5 αστεράκια που θα δούμε σύντομα στην Premier League

Gazzetta team
5 αστεράκια που θα δούμε σύντομα στην Premier League

bet365

O Mike Holden γράφει για 5 παίκτες που παίζουν σε μικρότερες κατηγορίες και στο μέλλον θα βρεθούν στην Premier League.

Από τις μεταγραφές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στην Premier League, μόλις οι 8 είναι από χαμηλότερες κατηγορίες. Αν και ο αριθμός δεν είναι τόσο μικρός. Νέιθαν Ρέντμοντ και Αντρος Τάουνσεντ υποβιβάστηκαν τον Μάιο, Ματ Φίλιπς και Λιρόι Φερ τον προηγούμενο Μάιο, με τον Φερ να μετακομίζει στην Σουόνσι τον Ιανουάριο και ο Μάρτεν Στεκέλενμπουργκ πήγε από την Φούλαμ στην Εβερτον. Από τα 20 κλαμπ της Premier League, μόνο η Μπόρνμουθ έχει δείξει διάθεση να επενδύσει σε παίκτες από τις μικρότερες κατηγορίες. Ο Λιούις Κουκ είναι ένα από τα τελευταία αποκτήματά τους. Ο 19χρονος κεντρικός μέσος, έχει ήδη 85 εμφανίσεις με την Λιντς και μπαίνει μαζί με τους Κάλουμ Γουίλσον, Μπενίκ Αφόμπε, Τσος Κινγκ, Τάιρον Μινγκς, στην κατηγορία των ακριβών στοιχημάτων του Εντι Χάου.

Η έλλειψη εμπειρίας από αγώνες στην PL δεν αποδείχθηκε πρόβλημα πέρυσι για τους Cherries που είχαν μαζέψει 38 βαθμούς στα μέσα Μαρτίου παρά τους σοβαρούς τραυματισμούς των Μινγκς, Γουίλσον, Γκραντέλ, οι οποίοι έμειναν εκτός για μήνες. Ισως οι συνθήκες είναι τόσο καλές και το κλίμα που έχει δημιουργήσει ο Χάου βοηθά τους νέους παίκτες να γίνουν γρήγορα κομμάτι της ομάδας και να βοηθούν ουσιαστικά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα αποτελέσματα προκαλούν ενδιαφέρον. Η Μπόρνμουθ κάνει τα ταλέντα των χαμηλότερων κατηγοριών να μπορούν να σταθούν στην PL και να δείξουν ότι έχουν πολλά να προσφέρουν.

Eddie Howe

1. Τζορτζ Θορν (Ντέρμπι)
Ο 23χρονος αμυντικός μέσος έλειψε από play-offs πέρυσι ύστερα από διπλό κάταγμα που υπέστη στο πόδι την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Ιπσουιτς. Τώρα, αφού έχει ολοκληρώσει τα 2/3 της αποθεραπείας του, μπορεί να επαναφέρει τον εαυτό του στη θέση ενός παίκτη που αποτελεί εξαιρετική περίπτωση για τη μεταγραφική του Ιανουαρίου. Με ύψος 1.88μ., έχει τα σωματικά προσόντα που του επιτρέπουν να κερδίζει μάχες με τους αντίπαλους μέσους, ενώ είναι εξαιρετικός και με την μπάλα στα πόδια αφού μπορεί με τις πάσες του να βοηθήσει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Εχει μεγάλο μέλλον σαν deep-lying playmaker.


2. Τσάρλι Τέιλορ (Λιντς)
Μοντέρνος μπακ που του αρέσει να ανεβαίνει και να κάνει σέντρες στην αντίπαλη περιοχή, ο Τέιλορ δεν ήταν ένας παίκτης που έκανε αμέσως το μπαμ με την Λιντς, όμως η αντοχή και η σταθερότητά του τον έκαναν να ξεχωρίσει. Οι Σαμ Μπάιραμ και Λιούις Κουκ ήταν τα αστέρια στο Elland Road όμως ο Τέιλορ φαίνεται να είναι εκείνος που είναι τόσο ώριμος ώστε να μπορεί να κάνει το βήμα σε ομάδα της Premier League. Αν δεν μπορέσει να τα βρει με τη διοίκηση Τσελίνο για νέα συμβόλαιο, μπορεί να είναι ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι.

Charlie Taylor


3. Σαμ Γουίναλ (Μπάρνσλεϊ)
Ενας ακόμα παίκτης που μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι, ο Γουίναλ ήταν εκπληκτικός πέρυσι στην Ligue One -μετά την αποχώρηση του Λι Τζόνσον- παίζοντας εξαιρετικά στο 4-4-2 κοντά στον Ασλεϊ Φλέτσερ. Ο 23χρονος τελείωσε τη σεζόν με 23 γκολ, ισοφαρίζοντας την επίδοση που είχε με την Σκάνθορπ δύο χρόνια πριν. Αυτή τη στιγμή, οι Tykes είναι αναγκασμένοι να δεχθούν κάθε πρόταση κοντά στο ένα εκατ. λίρες από κάθε ομάδα της Premier League για τον Γουίναλ.


4. Ντάνιελ Τζόνσον (Πρέστον)
Ο γεννημένος στην Τζαμάικα μέσος, παραχωρήθηκε πριν 1.5 χρόνο από την Αστον Βίλα αντί μόλις 50.000 λιρών. Ο Τζόνσον έχει το στιλ του Τζακ Γουίλσιρ, ξεκίνησε σαν εξτρέμ χάρη στην ικανότητά του στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού, όμως είναι εξαιρετικός πάσερ, κάτι που ανάγκασε τον Σάιμον Γκρέισον να τον φέρει στο κέντρο έτσι ώστε να βοηθάει περισσότερο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Αγωνιζόμενος περισσότερο στα αριστερά, είναι ένας παίκτης με εξαιρετικό κοντρόλ που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε ματς με γρήγορο ρυθμό, κάτι που τον φέρνει σε επίπεδο παίκτη της Premier League. Είναι επίσης πολύ καλός στα μακρινά σουτ.

Daniel Johnson


5. Λίαν Σέρκομπ (Οξφορντ)
Ο Σέρκομπ είναι ένας σκληρός box-to-box μέσος, του οποίου οι ικανότητες στο να κοντρολάρει τους αγώνες στην League Two ποτέ δεν τέθηκαν υπό αμφισβήτηση, όμως ο ίδιος έπρεπε να αφήσει πίσω την ομάδα της πόλης του, Εξετερ, για να κάνει το επόμενο βήμα και να ξεχωρίσει. Ο 26χρονος έχει τελειοποιήσει τις κούρσες του στην αντίπαλη περιοχή, κάτι το οποίο τον βοήθησε να πετύχει 14 γκολ πέρυσι. Αν καταφέρει να μείνει σε αυτό το επίπεδο στην League One, οι scouts θα βρουν έναν πολύ ώριμο παίκτη που φτάνει στο peak του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα