Top 5: Ταλέντα της Ligue 1 (vids)

Gazzetta team
Top 5: Ταλέντα της Ligue 1 (vids)

bet365

Ο Jonathan Johnson γράφει για τα 5 μεγαλύτερα ταλέντα της Ligue 1, που θα πρέπει να συγκεντρώσουν την προσοχή σας.

Το γαλλικό ποδόσφαιρο είναι γεμάτο ταλέντο. Αυτό το καλοκαίρι, είδαμε ακόμη μία μαζική έξοδο παικτών από τη χώρα και η Ligue 1 ήταν από τα πρωταθλήματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση.

Όταν, όμως, υπάρχουν πολλοί παίκτες που φεύγουν, βρίσκουν την ευκαιρία να πάρουν τη θέση τους κάποια άλλα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στη χώρα. Παρακάτω θα δείτε τα 5 ταλέντα από τα οποία περιμένουμε να πάρουν τη θέση εκείνων που έφυγαν και πιθανότατα σύντομα ο κύκλος θα επαναληφθεί…

Ζαν-Κέβιν Ογκουστέν (Παρί Σεν Ζερμέν)

Παρά το γεγονός ότι η Παρί είχε και πάλι τη δυνατότητα να ξοδέψει πολλά και να πάρει παίκτες, που συνάδουν με την φιλοδοξία των Καταριανών ιδιοκτητών της, διαθέτει από τις καλύτερες ακαδημίες στη χώρα. Ο Ογκουστέν είναι το τελευταίο διαμάντι από τα σπλάχνα του συλλόγου και αντιθέτως με τους προηγούμενους από εκείνον (Σακό, Κομάν, Μπαεμπέκ, Αρεολά), έχει καταφέρει να βρεθεί για τα καλά στα άμεσα πλάνα του Λοράν Μπλαν.

Είναι μόλις 18 ετών και μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό, ακόμη και στην κορυφή αν χρειαστεί. Τον περασμένο Φεβρουάριο η Παρί κατάφερε να τον δέσει με το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και ο Ογκουστέν έκανε εξαιρετική προετοιμασία, για να βρίσκεται πλέον αρκετές φορές στην 11άδα των Παριζιάνων. Η πρώη του κλήση στην U19 της Γαλλίας είναι η καλύτερη επιβράβευση και μετά τον Ραμπιό, οι προσδοκίες είναι ακόμη μεγαλύτερες.

Σαμουέλ Ουμτιτί (Λυών)

Είναι έκπληξη για τους περισσότερους, όταν ακούν ότι ο Ουμτιτί είναι μόλις 21 ετών. Μοιάζει να παίζει βασικός για πολλά χρόνια. Και ακριβώς έτσι είναι.

Έχει μεγαλύτερη εμπειρία από τους περισσότερους παίκτες στην ηλικία του και είναι πολύ δυνατός. Ο διεθνής με τις μικρές ομάδες της Γαλλίας έχει περάσει προ πολλού τις μέρες, που ήταν ένα εκκολαπτόμενο αριστερό μπακ και εξελίσσεται σε κεντρικό αμυντικό παγκόσμιας κλάσης. Ο Ουμτιτί έχει την ικανότητα να οργανώσει την άμυνα, είναι δυνατός στον αέρα και χρησιμοποιεί και τα δύο του πόδια. Διαβάζει εξαιρετικά το παιχνίδι και είναι γρήγορος για τη θέση του. Πολλές μεγάλες ομάδες τον έχουν στη λίστα τους, όμως η Λυών κατάφερε να του ανανεώσει το συμβόλαιο και να τον κρατήσει για ακόμη μία σεζόν.

Τόμας Τουρέ (Μπορντό)

Η Μπορντό τον απέκτησε από τον Καέν το 2010 και ο Τόμας Τουρέ τα κατάφερε. Από πέρυσι, όταν και βρέθηκε στην 11άδα των Γιρονδίνων έφτιαξε το όνομά του. Γεννημένος στη Γαλλία από Ιβοριανό πατέρα και Ισπανίδα μητέρα, ο 21χρονος επέλεξε την Ακτή Ελεφαντοστού ως τη χώρα, που θα εκπροσωπήσει σε διεθνές επίπεδο, αποδεχόμενος την πρόσκληση της Ομοσπονδίας για το προσεχές ματς με τη Σιέρα Λεόνε.

Thomas Toure

Ο Τουρέ είναι γρήγορος, έχει καλή ντρίμπλα και ταιριάζει απόλυτα στο όραμα του Βίλι Σανιόλ για την επίθεση της Μπορντό. Το Νο 13 των Γιρονδίνων έχει πολύ καλά τελειώματα, εξαιρετική τεχνική και δείχνει καλή αντίληψη. Είναι τέλειος για παιχνίδι αντεπιθέσεων, ενώ το γεγονός ότι παίζει στα πλάγια, του επιτρέπει να δείχνει όλες του τις αρετές.

Μοργκάν Σανσόν (Μονπελιέ)

Βρίσκεται στον δρόμο της αποθεραπείας μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο και θα πρέπει να περιμένουμε λίγες ακόμα εβδομάδες μέχρι να τον δούμε ξανά στα γήπεδα της Ligue 1. Εκείνος ο τραυματισμός τον περασμένο Απρίλιο ήταν και ο λόγος που η Μονπελιέ κατάφερε να τον κρατήσει, καθώς το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο.

Ο Σανσόν ήταν μεταγραφή από την Λε Μαν το 2013 και αμέσως εξελίχθηκε σε παίκτη-κλειδί στους μονπελιερέ του Ρολάν Κουρμπίς. Παίζει ως deep-lying playmaker και ο διεθνής με τις μικρές ομάδες της Γαλλίας μέσος, έχει εκπληκτική αντίληψη. Μπορεί να παίξει και πιο μπροστά σε ρόλο 10αριού, κάτι στο οποίο είναι πιο άνετος, και ακόμη και στα άκρα αν χρειαστεί. Έχει δείξει την ποιότητά του, όμως, παίζοντας πιο πίσω. Για την ηλικία του είναι πολύ ώριμος και το επόμενο βήμα αναμένεται να έρθει το επόμενο καλοκαίρι.

Μίτσι Μπατσουάγι (Μαρσέιγ)

Μετά από δύο ήττες στο ξεκίνημα της σεζόν για την Μαρσέιγ, ματς στα οποία δεν κατάφερε να πετύχει ούτε γκολ, ήρθε το ξέσπασμα επί της Τρουά (6-0) στο ντεμπούτο του Μίτσελ στον πάγκο. Το κλειδί εκείνου του ματς ήταν ο Μπατσουάγι. Ο Βέγλος διεθνής με καταγωγή από το Κονγκό, πέτυχε δύο γκολ, ενώ βοήθησε στη δημιουργία ακόμη ενός, δείχνοντας ότι έχει αυτό που χρειάζεται, για να εξελιχθεί σε επιθετικό παγκόσμιας κλάσης.

Michy Batshuayi

Χρησιμοποιεί εξίσου καλά και τα δύο του πόδια, ενώ έχει και το μακρινό σουτ. Γρήγορος, δυνατός, με καλή τεχνική, μπορεί να επιτίθεται κατά μέτωπο, αλλά και να παίζει με πλάτη. Μέχρι τώρα, αποδεικνύεται λίγο ατομιστής όσον αφορά στα τελειώματα των φάσεων, όμως υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Πολύ καλός στον αέρα, αν συνεχίσει να βρίσκει δίχτυα, μάλλον θα είναι από τις απώλειες του επόμενου καλοκαιριού για την Μαρσέιγ και την Ligue 1.

 

Τελευταία Νέα