Τα μαγικά του Σούμπερτ

Τα μαγικά του Σούμπερτ

bet365

Η Γκλάντμπαχ διέλυσε με 5-0 τη Χέρτα και ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για τις αλλαγές του Σούμπερτ, που έχουν κάνει ξανά σέξι την Μπορούσια.

Το τελευταίο σφύριγμα βρίσκει τον Αντρέ Σούμπερτ να μαζεύει τους παίκτες του στο κέντρο του γηπέδου. Αγκαλιάζονται, γίνονται ένα με το τεχνικό επιτελείο και ο προπονητής της Γκλάντμπαχ για πρώτη φορά τους μιλάει με αυτόν τον τρόπο. Ήταν ο όρκος, που έδωσαν ότι θα είναι και του χρόνου στο Champions League. Η Μπορούσια μόλις είχε διαλύσει την 3η Χέρτα με 5-0 και την πλησίασε στο -3.

«Ήταν η πρώτη φορά που μας μίλησε έτσι και ήταν μεγάλο κομπλιμέντο», τόνισε ο Αντρέ Χαν, που επέστρεψε από τον τραυματισμό του, ξεκίνησε για πρώτη φορά μετά από 207 ημέρες και πέτυχε το 2-0 με εντυπωσιακό σουτ. «Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα καταλάβετε», απάντησε, όταν ρωτήθηκε για το περιεχόμενο της ομιλίας.

Και να φανταστεί κανείς ότι τον Ιανουάριο η Welt αναρωτιόταν αν «τα μαγικά του Σούμπερτ έχουν τελειώσει». Μία σειρά κακών εμφανίσεων και δύο συνεχόμενες ήττες από Ντόρτμουντ και Μάιντς ήταν ικανές να εγείρουν ερωτήματα. Τελικά, ο τεχνικός της Μπορούσια βρήκε τη λύση. Και τα πουλάρια εντυπωσιάζουν και πάλι. Η αλλαγή του συστήματος σε 3-4-1-2 έφερε 5 συνεχόμενες νίκες εντός έδρας με τέρματα 18-1 και το μηδέν στα 4 τελευταία ματς. Εκτός έδρας, όμως, υπάρχει πρόβλημα, καθώς η τελευταία νίκη είχε έρθει στο Βερολίνο (4-1 την Χέρτα) τον περασμένο Οκτώβριο.

«Ο πανικός δεν βοηθάει κανέναν», έλεγε ο Σούμπερτ στις αρχές του Φλεβάρη. Στον μαγικό του κόσμο κάποιες κακές εμφανίσεις έμοιαζαν καταστροφή, διότι ανέκοπταν την εξέλιξη ενός εντυπωσιακού πρότζεκτ. Σε αυτόν τον μαγικό κόσμο είναι λογικό να υπάρχουν και ανεξήγητα φαινόμενα όπως η εκτός έδρας ήττα από τη Σάλκε (2-1). Και αυτές οι καλές εμφανίσεις (και στο παιχνίδι με τη Βόλφσμπουργκ) μακριά από το Borussia Park τελευταία κάνουν την Γκλάντμπαχ το πρώτο φαβορί για το Champions League. Τα πουλάρια καλπάζουν ολοταχώς στο τέλος για τα αστέρια.

«Μετά από 5 αγωνιστικές ήμασταν στη μάχη της παραμονής. Δείτε που έχουμε φτάσει τώρα», σχολίασε ο Σούμπερτ. «Συγνώμη, που γίνομαι βαρετός, αλλά πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας». Το νέο σύστημα του Γερμανού με όλες τις παραλλαγές είναι συναρπαστικό. Είτε με έναν είτε με δύο επιθετικούς, είτε όταν γίνεται 3-4-3 ή 4-3-3. Και δεν τελειώνει εκεί. «Μετά το γκολ μου, γυρίσαμε σε 4-4-2», αποκάλυψε ο Πάτρικ Χέρμαν, που ήρθε από τον πάγκο, για να σκοράρει, προσθέτοντας με ειλικρίνεια ότι αυτό του ταιριάζει περισσότερο. Πριν καταλήξει να πανηγυρίζει με τους οπαδούς στις εξέδρες.

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν ο Χαν και ο Αζάρ, που γνώρισαν την αποθέωση των οπαδών. «Ανατρίχιασα», τόνισε ο πρώτος, που ξεκίνησε με στόχο να πιέσει ψηλά και το έκανε τέλεια. Με τον Ράφαελ εκτός κανένας δεν περίμενε ότι η Γκλάντμπαχ θα έβρισκε τόσο εύκολα 5 γκολ. «Ο Ράφαελ μου είπε πριν το ματς ότι θα σκοράρω δύο γκολ. Μάλλον θα πρέπει να το κάνει πιο συχνά», είπε με ένα πλατύ χαμόγελο ο Αζάρ.

Κανένας ποτέ δεν αμφισβήτησε το workrate του τελευταίου, ο οποίος κάνει 31 σπριντς κατά μέσο όρο, τα περισσότερα από κάθε άλλον, ενώ τρέχει λιγότερο μόνο από τον Νταούντ. Τώρα, όμως, μπορεί να βρει την ώθηση, για να γίνει από τους πρωταγωνιστές. Η πίεση ψηλά έκανε θαύματα, με τον Νταούντ να δίνει δύο ασίστ από κλεψίματα στη μεσαία γραμμή και να κάνει ακόμη μία εξαιρετική εμφάνιση. Η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν υστέρησε στη μεγάλη νίκη, που πλήγωσε πολύ τους Βερολινέζους.

Με 6-0 η Χέρτα έχει χάσει μόλις 3 φορές στην ιστορία της στην Bundesliga από τις Βέρντερ, Μπάγερν και Αμβούργο. Και αυτή τη φορά πλησίασε πολύ να ισοφαρίσει το ρεκόρ, καταρρέοντας στο δεύτερο μέρος. «Αυτό είναι το σωστό αποτέλεσμα», θα πει ο απογοητευμένος Παλ Νταρντάι στην κάμερα του Sky. «Όλοι γνωρίζουν ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σαν μυρμήγκια. Δεν μπορούμε να κάνουμε τέτοια δώρα. Η Γκλάντμπαχ είναι ομάδα επιπέδου Champions League. Εμείς είμαστε μία ομάδα, που δουλεύει σκληρά».

Η επόμενη μέρα τον βρήκε σε σκέψη. Με καθαρό μυαλό ξεκίνησε προσωπικές συζητήσεις με τους παίκτες και το εντός έδρας ματς με το Αννόβερο είναι ευκαιρία, για να μπει η Χέρτα ξανά στο σωστό δρόμο. «Δεν βλέπω βελτίωση απέναντι σε top ομάδες. Αυτό με ανησυχεί. Μάθαμε πολλά από αυτό το παιχνίδι», τόνισε ο Ούγγρος.

FIFTY-NINE!The last time the #Fohlenelf managed to score this many goals by this stage in the season was 30 years ago.

Posted by Borussia Mönchengladbach on Monday, April 4, 2016

Η διαφορά στο βάθος και στην ποιότητα του ρόστερ ανάμεσα στις δύο ομάδες φάνηκε. Η Γκλάντμπαχ έχει ήδη φτάσει τα 59 γκολ, επίδοση που είναι η καλύτερη εδώ και 30 χρόνια! Φέτος, μάλιστα, είναι χειρότερη μόνο από εκείνη της Ντόρτμουντ, που έχει την καλύτερη επίθεση φέτος, κατά 8 γκολ και κατά 7 από της Μπάγερν. Από τη στιγμή, που ανέλαβε ο Σούμπερτ η Μπορούσια έχει πετύχει 57 γκολ σε αντιπαραβολή με τα 51 της Μπάγερν και τα 49 της Ντόρτμουντ. Μετά την 5η αγωνιστική είναι και με τη βούλα η πιο θεαματική ομάδα της Bundesliga!

Όπως το έθεσε ο Til Schweiger, που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Doppelpass του Sport1, «η Γκλάντμπαχ είναι μία σέξι ομάδα, που παίζει σούπερ ποδόσφαιρο». Ο «μάγος» Σούμπερτ δεν έχει ξεμείνει από λαγούς...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Λευτέρης Ντανοβασίλης