οπαδοί της ομάδας αισιοδοξούν για τη νέα σεζόν. «Ας ξεχάσουμε κι ας αφήσουμε οριστικά πίσω τα τρία τελευταία χρόνια που ήταν πολύ δύσκολα» είπε ο Πορτογάλος κόουτς μετά την πρόσληψή του και αυτό περιμένουν άπαντες στον σύλλογο. Η ποδοσφαιρική χρονιά ξεκίνησε με την κατάκτηση του Community Shield εις βάρος της Λέστερ...
(-): Η πίεση που θα έχει ο «Special One» για κατάθεση αποδείξεων. Τόσο στα της ομάδας, η οποία με τον Λουίς Φαν Χάαλ κάθε άλλο παρά πρόοδο παρουσίασε (παρά την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας) όσο και στα της δικής του καριέρας, αφού η επιστροφή του στην Τσέλσι και ο κίνδυνος που αντιμετώπισε η ομάδα μέχρι και με υποβιβασμό μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015, κάνουν τον Μουρίνιο να βρίσκεται υπό εξαιρετική πίεση. Και μπορεί ο ίδιος να δηλώνει συνηθισμένος ή να μπορεί να ξεγελάσει τον κόσμο δείχνοντας πως δεν... χαμπαριάζει από κάτι τέτοια, όμως ξέρει πολύ καλά πως ίσως μια απλή θέση στην τετράδα δεν θα ενθουσιάσει κανέναν.
Μάντσεστερ Σίτι:
(+): Ο Πεπ Γκουαρντιόλα πήρε στη Σίτι όσους ήθελε. Ξεκινώντας από τον Ιλκάι Γκουντογκάν (έστω κι αν αυτός δεν προλαβαίνει την έναρξη του πρωταθλήματος λόγω τραυματισμού), πήρε τον Σανέ από τη Σάλκε, τον Νολίτο από τη Θέλτα, πήρε και τον Στόουνς για να συμμαζέψει την άμυνα και το ρόστερ έχει ήδη μονάδες που πέρυσι δεν απέδωσαν καθόλου και φέτος θα πρέπει όλα να είναι διαφορετικά. Κύμα αισιοδοξίας στον κόσμο της ομάδας και τη... γαλάζια πλευρά της πόλης, είτε επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες για στυλ αλά Μπαρτσελόνα, είτε όχι...
(-): Η δήλωση του Ισπανού κόουτς για το γεγονός πως «η ομάδα χρειάζεται χρόνο για να μπορεί να παίξει όπως ακριβώς θέλω, αλλά ξέρω ότι δεν έχουμε χρόνο», χαρακτηρίζοντας τη νέα αγωνιστική περίοδο τη μεγαλύτερη πρόκληση των τελευταίων ετών για τη Σίτι έπειτα από τις τελευταίες αποτυχίες, μόνο σιγουριά δεν αποπνέουν. Οι οπαδοί δεν ανησυχούν αυτή τη στιγμή, αλλά δεν υπάρχει διάθεση για... περίοδο χάριτος και υπομονή. Ο Γκουαρντιόλα έχει τ' όνομα, έχει τα χρήματα των Αράβων, έκανε τις κινήσεις που ήθελε και στο μυαλό του υπάρχει πλέον με κεφαλαία γράμματα η λέξη ΠΡΕΠΕΙ.
Τσέλσι
(+): Μαχητικότητα, προσαρμοστικότητα και παίκτες που θα ξέρουν τι ακριβώς να κάνουν μέσα στο γήπεδο. Αυτά τα χαρακτηριστικά θέλει να δώσει στη δική του Τσέλσι ο Αντόνιο Κόντε, που στη μετά – Μουρίνιο εποχή στον σύλλογο, ανέλαβε ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο. Παρ' όλα αυτά έδειξε σίγουρος για τον εαυτό του και τις προπονητικές του ικανότητες και με τις ... φωνές του στις προπονήσεις της ομάδας, φροντίζει να περάσει σε όλους τα μηνύματά του, αλλά και να κερδίσει τον σεβασμό και τον «φόβο».
(-): Μόλις δύο μεταγραφές έχει πραγματοποιήσει ο λονδρέζικος σύλλογος το φετινό καλοκαίρι, αν και είναι επιλογή του Κόντε, που υποστήριξε ότι η τρέχουσα μεταγραφική περίοδος δεν είναι σημαντική, από τη στιγμή που πρέπει να χτιστεί το ήδη υπάρχον σύνολο από την αρχή. Το θέμα του Ντιέγκο Κόστα ταλαιπώρησε αρκετά την ομάδα, ο Ισπανός φορ έδειχνε δυσαρεστημένος, το μέλλον του κατά πάσα πιθανότητα (τουλάχιστον για τη νέα σεζόν) δείχνει να βρίσκεται στο «Στάμφορντ Μπριτζ», αλλά αν τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου επιλέξει να φύγει, η Τσέλσι θα πρέπει να... αγχωθεί για τα καλά!
Άρσεναλ
(+): Για να βρει κανείς κάτι θετικό στην Άρσεναλ πρέπει να... αναρωτηθεί πάρα πολύ και να ψάξει εις βάθος. Γκρανίτ Τσάκα και... τέλος όσον αφορά τις σπουδαίες μεταγραφικές κινήσεις. Όχι ότι είχε... κακομάθει ο Βενγκέρ τους οπαδούς της ομάδας, αλλά είχε φροντίσει τα τελευταία χρόνια να κάνει δυναμικές κινήσεις. Ο Αλσατός κόουτς μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και αυτό, σε συνδυασμό με την... σιγή ιχθύος που επικρατεί στον σύλλογο για το μέλλον της συνεργασίας τους, το οποίο δεν φαίνεται να υπάρχει πέρα από το καλοκαίρι του 2017, ίσως είναι αυτό που περιμένουν οι οπαδοί που θέλουν να δουν τον σύλλογο να μπαίνει σε νέα εποχή.
(-): Με την ενίσχυση των υπόλοιπων ομάδων που μπορούν με μεγάλη ευκολία να θεωρηθούν εξ αρχής διεκδικητές του τίτλου, οι πιθανότητες και οι ελπίδες της Άρσεναλ ελαχιστοποιούνται. Επικοινωνιακά, η αποτυχία στις περιπτώσεις των Βάρντι και Μαχρέζ τους οποίους οι «κανονιέρηδες» προσπάθησαν να πάρουν από τη Λέστερ, έφεραν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση διοίκηση και προπονητή στο «Έμιρεϊτς». Θετικό κλίμα σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει στην Άρσεναλ, η έλλειψη ενός ποιοτικού επιθετικού πέρα από τον Ολιβιέ Ζιρού (που πέρυσι δεν βοήθησε) και το γεγονός πως προς το παρόν ο... Χόλντινγκ είναι η επιλογή για τα μετόπισθεν, όπου υπάρχει μείζον ζήτημα, κάνουν την κλεψύδρα που αδειάζει, να προκαλεί εφιάλτες στον τεχνικό της ομάδας.
Λίβερπουλ
(+): Ομάδα του Κλοπ. Με τη σφραγίδα του. Με τη δική του δουλειά όλο το καλοκαίρι. Με τα δικά της... στραβά και καλά. Με τους παίκτες που ήθελε ο Γερμανός και δίχως αυτούς που δεν υπολόγιζε ούτως ή άλλως. Αυτό χαροποιεί και κάνει τον τεχνικό των «κόκκινων» να στηρίζει πολλά στην προσεχή αγωνιστική περίοδο για τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ, αν και διόλου άσχημα έκλεισε η πρώτη του χρονιά, με την παρουσία σε δύο τελικούς κι ας ανέλαβε πολύ μετά την έναρξη του πρωταθλήματος. Οι Βαϊνάλντουμ και Μανέ είναι οι σημαντικότερες και ακριβότερες προσθήκες για το φετινό καλοκαίρι και δεν αποκλείεται κάποια άλλη ενσωμάτωση στο ρόστερ, στο επιθετικό κομμάτι. Προς αποχώρηση ο Μπεντεκέ, το θέμα του οποίου παραμένει ανοιχτό.
(-): Η έλλειψη ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, στοιχείο που γυρίζει ξανά την ομάδα πίσω, αλλά αυτό είναι κάτι αρνητικό που όμως μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε κάτι απόλυτα θετικό, αν το εκμεταλλευτεί σωστά ο Γιούργκεν Κλοπ με την ευχέρεια του χρόνου που θα έχει ανάμεσα στις υπόλοιπες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Επίσης, στο αριστερό άκρο της άμυνας υπάρχει θέμα, από τη στιγμή που πρόσφατα, έπειτα από έναν επιπόλαιο τραυματισμό του Μορένο, το μοναδικό ρεαλιστικό σενάριο ήθελε τον ... Τζέιμς Μίλνερ να τον αντικαθιστά και να καλύπτει το κενό! Αμυντικά κενά έδειξε στα φιλικά προετοιμασίας (κυρίως στο ματς με τη Ρόμα), διασύρθηκε από τη Μάιντς, μια μέρα μετά τον θρίαμβο επί της Μπαρτσελόνα στο «Γουέμπλεϊ».
Τότεναμ
(+): Ομάδα με δύναμη, με ταλέντο, ικανή να διεκδικήσει τον τίτλο την περασμένη σεζόν, η Τότεναμ είναι ένα σύνολο που ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο και ετοιμάζεται να δείξει φέτος ότι μόνο... πυροτέχνημα δεν μπορεί να τη χαρακτηρίσει ο κόσμος. Με τους Γουανιάμα και Γιάνσεν να κάνουν ακόμα πιο σπουδαία τη μεσοεπιθετική γραμμή στο ρόστερ, τον Μαουρίσιο Ποκετίνο αποδεδειγμένα να κάνει εξαιρετική δουλειά και να έχει τον τρόπο να μεταμορφώσει ολοκληρωτικά μια ομάδα σε πρωταγωνίστρια και με συμμετοχή φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ και αναμένεται μια άκρως ενδιαφέρουσα χρονιά για τα «σπιρούνια».
(-): Η ανάγκη να δείξει η ομάδα ότι η περσινή πορεία δεν ήταν τυχαία. Ο τρόπος με τον οποίο έφτασε μέχρι τέλους να διεκδικεί με πάθος το πρωτάθλημα, πείθοντας και τον τελευταίο οπαδό της, ειδικά με την εμφάνιση στο «Στάμφορντ Μπριτζ» παρά το τελικό 2-2 που έγραψε την ιστορία της περασμένης ποδοσφαιρικής χρονιάς στην Αγγλία, ήταν τέτοιος που ναι μεν ... εξουθένωσε άπαντες στο ρόστερ της Τότεναμ, όμως, όπως έδειξαν οι διεθνείς του συλλόγου και στο Euro 2016, έχει γίνει τέτοια δουλειά στις αντοχές που ... ακόμα τρέχουν! Υπάρχει, πάντως, ένα στοίχημα και για τον Μαουρίσιο Ποκετίνο φέτος... Η σταθερότητα που θέλει να δώσει, κάνοντας λόγο για δεδομένη αλλαγή νοοτροπίας και στάτους του συλλόγου.
Λέστερ
(+): Μπορεί να υπερασπιστεί τον τίτλο της; Δύσκολο, πολύ δύσκολο, σχεδόν απίθανο, αλλά η παρουσία του Ρανιέρι προσφέρει εγγύηση. Ο Βάρντι έμεινε, ο Μαχρέζ δύσκολα θα φύγει και η ομάδα θα κάνει τα πάντα για να παρουσιάσει ξανά το εκπληκτικό αμυντικό της πρόσωπο. Δέχθηκε μόλις 12 γκολ στα 21 τελευταία ματς πρωταθλήματος κι έμεινε στην κορυφή! Παρά την κατάκτηση του τίτλου δεν υπάρχει πίεση, ενώ το γήπεδο θα είναι ασφυκτικά γεμάτο. Εγιναν καλές μεταγραφές και το ρόστερ έγινε ποιοτικότερο!
(-): Η αποχώρηση του Καντέ έκανε ακόμα πιο… περίπλοκη την κατάσταση στην ομάδα, αφού για πολλούς ήταν ο MVP της περσινής απίθανης σεζόν για τις Αλεπούδες. Πλήγμα η μεταγραφή του Γάλλου στην Τσέλσι και η Λέστερ καλείται να αλλάξει τα αμυντικά της πλάνα. Φέτος, δεν υπάρχει και το… ένα ματς την εβδομάδα, ενώ η ομάδα πέφτει στα πολύ βαθιά και θα αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Το ευρωπαϊκό hangover είναι ακόμα πιθανό… Θα προλάβουν τα νέα αποκτήματα να μπουν στη φιλοσοφία του Ρανιέρι;
Mπόρνμουθ
(+) Ομάδα συνόλου, κάτι που απέδειξε και την περσινή σεζόν, όπου κι εξασφάλισε άνετα την παραμονή της στην κατηγορία. Φράνσις και Κουκ προσφέρουν εγγύηση, ενώ το ταλέντο του Αϊμπ θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο. Ο Χάουι ξέρει να κρατά πειθαρχημένη την ομάδα, ενώ φέτος δεν υπάρχει και η πίεση της νεοφώτιστης. Στα θετικά η παρουσία του Κάλουμ Γουίλσον, ο οποίος πρέπει όμως να βρει δίχτυα.
(-) Η χαλάρωση στο τελευταίο μισό του πρωταθλήματος λίγο έλειψε να τη βάλει σε μπελάδες αναφορικά με την παραμονή της. Η Μπόρνμουθ παραμένει το μικρότερο club της Premier League και δεν πρέπει να πέσει στην… παγίδα πως φέτος μπορεί πολλά περισσότερα σε σχέση με πέρσι. Στα αρνητικά η μη επέκταση του σταδίου των 11.000 θεατών
Μπέρνλι
(+) Κάποιοι στη Βρετανία τόνισαν: «Γιατί η Μπέρνλι να μη γίνει η νέα Λέστερ…». Ωστόσο, τέτοια θαύματα δεν γίνονται συνέχεια και η νεοφώτιστη ξέρει τον τρόπο για να μην πέσει άμεσα στην Τσάμπιονσιπ. Βόουκς και Γκρέι είναι επιθετικοί που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να βοηθήσουν αρκετά στο σκοράρισμα. Εξάλλου, η παρουσία του Σον Ντάικς αποτελεί εγγύηση για μια πειθαρχημένη ομάδα που ξέρει να μελετά τους αντιπάλους.
(-) Τα έσοδα από την άνοδο ήταν αρκετά, ωστόσο η Μπέρνλι δεν κινήθηκε δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι. Υπάρχει ήδη γκρίνια από τους οπαδούς, ώστε να πείσει τη διοίκηση να… ανοίξει τα πορτοφόλια για να υπάρξει ποιοτική ενίσχυση!
Κρίσταλ Πάλας
(+): Πέρσι, είχε αρκετά θέματα κάτω από τα γκολπόστ της, ωστόσο ο Πάρντιου κινήθηκε άμεσα κι απέκτησε τον εξαιρετικό, Στιβ Μανταντά από τη Μαρσέιγ. Ηταν άλλωστε, ο ηγέτης των Μασσαλών στα καλά και τα άσχημα. Ο Μανταντά μπορεί να αποδειχθεί ο τερματοφύλακας που μπορεί να προσφέρει ηρεμία στο σύλλογο…Τάουνσεντ και Τόμκινς προσφέρουν αρκετές λύσεις.
(-): Από τα όνειρα… τετράδας στη μάχη της παραμονής. Η έλλειψη σταθερότητας είναι το σημαντικότερο θέμα που πρέπει να λύσει η Πάλας, ενώ δεν υπάρχει και η απαιτούμενη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Πάρντιου. Εξάλλου, ο σύλλογος πρέπει να προβεί άμεσα και στην απόκτηση ενός εξαιρετικού φορ για να λύσει το επιθετικό πρόβλημα. Θα είναι αυτός ο Μπεντέκε;
Έβερτον
(+): Ο Βρετανό-Ιρανός δισεκατομμυριούχος, Μοσίρι έδωσε όραμα στην ομάδα, ενώ υποσχέθηκε 100 εκατ. στον Κούμαν. Αισιοδοξία στο Γκούντισον Παρκ και ο Ολλανδός τεχνικός είναι έτοιμος να αλλάξει πολλά στο σύλλογο. Αλλωστε, η παρουσία του στη Σαουθάμπτον αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία. Αν τελικώς μείνει ο Λουκάκου, τότε η Εβερτον θα είναι κερδισμένη. Η απόκτηση του εξαιρετικού, Ασλεϊ Γουίλιαμς βοηθά ακόμα περισσότερο την άμυνα. Η παρουσία του Γουέλς κάνει ακόμα πιο δυνατό και το τμήμα σκάουτινγκ.
(-): Καλό το όραμα και οι φιλοδοξίες, αλλά οι μεταγραφές έχουν αργήσει αρκετά και οι φίλοι της ομάδας σωστά ανησυχούν. Αλλωστε, θα ήθελαν άμεσα τις προσθήκες, -ώστε οι νέοι παίκτες να προσαρμοσθούν άμεσα στη νέα φιλοσοφία του Κούμαν. Η αποχώρηση του Στόουνς για τη Σίτι είναι πλήγμα και θα δούμε πως θα μπορέσουν τα Ζαχαρωτά να ανταπεξέθλουν. Ούτε να σκέφτονται ενδεχόμενη πώληση του Λουκάκου στα μέσα Αυγούστου…
Χαλ
(+): Υπάρχουν θετικά; Οι παθιασμένοι οπαδοί της ομάδας που θα κάνουν τα πάντα για να μη δουν την ομάδα τους να… υποβιβάζεται αμέσως! Η παραμονή των Λίβερμορ, Χάντλστοουν, Μέιλερ, Ντόουσον, Ντέιβις και Ερνάντες ήταν η πιο σωστή κίνηση ή καλύτερη η μοναδική!
(-): Χάος… Ο Στιβ Μπρους παραιτήθηκε γιατί η διοίκηση δεν του πήρε ούτε δανεικούς…Μάλιστα, έχασε και τον εξαιρετικό μέσο, Ντιαμέ, που έστειλε την ομάδα στην Πρέμιερ. Μόλις… 13 έμπειροι παίκτες στο ρόστερ, αφού υπάρχουν και αρκετοί τραυμαυτισμοί, ενώ δεν υπάρχει ακόμα προπονητής! Η διοίκηση προσπαθεί να… πουλήσει, οι οπαδοί είναι οργισμένοι και το κλίμα στις… Τίγρεις άσχημο! Αλλωστε, είναι το τεράστιο φαβορί για τον άμεσο υποβιβασμό!
Μίντλεσμπρο
(+): Επέστρεψε στην Premier League και θα κάνει τα πάντα για να μείνει! Η διοίκηση φρόντισε να ενισχύσει την ομάδα του δικού μας Dimi Κωνσταντόπουλου περισσότερο από κάθε άλλη νεοφώτιστη και η «Μπόρο» μπαίνει εξοπλισμένη στο νέο πρωτάθλημα! Φίσερ, Νεγρέδο και Βαλδές προσθέτουν εμπειρία. Εξαιρετικός ο κεντρικός Ντε Ρουν, για τον οποίο δαπανήθηκαν 12 εκατ. ευρώ ώστε να αποκτηθεί από την Αταλάντα. Αλλωστε, ήταν ο παίκτης με τα περισσότερα τάκλιν στη Serie A.
(-): Η ομάδα… ξέχασε τις παραστάσεις της στα μεγάλα σαλόνια και η εμπειρία έχει πλέον ξεχαστεί! Η διοίκηση κράτησε τον εξαιρετικό, Καράνκα στον πάγκο της ομάδας, ωστόσο είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε πως θα διαχειριστεί τα αποδυτήρια! Αλλωστε, πέρσι είχαν αρκετή ένταση με τον Καράνκα να έχει επεισόδια. Θα είναι τεταμένη η κατάσταση και φέτος; Πως θα διαχειριστεί ενδεχόμενα άσχημα αποτελέσματα στην αρχή της σεζόν;
Σαουθάμπτον
(+): Νέα εποχή στη Σαουθάμπτον και ο Κλοντ Πιέλ είναι αισιόδοξος πως θα καταφέρει να πάει την ομάδα καλύτερα από τον Κούμαν! Μπορεί να έχασε τον Γουανιάμα, ωστόσο η η απόκτηση των Χόιμπιεργκ, Ντέιβιτς και Κλασί κάνει τη μεσαία γραμμή της επιβλητική! Είναι το μεγάλο της όπλο για φέτος και σε συνδυασμό με την εμπειρία που έχουν αποκτήσει οι παίκτες την κάνει πιο σκληροτράχηλη. Στα θετικά και η παρουσία του Ρέντμοντ, ποδοσφαιριστή ικανού για τη διαφορά
(-): Καλή στο κέντρο, αλλά στην επίθεση; Ο Γκρατσιάνο Πελέ αποτελεί παρελθόν, όπως και ο εξαιρετικός, Μανέ! Ο Σέιν Λονγκ είναι ταλαντούχος, αλλά… ακατάλληλος να παίξει στο 4-3-3 του Πιέλ. Ο Οστιν είναι η εναλλακτική λύση, αλλά έχει… ξεχάσει να σκοράρει. Ισως να το… ψάξει για έναν φορ μέχρι το τέλος του μήνα. Η συμπαγής άμυνα και η εκρηκτική επίθεση επί Κούμαν θα εμφανιστούν και με τον Γάλλο;
Στόουκ Σίτι
(+): Ο Μαρκ Χιουζ αποτελεί εγγύηση για μια τέλεια ισορροπία, η Στόουκ δεν κινδυνεύει να μπει σε περιπέτειες, αλλά δεν μπορεί να κάνει και την υπέρβαση! Ο Μπόγιαν Κρκιτς ξεπέρασε τον τραυματισμό του, τα πρώτα δείγματα είναι θετικά και περιμένουν τον Ισπανό να κάνει τη διαφορά. Υπάρχει εμπειρία, ταλέντο και στο Μπριτάνια η Στόουκ είναι σε θέση να κερδίσει τον οποιοδήποτε…
(-): Μόλις εννέα πόντους πήρε στα δέκα τελευταία ματς πρωταθλήματος η ομάδα, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν ήταν αρκετό για να θορυβήσει τη διοίκηση. Εκτός από τον Αλεν που μπορεί να είναι μια έξυπνη μεταγραφή, ο σύλλογος δεν έκανε την υπέρβαση, κάτι που δεν ικανοποίησε τον Μαρκ Χιούζ.
Σάντερλαντ
(+): Η ομάδα σώθηκε στο…90’ και φέτος είναι διατεθειμένη να μάθει από τα λάθη της. Ο Σαμ Αλαρντάις αποτελεί παραλθόν και ο Ντέιβιντ Μόγιες έχει ίσως την… τελευταία ευκαιρία να κάνει τη διαφορά και να μπει ξανά στο club των καλών κόουτς. Σε διαφορετική περίπτωση… Η άμυνά της θα είναι το μεγάλο της όπλο, κι αυτό προσπαθεί να χτίσει ο νέος τεχνικός της! Την τελευταία στιγμή ενισχύθηκε από τη Γιουνάιτεντ και το ρόστερ έγινε ποιοτικότερο.
(-): Ο Σαμ Αλαρντάις ήταν ο άνθρωπος που έσωσε τη Σάντερλαντ, ήταν ο κόουτς που είχε τις λύσεις για όλες τις δύσκολες καταστάσεις. Τώρα; Ο Σαμ μπορούσε να βοηθήσει τα ταλέντα να προσφέρουν το μέγιστο, ο Μόγιες; Μπορεί στα 33 του ο Ζερμέν Ντεφόε να κάνει μια απίθανη σεζόν όπως την περσινή; Αν τα καταφέρει η Σάντερλαντ θα σωθεί!
Σουόνσι
(+): Πολλοί αντί για συν και πλην θα έβαζαν ένα μεγάλο… ερωτηματικό! Στα θετικά η παραμονή ενός εξαιρετικού παίκτη, του Γκίλφι Σίγκουρντσον. Αλλωστε, πέρσι είχε 33% συμμετοχή στα γκολ της ομάδας. Ο ελεύθερος ρόλος που του έδωσε ο Γκουϊντολίν τον έκανε ακόμα καλύτερο! Μπαστόν και Γιορέντε είναι καλοί παίκτες και προσθέτουν ποιότητα!
(-): Ο Ασλεϊ Γουίλιαμς αποτελεί παρελθόν από την ομάδα! Μια τεράστια απώλεια που δεν μπόρεσε να καλυφθεί. Παρελθόν και ο Αγιού, έφυγε ο Γκομίς, ο Παλόσκι και κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδράσει η ομάδα. Ο Ιταλός έχει πολύ δουλειά μπροστά του. Θα τη δέσει άμεσα;
Γουότφορντ:
(+): Στον πάγκο της ομάδας ο Βάλτερ Ματσάρι, ένας εξαιρετικός προπονητής που μπορεί να απέτυχε στην Ιντερ, αλλά στο Vicarage Road όλοι πανηγυρίζουν! Η ομάδα κράτησε το ρόστερ της, η άμυνά της είναι όπλο για τη φετινή σεζόν, όπως και η εμπειρία που απέκτησαν οι παίκτες με την εξαιρετική παρουσία. Ο Καμπασέλε πάντως από τη Γκενκ ήρθε με πολλές υποσχέσεις στις αποσκευές του!
(-): Ποιος θα σκοράρει; Πέρσι μόλις πέντε παίκτες πέτυχε περισσότερα από ένα γκολ στο πρωτάθλημα. Ιγκάλο και Ντίνι πέτυχαν το 70% των τερμάτων της Γουότφορντ και ο Ματσάρι καλείται να βρει κι έναν… τρίτο δρόμο για τα δίχτυα.
Γουέστ Μπρομ
(+): Οι Κινέζοι ήρθαν, ο Τόνι Πούλις έμεινε! Ναι, η καλύτερη κίνηση που θα μπορούσαν να κάνουν οι νέοι ιδιοκτήτες. Προπονητής που ξέρει καλά τα μυστικά της κατηγορίας κι αν δεν υπάρξει κάτι συγκλονιστικό, η ομάδα θα μείνει. Αλλωστε, υπάρχει η υπόσχεση πως θα ενισχυθεί με καλούς παίκτες μέχρι τα τέλη του μήνα. Ο Ροντόν βρήκε ρυθμό προς το τέλος της σεζόν κι αναμένεται να μπει με φόρα φέτος. Η ομάδα σκοράρει με στημένα, ήταν η 6η ομάδα με τα περισσότερα γκολ με το συγκεκριμένο τρόπο, ενώ η… αεροπορία της είναι πολύ δυνατή.
(-): Μόνο η Αστον Βίλα σκόραρε λιγότερα από τα 34 γκολ της Γουέστ Μπρομ την περσινή σεζόν. Χωρίς σημαντικές ενισχύσεις είναι δύσκολο να βρεθούν λύσεις. Ένα μεγάλο ερωτηματικό στο οποίο ο Πούλις καλείται να απαντήσει. Ο Μπεραχίνο αναμένεται να φύγει και όλοι αναρωτιούνται αν ο 17χρονος Τζόναθαν Λέκο θα είναι το συναρπαστικότερο πράγμα που θα παρακολουθήσουν όλοι στο Hawthorns αυτή τη σεζόν…
Γουέστ Χαμ
(+): Νέο γήπεδο, ενθουσιασμός, πάθος… Τα Σφυριά κινήθηκαν δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι, απέκτησαν Φεγκουλί, Αγιού και ελπίζουν να καταφέρουν την υπέρβαση με την τετράδα! Δεύτερη σεζόν του Μπίλιτς και ο κόσμος περιμένει ελκυστικό ποδόσφαιρο όπως πέρσι! Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί της στο πρώτο εντυπωσιακό ματς ήταν απίθανη!
(-): Εξαιρετικός ο Παγιέ, ο Αγιού, ο Κάρολ, αλλά η υπέρβαση δεν έγινε… Χώραγε ακόμα ένας φαντεζί παίκτης, ένας δυνατός φορ στο ρόστερ, αλλά ο Μπίλιτς δεν θέλησε να ρισκάρει. Στα αρνητικά η ενδεχόμενη πρόκριση της ομάδας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Η Πρέμιερ των κορυφαίων προπονητών...
Χαμός! Ένας από τους λόγους που οι λάτρεις της Πρέμιερ Λιγκ περιμένουν με αγωνία την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, δεν έχει να κάνει με αυτούς που βρίσκονται στο χορτάρι και η απόδοση των οποίων θα φέρει τ' αποτελέσματα, αλλά, αφορά στους ανθρώπους που βρίσκονται στους πάγκους των «θηρίων» του κορυφαίου πρωταθλήματος! Εν έτη 2016 έχουν συγκεντρωθεί πλέον στην Αγγλία μερικοί από τους καλύτερους προπονητές παγκοσμίως κι όχι μονάχα στα ευρωπαϊκά ύδατα!
Από τον Κλαούντιο Ρανιέρι που έκανε το θαύμα με τη Λέστερ την περασμένη σεζόν και κέρδισε το νέο συμβόλαιο μέχρι το 2020, «απαντώντας» με τον καλύτερο τρόπο μετά την αποτυχημένη θητεία του στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας για... πολλούς και διάφορους λόγους, στους υπόλοιπους τεχνικούς που θα κυνηγήσουν τον τίτλο τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά και θέλουν να του πάρουν το στέμα, το οποίο απήλαυσε και με το παραπάνω ο Ιταλός κόουτς των «αλεπούδων», σε ένα ποδοσφαιρικό παραμύθι που πήρε το χειροκρότημα όλων.
Η επιστροφή του Ζοσέ Μουρίνιο στην Πρέμιερ Λιγκ, στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυτή τη φορά κι όχι στης αγαπημένης του Τσέλσι, γεννά προσδοκίες για τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστεί την κρισιμότητα της κατάστασης και την ανάγκη να «ξεπλύνει» τ' όνομά του ο Πορτογάλος προπονητής έπειτα απ' όσα του συνέβησαν στο δεύτερο μισό του 2015, οδηγώντας μέχρι στην απόλυση από τους «μπλε».
Τη θέση του «special one» στον σύλλογο του Λονδίνου πήρε ο Αντόνιο Κόντε, ο οποίος μετακόμισε στο Νησί με τεράστιες επιτυχίες από τη θητεία του στη Γιουβέντους, την οποία επανέφερε σε μεγάλες στιγμές και θριάμβους, έπειτα από πολύ δύσκολα χρόνια. Κάπως έτσι και φέτος ο Ιταλός θα επιχειρήσει να σβήσει τα δεινά που πέρασε η Τσέλσι, να βάλει δικούς του κανόνες, δικά του ήθη, δική του ταυτότητα, δική του υπογραφή, για να κάνει πάλι χαρούμενο τον κόσμο στο «Στάμφορντ Μπριτζ».
Ο Αρσέν Βενγκέρ ολοκλήρωσε την περασμένη σεζόν με γκρίνια και με ένα απόλυτα διχασμένο «Έμιρεϊτς», μπαίνοντας πλέον στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με την Άρσεναλ και όπως όλα δείχνουν – με τα μέχρι στιγμής δεδομένα – δεν θα υπάρξει συνέχεια, με τους οπαδούς να ετοιμάζονται γι' αυτή τη νέα, αλλά άγνωστη, νέα εποχή που τόσο επιθυμούν να δουν στην αγαπημένη τους ομάδα δίχως τον Αλσατό στον πάγκο.
Ο Ποκετίνο κέρδισε αμέριστο σεβασμό και εκτίμηση με την τρομερή αλλαγή που πραγματοποίησε στην Τότεναμ, κάνοντάς τη ομάδα ικανή να πρωταγωνιστεί και να διεκδικεί τον τίτλο μέχρι τέλους. Αν δείξει φέτος ότι τα περσινά μαθήματα και οι στιγμές που η ομάδα του... λύγισε από την πίεση, έκαναν τα «σπιρούνια» ακόμα πιο δυνατά και σταθερά, τότε ο Αργεντινός κόουτς θα έχει να λέει ότι αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων στην Πρέμιερ Λιγκ.
Στη Λίβερπουλ, ο Γιούργκεν Κλοπ δήλωσε πως φέτος αισθάνεται ότι πραγματικά έχει την ομάδα και τους παίκτες που θέλει εκείνος και όλα είναι ιδανικά για να ξεκινήσει η σεζόν. Μένει να δείξει στην πράξη αν πράγματι έκανε σωστές επιλογές, άφησε να φύγουν παίκτες που δεν μπορούσαν να προσφέρουν, πήρε εκείνους που θεωρεί ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά, τους δούλεψε τόσο ώστε οι «κόκκινοι» να μην είναι απλά μια ομάδα... 8άδας.
Ο Πογκμπά και οι άλλοι...
Η Πρέμιερ Λιγκ έχει πλέον την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου με την επιστροφή του Πολ Πογκμπά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ο Γάλλος χαφ αποχώρησε πριν από τέσσερα χρόνια για τη Γιουβέντους έναντι... 1 εκατ.ευρώ και επιστρέφει έναντι περισσότερων από 120 εκατομμυρίων, στο «deal» του αιώνα στο χώρο του ποδοσφαίρου! Είναι, αναμφίβολα, η πιο λαμπερή μεταγραφή για το φετινό καλοκαίρι – μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, αν και δύσκολα θα γίνει κάτι άλλο πιο σπουδαίο – ξεπερνώντας ακόμα και την προσθήκη του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο ρόστερ των «κόκκινων διαβόλων». Για τον Σουηδό σούπερ σταρ, τι να πεις; Ένα γκολ, ένας τίτλος για τη Γιουνάιτεντ, αφού με δική του κεφαλιά η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο επικράτησε 2-1 της Λέστερ στο Community Shield. Περιμένουμε, όμως, πολλά και ωραία πράγματα από τον Ζλάταν, στη νέα του συνεργασία με τον «special one»...
Η... αντίζηλος και «αιώνια αντίπαλος» της Γιουνάιτεντ, Σίτι, ενισχύθηκε με ποδοσφαιριστές όπως οι Γκουντογκάν, Νολίτο και Σανέ, ενώ, τελικά αποκτήθηκε ο Τζον Στόουνς έναντι ποσού που ξεπέρασε τα 50 εκατ. ευρώ. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα ήθελε σαν τρελός τον νεαρό στόπερ της Έβερτον, ο οποίος, από την εποχή που τον διεκδικούσε ο Μουρίνιο και τα «ζαχαρωτά» έβαλαν την τιμή των 50 εκατομμυρίων, παρουσίασε έλλειψη σταθερότητας, η πίεση του βάρυνε τις πλάτες και δεν ήταν όσο... ελεύθερος συνήθιζε, μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Εξαιρετική κίνηση χαρακτηρίζεται αυτή της απόκτησης του Ενγκολό Καντέ από την Τσέλσι. Το ... τρεχαντήρι της Λέστερ, που άφησε τρομερές εντυπώσεις στην πορεία των «αλεπούδων» μέχρι την κατάκτηση του τίτλου, έδωσε το «παρών» και στο Euro 2016 με την εθνική ομάδα της Γαλλίας και πλέον θα φοράει τα μπλέ, αλλά στο Λονδίνο και το «Στάμφορντ Μπριτζ». «Αυτό που μένει να δούμε, είναι να κάνει σέντρα και να ... τρέχει ο ίδιος για να σκοράρει με κεφαλιά» είχε πει ο Κλαούντιο Ρανιέρι και αυτή η ατάκα αποδεικνύει πόση δουλειά κάνει στο χώρο του κέντρου ο ακούραστος, Καντέ.
Η μοναδική περίπτωση για την οποία μπήκε το χέρι βαθιά στην τσέπη και αφαιρέθηκε αρκετά μεγάλο ποσό από τον λογαριασμό της Άρσεναλ για την ενίσχυση του ρόστερ το φετινό καλοκαίρι, ήταν αυτή του Γκρανίτ Τσάκα από τη Γκλάντμπαχ. Οι «κανονιέρηδες» κινήθηκαν άμεσα και με αποφασιστικότητα για να πάρουν τον Ελβετό μέσο πριν κάνει σέντρα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα γήπεδα της Γαλλίας και υπάρξει κίνδυνος για αρνητική κατάληξη και αυτής της περίπτωσης (όπως έγινε με τους Βάρντι και Μαχρέζ).
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η παρουσία των Σαντιό Μανέ και Ζεορζίνιο Βαϊνάλντουμ στη Λίβερπουλ από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο Σενεγαλέζος επιθετικός που προηγουμένως αγωνιζόταν στη Σαουθάμπτον, θα προσδώσει στους «κόκκινους» ταχύτητα, ρυθμό αλλά και γκολ, αποτελώντας ακόμα μια επιλογή για την... πολύπαθη επίθεση της ομάδας του Κλοπ, ενώ ο Ολλανδός άλλοτε χαφ της Νιούκαστλ που αποχώρησε από τις «καρακάξες» με τον υποβιβασμό τους στην Τσάμπιονσιπ, ήταν από εκείνους που πραγματικά είχαν ξεχωρίσει... σαν τη μύγα μες στο γάλα την περασμένη αγωνιστική περίοδο, παρά την κατρακύλα της πρώην ομάδας του.
Ξεχωριστή αναφορά αξίζει στον Άσλεϊ Γουίλιαμς, ο οποίος μετακόμισε από τη Σουόνσι στην Έβερτον για να καλύψει το κενό του Τζον Στόουνς. Αρχηγός με τα ... όλα του ο Ουαλός, ξέρει να προσφέρει στην ομάδα του ακόμα κι αν το κάνει με ένα πόδι ή ένα χέρι, ακόμα κι αν πονάει τρομερά λόγω τραυματισμού, θα παλέψει σαν λιοντάρι και θα δώσει τα πάντα, για να τιμήσει το σήμα που έχει η φανέλα του στο σημείο της καρδιάς, αλλά και το περιβραχιόνιο που φοράει στο μπράτσο. Η Έβερτον πούλησε τον Στόουνς με 50+ εκατ.ευρώ και πήρε τον Γουίλιαμς με 15...
Αίσθηση έχουν επίσης προκαλέσει οι μεταγραφές των Γιάνσεν (Τότεναμ) και Mπαστόν, Γιορέντε (Σουόνσι). Οι δύο επιθετικοί βρέθηκαν στην Πρέμιερ Λιγκ με περγαμηνές για να βοηθήσουν τις ομάδες τους και ευχή όλων, στη λίστα με τα ... κανόνια του πρωταθλήματος, να προστέθηκαν ακόμα δύο, που θα κάνουν ακόμα πιο εντυπωσιακό το νέο πρωτάθλημα!
Η καλύτερη πρεμιέρα!
Το πρωτάθλημα αρχίζει, οι εξέδρες της Premier League πλημμυρίζουν και όλοι ανυπομονούν για τη σέντρα! Ποιες ομάδες όμως έχουν το καλύτερο ποσοστό στις πρεμιέρες; Η Τσέλσι είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει χάσει ποτέ στην πρώτη στροφή της τελευταίας δεκαετίας έχοντας 8 νίκες και δυο ισοπαλίες! Η Σίτι έχει δυο ήττες, αλλά και 22 βαθμούς, ενώ ακολουθεί η Γιουνάιτεντ με έξι νίκες, δυο ισοπαλίες και δυο ήττες! Οι Κανονιέρηδες έχουν μόλις τέσσερις νίκες, όπως και η Λίβερπουλ, ενώ η Τότεναμ μετρά έξι ήττες! Οσο για την πρωταθλήτρια Λέστερ, στις δέκα τελευταίες πρεμιέρες της έχει έξι επιτυχίες, αλλά και τρείς αποτυχίες!
Πρόγραμμα για τίτλο!
Oι πρώτες δέκα στροφές μπορούν να βγάλουν πρωταθλητή; Ο Κλαούντιο Ρανιέρι τόνισε πως το περσινό ιδανικό ξεκίνημα, ήταν το σημείο - κλειδί για την απίθανη πορεία! Αλλωστε, έπειτα από δέκα αγωνιστικές ήταν μόλις στο -3 από τη Σίτι και την Αρσεναλ. Αντίθετα, με το... καλημέρα φάνηκε η καταστροφική σεζόν της Τσέλσι!
Οι Κανονιέρηδες, οι Πολίτες και η Τότεναμ στις 10 πρώτες στροφές θα παίξουν μόλις δυο μεγάλα ντέρμπι, η Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι έχουν τρία, ενώ η Λίβερπουλ τέσσερα! Αντίθετα, ο Ρόναλντ Κούμαν μπορεί με την Εβερτον να κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα, αφού στα πρώτα έξι ματς έχει μόνο την Τότεναμ!
Εφιαλτικό το ξεκίνημα της νεοφώτιστης Χαλ, αφού τα τέσσερα από τα επτά πρώτα ματς της είναι κόντρα σε διεκδικητές του τίτλου! Το ίδιο δύσκολο και το πρόγραμμα της Γουότφορντ, αφού στις πρώτες πέντε αγωνιστικές θα αντιμετωπίσει ομάδες που αναμένεται να τερματίσουν αρκετά ψηλά!
Οι οκτώ κορυφαίες πρεμιέρες!
Λέστερ - Σάντερλαρντ 4-2 (2015 / 16)

Ντέρμπι Κάουντι - Λιντς 3-3 (1996 / 97)
Λίβερπουλ - Άρσεναλ 1-1 (2010 / 11)
Άστον Βίλα - Σίτι 4-2 (2008 / 09)
Τσέλσι - Γιουνάιτεντ 1-0 (2004 / 05)
Άρσεναλ - Έβερτον 2-1 (2003 / 04)
Κόβεντρι - Τσέλσι 3-2 (1997 / 1998)
Άρσεναλ - Νόριτς 2-4 (1992 / 93)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα