Η Αγγλία εντυπωσίασε, όμως δεν ήταν αρκετό

Gazzetta team
Η Αγγλία εντυπωσίασε, όμως δεν ήταν αρκετό

bet365

Ο Gary Parkinson γράφει για την αναμέτρηση της Αγγλίας με την Ρωσία και τα θετικά μηνύματα για τα Λιοντάρια.

Μπορείς να πεις ότι όταν ένα τουρνουά ξεκινάει με μεγάλη αισιοδοξία στην Αγγλία, πάντα η κατάληξη είναι απογοητευτική. Για την ακρίβεια, στις πρόσφατες μεγάλες διοργανώσεις η Αγγλία κινούταν στη μετριότητα και είχε τεράστιες αποτυχίες. Από την εποχή που ο Σβεν Γκόραν Έρικσον είχε οδηγήσει τα Λιοντάρια σε τρεις ήττες σε προημιτελικά, δεν έχουν κερδίσει ούτε μία φορά σε νοκ άουτ.

Παρόλα αυτά, ο Χότζον επιχείρησε να αναγεννήσει το ρόστερ – ο μέσος όρος ηλικίας είναι 5 χρόνια μικρότερος σε σχέση με την ομάδα του Καπέλο στο Μουντιάλ του 2010 – και δείχνει διάθεση να πειραματιστεί τακτικά, φέρνοντας πνοή φρεσκάδας.

Στο παιχνίδι με την Ρωσία στη Μασσαλία επέλεξε ένα επιθετικό 4-3-3, βάζοντας τον Ρούνεϊ στη μεσαία γραμμή και τους Στέρλινγκ και Λαλάνα ως στηρίγματα στον Κέιν. Άλι και Ντάιερ έδιναν την αμυντική σιγουριά, που ήθελε, ενώ Γουόκερ και Ρόουζ έκαναν πολλές κούρσες. Και η αλήθεια είναι ότι το σύστημα δούλεψε μια χαρά, καθώς οι Άγγλοι μπήκαν πολύ δυνατά και πίεσαν τους Ρώσους. Στα πρώτα 15’ τα Λιοντάρια είχαν 78% κατοχή και ολοκλήρωσαν τις 86 από τις 101 πάσες τους σε αντίθεση με τις 17 στις 31 των Ρώσων. Μπορεί να μην μπόρεσαν να διατηρήσουν το τέμπο για ολόκληρο το πρώτο μέρος, όμως είχαν ήδη κάνει 9 σουτ.

Όπως ανακάλυψε ο Φαν Χάαλ, η κατοχή και η πίεση δεν σημαίνουν τίποτα χωρίς γκολ και νίκες. Και στο ξεκίνημα της επανάληψης η Ρωσία ανέβασε την απόδοσή της. Αντί να κάτσει πίσω, άρχισε να κυκλοφορεί την μπάλα, να κάνει σωστές επιλογές και να δημιουργεί καλές ευκαιρίες.

Τα Λιοντάρια, όμως, επέστρεψαν και πήραν το προβάδισμα με το φάουλ του Ντάιερ στο 73’. Το φάουλ ήταν πιο κοντά στην περιοχή από το σημείο άνεσης του Κέιν και ο μέσος της Τότεναμ με δυνατό σουτ νίκησε τον Ακινφέεβ.

Το πιθανότερο έμοιαζε ότι η Αγγλία θα φτάσει και σε δεύτερο γκολ, όμως 5’ μετά το γκολ ήρθε η αλλαγή, με τον Γουίλισιρ να παίρνει τη θέση του Ρούνεϊ και τα Λιοντάρια να γυρίζουν πίσω. Η Ρωσία έδειξε σημάδια ζωής, πάλεψε μέχρι το τέλος και στην τελευταία φάση κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με την κεφαλιά του Μπερεζούτσκι.

Έτσι, η Αγγλία συνέχισε την κακή της παράδοση, που την θέλει να μην κερδίζει ποτέ σε πρεμιέρα Euro. Η εμφάνιση, όμως, άφησε υποσχέσεις για το μέλλον. Το επόμενο παιχνίδι με την Ουαλία θα είναι πολύ διαφορετικό, όμως ο Χότζον έχει κάπου να βασιστεί. Άλλωστε, η Αγγλία έκανε την καλύτερή της εμφάνιση σε μεγάλη διοργάνωση εδώ και 10 χρόνια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα