Πεπ, η σωστή επιλογή για τη Σίτι!

Gazzetta team
Πεπ, η σωστή επιλογή για τη Σίτι!

bet365

Η Σίτι επιβεβαίωσε το deal με τον Πεπ Γκουαρδιόλα και το FourFourTwo εξηγεί γιατί το «Etihad Stadium» είναι το ιδανικό νέο σπίτι για τον Καταλανό!

Η ομάδα είναι έτοιμη για αλλαγή κατεύθυνσης και οι παίκτες σε θέση να ακούσουν μία νέα φωνή. Το ποδόσφαιρο κάνει κύκλους αλλά κανείς δεν μπορεί να καταλάβει καλύτερα από τον Πεπ Γκουαρδιόλα το πως είναι να νιώθεις παράξενα σε μία ομάδα. Ο Καταλανός προπονητής μάλλον είχε… παρααπολαύσει το πρώτο του καλωσόρισμα σε 12 μήνες στο Καμπ Νου και το μετανιώνει. Τώρα ξέρει πως είναι η ώρα να φύγει από την Μπάγερν Μονάχου, ακόμα και εάν έχει την αίσθηση πως έχει αφήσει κάτι στην μέση από την στιγμή που το τρόπαιο του Champions League λείπει…

Η πρόοδος της Σίτι κάτω από την προστασία και την στήριξη του Σεϊχη Μανσούρ μπορεί όντως να κεφαλαιοποιηθεί. Να μπει σε χρονοδιαγράμματα τριών χρόνων και διαφορετικών κύκλων, δίχως να υπάρχει αμφισβήτηση για τον χρόνο και τις στιγμές. Η ομάδα είναι έτοιμη για την αλλαγή. Για την αλλαγή πλεύσης και οι παίκτες είναι έτοιμοι να ακούσουν κάτι νέο. Μία νέα φωνή.

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι υπήρξε ο σωστός άνθρωπος τη σωστή στιγμή. Το κρύο αίμα του, η σκληρότητά του, η νοοτροπία και το πνεύμα νικητή έδωσαν πράγματα στην ομάδα, που πριν δεν τα είχε.

Το είδωλο του Ιταλού "έλαμπε" για τη Σίτι και πάνω από τον Πελεγκρίνι για κάποιο διάστημα. Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι φάνηκε να είναι ο ιδανικός διάδοχος, διότι εξέπεμπε ηρεμία, ζεστασιά και συμπόνια στα αποδυτήρια αλλά και ελευθερία έκφρασης και λειτουργίας. Από εκεί που ήταν συχνά στην Σίτι μία λειτουργία σε καθεστώς έντασης και πίεσης.

Τώρα η σκηνή είναι έτοιμη για κάτι άλλο. Ο Πεπ υπόσχεται μία πιο ομαλή και... ήρεμη πρόοδο. Δεν υπάρχουν αχρείαστες βαλίτσες για τον Καταλανό. Θα βρει ένα κλαμπ σε καλή φόρμα και ένα πολύ καλό επαγγελματικό περιβάλλον. Στη Σίτι η φιλοσοφία εξάλλου υπάρχει. Φιλοσοφία για τίτλους και καλό ποδόσφαιρο. Απλά πρέπει να έρθουν τώρα νέες ιδέες και ανάλογη έμπνευση.

Οι παίκτες της Μάντσεστερ είναι έτοιμοι να αγκαλιάσουν έναν έλεγχο - τέρας, αυτόν που εφαρμόζει ο Πεπ Γκουαρδιόλα! Ενας αρχιτέκτονας ο οποίος είναι πρόθυμος να πάει στις μικρολεπτομέρειες για λογαριασμό τους και να τους δείξει τον δρόμο προς τη... φώτιση! Αυτό δηλαδή που δεν κατάφεραν ποτέ οι Μαντσίνι, Πελεγκρίνι! Ο Γκουαρδιόλα θα ρίξει το βάρος τους ολόψυχα σε αυτό που αγαπά πολύ, ανάλυση video, συστήματα, στρατηγική!


Οπως έχει τονίσει ο ίδιος, το στυλ του δεν είναι κατάλληλο για κάθε ομάδα. Η επιτυχία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα των παικτών που έχει στη διάθεσή του

Η τοπ επιπέδου τεχνική δυνατότητά του συνιστά ένα μη διαπραγματεύσιμο ατού και κατάλληλη προϋπόθεση για μία υψηλού ρίσκου και επιθετικογενή φιλοσοφία. Με άλλα λόγια, αυτός είναι ο Λιούις Χάμιλτον της προπονητικής και η Σίτι το καλύτερο σπορ αυτοκίνητο της Premier για υψηλές επιδόσεις!


Η Σίτι είναι η κυρίαρχη δύναμη της Αγγλίας όσον αφορά τη δημιουργία ευκαιριών τα πέντε τελευταία χρόνια, αλλά η αίσθηση των χαμηλών επιδόσεων παραμένει. Μετά από τέσσερις δεκαετίες στην έρημο- συμπεριλαμβανομένων και 20 επώδυνων ετών κυριαρχίας της Γιουνάιτεντ-οι οπαδοί της ομάδας ευγνωμονούν που η ομάδα παλεύει διαρκώς για τον τίτλο, ενώ έχει τέσσερα τρόπαια σε ισάριθμα χρόνια!

Στην πραγματικότητα όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Η τροπαιοθήκη δεν αντικατοπτρίζει με ακρίβεια την ποιότητα της ομάδας σε σχέση με τους αντιπάλους της και σίγουρα δεν δικαιολογεί τη δαπάνη των μεταγραφών! Οταν ο Πεπ έφτασε στο Μόναχο είχει να αντιμετωπίσει ένα... τρεμπλ που άφησε παρακαταθήκη ο Γιουπ Χάινκες! Στη Σίτι, οι δυνατότητες είναι εξίσου μεγάλες, αλλά ο πήχης δεν έχει ανέβει τόσο ψηλά, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Καταλανό να εντυπωσιάσει το κοινό της ομάδας και να αφήσει μια βιώσιμη κληρονομιά και στο αγγλικό ποδόσφαιρο!


Δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα, αλλά ο Γκουαρδιόλα και η Σίτι έχουν μια... πνευματική σύνδεση. Απώτερος στόχος είναι η νίκη, αλλά ο Πεπ εστιάζει διαρκώς στη διαδικασία για το τελικό αποτέλεσμα. Παραδοσιακά, είναι μια στάση που που αγγίζει και τη Σίτι! Στο Ολντ Τράφορντ, στο Στάμφορντ Μπριτζ η νοοτροπία είναι να κερδίσεις με κάθε κόστος, συσσωρεύοντας τρόπαια με οποιονδήποτε τρόπο είναι απαραίτητο. Στη Σίτι στόχος είναι να κερδίσουν θαυμαστές, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως διατρέχει κίνδυνος απώλειας τίτλων!

Τίποτα δεν δείχνει πιο καθαρά και πιο καλά την νοοτροπία και την στρατηγική από την υπογραφή του Ρόντνεϊ Μαρς για την τελευταία ώθηση για τον τίτλο του 1972. Η Σίτι ήταν 4 πόντους πίσω από την κορυφή στην παλιά πρώτη κατηγορία και τους… παρέσυρε η ανάγκη να αλλάξουν το σύστημά τους και να παρουσιάσουν τον χαρισματικό φορ από την ΚΠΡ. Δεν απέδωσε όπως θα έπρεπε και τελείωσαν την χρονιά 4οι.

Πολλοί τόνιζαν πως το deal ήταν σίγουρο, λόγω της παρουσίας του Τσίκι Μπεγκιρστάιν στη Σίτι. Οχι μόνο οι δυο άνδρες έπαιξαν μαζί για πέντε χρόνια υπό τις οδηγίες του Κρόιφ, αλλά ο Μπεγκιρστάιν άνοιξε τον δρόμο στον Πεπ για την προπονητική του... επανάσταση! Η συμφωνία αυτή ήταν και μια δικαίωση για τον Τσίκι. Για τον Πεπ είναι η ιδανική ευκαιρία να αποπληρώσει ένα συναισθηματικό χρέος για τη στήριξη που έλαβε στα εμβρυϊκά στάδια της προπονητικής του καριέρας. Οι δυο άνδρες είχαν μια εξαιρετική σχέση συνεργασίας για τρία χρόνια στο Καμπ Νου (2007-2010), οπότε το έδαφος είναι εύφορο για νέα συνεργασία! Ετσι, το club είναι έτοιμο να αγκαλιάσει τις νέες ιδέες του Πεπ χωρίς φόβο ότι θα απογοητευθεί!


Η Σίτι έχει δαπανήσει περισσότερα από 100 εκατ. λίρες για την κατασκευή του νέου Etihad Campus, δίνοντας έτσι στον Γκουαρδιόλα την ευκαιρία να δημιουργήσει αυτό που είχε στη Μπαρτσελόνα. Αυτή είναι η Ακαδημία, όπου οι Φιλ Νέβιλ, Ρόμπιν Φαν Πέρσι επέλεξαν να στείλουν τα παιδιά τους! Μπορεί ο Ιενάτσο να είναι το καλύτερο αποτέλεσμα των Ακαδημιών μέχρι στιγμής, αλλά σκεφτείτε τι μπορεί να δώσει ο Πεπ Γκουαρδιόλα με την εμπειρία που έχει...

 

Τελευταία Νέα