Top-10: Οι πιο ακριβοί 30άρηδες

Gazzetta team
Top-10: Οι πιο ακριβοί 30άρηδες

bet365

Από τον Τσεχ στον Μπατιστούτα. Δείτε στο FourFourTwo του gazzetta.gr ποιες είναι οι πιο ακριβές μεταγραφές 30άρηδων.

10. Πετρ Τσεχ

Ο Τσέχος τερματοφύλακας ζήτησε να φύγει από την Τσέλσι με το τέλος της περασμένης σεζόν, καθώς έβλεπε ότι με τον Κουρτουά δεν είχε και πολλές πιθανότητες να είναι βασικός και οι μπλε του έκαναν το χατίρι. Μπορεί ο Ζοσέ Μουρίνιο να μην ήθελε να τον δει σε άμεσο ανταγωνιστή, όμως η προσφορά της Άρσεναλ ήταν εξαιρετική και τελικά πέρασε εκείνο που ήθελε η διοίκηση. Ο 33χρονος κόστισε στους κανονιέρηδες 15,6 εκατ. ευρώ και θα κλείσει μία από τις μεγαλύτερες τρύπες στο ρόστερ τους.

Έτος μεταγραφής: 2015
Ηλικία: 33 ετών
Κόστος: 15,6 εκατ. ευρώ

9. Φερνάντο Ροδόντο

Η θητεία του μεγάλο Αργεντίνου στην Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε στο τέλος της το καλοκαίρι του 2000, όταν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποφάσισε να τον κάνει να μετακομίσει στο Μιλάνο. Η Μίλαν έβγαλε από τα ταμεία της 17,5 εκατ. ευρώ, όμως ο Ροδόντο τραυματίστηκε σοβαρά και οι οπαδοί των ροσονέρι δεν μπόρεσαν να θαυμάσουν τη σπάνια ποδοσφαιρική του ευφυΐα.

Έτος μεταγραφής: 2000
Ηλικία: 31 ετών
Κόστος: 17,5 εκατ. ευρώ

8. Σάμουελ Ετό

Ο Σουλεϊμάν Κερίμοβ αποφάσισε κάποια στιγμή να βάλει την Ανζί για τα καλά στον ποδοσφαιρικό χάρτη, ξοδεύοντας τα εκατ. ευρώ με το τσουβάλι. Το καλοκαίρι του 2011 οι Νταγκεστανοί ολοκλήρωσαν την μεταγραφή, που έκανε αίσθηση σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Σάμουελ Ετό άφησε την Ίντερ για τον Καύκασο και έστω και αν αρχικά οι φήμες ήθελαν τους νερατζούρι να βάζουν περίπου 30 εκατ. ευρώ στα ταμεία τους, η Ανζί ανακοίνωσε ότι ξόδεψε 17,5, για να κάνει δικό της τον Καμερουνέζο, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο για 20 εκατ. ευρώ ετησίως! Τελικά, όσο ξαφνικά αποφάσισε να μπει στο ποδόσφαιρο ο Κερίμοβ, τόσο ξαφνικά αποφάσισε να τα παρατήσει, με τον Ετό να μένει τελικά ελεύθερος και να υπογράφει στην Τσέλσι το 2013. Στη Ρωσία πέτυχε 36 γκολ σε 71 ματς.

Έτος μεταγραφής: 2011
Ηλικία: 30 ετών
Κόστος: 17,5 εκατ. ευρώ

7. Άντζελο Περούτσι

Ο Περούτσι είχε παίξει για τις Ρόμα, Γιουβέντους και Μίλαν, πριν υπογράψει στη Λάτσιο το καλοκαίρι του 2000. Οι λατσιάλι είχαν βρει τον ιδανικό αντικαταστάτη του Μαρκετζιάνι μακροπρόθεσμα, με τον Ιταλό τερματοφύλακα να υπερασπίζεται την εστία τους για 7 χρόνια, πριν κρεμάσει τα γάντια του το 2007. Η μεταγραφή είχε κοστίσει στην Λάτσιο 18 εκατ. ευρώ.

Έτος μεταγραφής: 2000
Ηλικία: 30 ετών
Κόστος: 18 εκατ. ευρώ

6. Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Το καλοκαίρι του 2012 η Παρί Σεν Ζερμέν αποφάσισε να ανέβει επίπεδο με τα χρήματα των Αράβων. Έτσι, απέκτησε πακέτο από την Μίλαν τους Ιμπραΐμοβιτς και Τιάγκο Σίλβα, τους οποίους έπεισε ο Λεονάρντο για το πρότζεκτ στο Παρίσι. Ο Σουηδός είχε πετύχει 35 γκολ στην τελευταία του σεζόν με την Μίλαν, πριν κληθεί να γίνει ο ηγέτης της ηγεμονίας της Παρί στο γαλλικό ποδόσφαιρο. Η μεταγραφή του είχε κοστίσει περίπου 20 εκατ. ευρώ.

Έτος μεταγραφής: 2012
Ηλικία: 30 ετών
Κόστος: 20 εκατ. ευρώ

5. Ζερεμί Ματιέ

Ποιος να του έλεγε του Γάλλου ότι θα ήταν σε αυτή τη λίστα. Η Βαλένθια τον είχε πάρει με ελεύθερη μεταγραφή από την Τουλούζ και τότε ήταν ακόμα αριστερό μπακ. Με τα χρόνια έγινε πιο αργός και η μετατόπιση στο κέντρο της άμυνας έμοιαζε άκρως φυσιολογική. Το καλοκαίρι του 2014 ο Θουμπιθαρέτα έψαχνε απεγνωσμένα παίκτη για την άμυνα της Μπαρτσελόνα και σε μία κίνηση που σόκαρε, αποφάσισε να πληρώσει την ρήτρα του στις νυχτερίδες ύψους 20 εκατ. ευρώ. Η σεζόν αποδείχθηκε μια χαρά για τον Ματιέ, που προσέφερε πολλά, όμως και πάλι η τιμή ήταν πολύ τσιμπημένη.

Έτος μεταγραφής: 2014
Ηλικία: 30 ετών
Κόστος: 20 εκατ. ευρώ

4. Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ

Η μεταγραφή του σόκαρε τους οπαδούς της Μπάγερν και έκανε εκείνους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να χαμογελάσουν. Για μόλις 20 εκατ. ευρώ ο υπαρχηγός των Βαυαρών αποφάσισε να ενωθεί ξανά με τον Φαν Χάαλ, ώστε να οδηγήσουν ξανά στην κορυφή του κόκκινους διάβολους.

Έτος μεταγραφής: 2015
Ηλικία: 30 ετών
Κόστος: 20 εκατ. ευρώ

3. Κλοντ Μακελελέ

Οι οπαδοί της Ρεάλ ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν πώς χάθηκε ο Γάλλος. Η διοίκηση αποφάσισε να μην ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του για νέο συμβόλαιο και έδωσε την ευκαιρία στην Τσέλσι του Αμπράμοβιτς, που τότε ακόμα προσπαθούσε να οδηγήσει τους μπλε στις επιτυχίες, ένα από τα καλύτερα αμυντικά χαφ τα τελευταία 20 χρόνια μόλις για 24 εκατ. ευρώ.

Έτος μεταγραφής: 2003
Ηλικία: 30 ετών
Κόστος: 24 εκατ ευρώ

2. Ντιέγο Μιλίτο

Πόσο κοστίζει ένα Champions League; Μάλλον 25 εκατ. ευρώ. Τόσα, τουλάχιστον, αποφάσισε να ξοδέψει η Ίντερ, για να κάνει δικό της τον άνθρωπο, που στη συνέχεια σκόραρε και τα δύο γκολ στον τελικό με την Μπάγερν. Η παρουσία του στην Τζένοα ήταν κάτι σαν έκπληξη μετά τις εμφανίσεις του με την Σαραγόσα, όμως τελικά ο Ζοσέ Μουρίνιο βρήκε τον killer, που έψαχνε, για να οδηγήσει τους νερατζούρι στον θρίαμβο.

Έτος μεταγραφής: 2009
Ηλικία: 30 ετών
Κόστος: 25 εκατ. ευρώ

1. Γκαμπριέλ Μπατιστούτα

Μετά από 9 χρόνια παρουσίας στην Φιορεντίνα, ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα αποφάσισε να σμίξει με τον Τότι στην πρωτεύουσα το 2000 και μαζί να οδηγούσαν την Ρόμα του Φάμπιο Καπέλο στο Scudetto. Ο Σένσι αποφάσισε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να ξοδέψει 32,5 εκατ. ευρώ, όμως ποτέ δεν το μετάνιωσε.

Έτος μεταγραφή: 2000
Ηλικία: 31 ετών
Κόστος: 32,5 εκατ. ευρώ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα