Ο Κομπανί στο FourFourTwo

Ο Κομπανί στο FourFourTwo

Gazzetta team
Ο Κομπανί στο FourFourTwo

bet365

Ο αρχηγός της Μάντσεστερ Σίτι και της Εθνικής Βελγίου μιλάει στον Wim van Walle για τις ηγετικές ικανότητες, την προετοιμασία και τα... αυτοκίνητα.

Αν και η κοινή γνώμη δεν είναι πάντα καλός σύμβουλος, αυτοί που λένε ότι ο Βενσάν Κομπανί είναι ένας πολύ ευχάριστος άνθρωπος έχουν απόλυτο δίκιο. Ευγενικός, έξυπνος και ομιλιτικός, ο Βέλγος καλωσόρισε το FourFourTwo και ήταν εξαιρετική παρέα. Ο κεντρικός αμυντικός της Σίτι μίλησε για αρκετά θέματα, για την τέχνη του να είσαι αρχηγός, την πνευματική προετοιμασία και τις ελπίδες για το μέλλον.

FourFourTwo: Πως είναι η μέρα του αγώνα; Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να προετοιμάζεσαι για ένα ματς με την Σίτι και για ένα με το Βέλγιο;

Κομπανί: Ναι, υπάρχει μεγάλη διαφορά. Για παράδειγμα, στην Σίτι σε κάποιους παίκτες αρέσει να ακουν μουσική. Στο Βέλγιο δεν μπορούμε να έχουμε μουσική. Προσωπικά, προσπαθώ να προσεγγίζω τους αγώνες με τον ίδιο τρόπο. Με την ίδια προετοιμασία με τους φυσιοθεραπευτές, με τις ίδιες ασκήσεις. Σε ομαδικό επίπεδο υπάρχει διαφορά αλλά προσπαθώ να κάνω τα ίδια πράγματα.

FourFourTwo: Ο ρόλος του αρχηγού; Δεν βλέπεις τους παίκτες του Βελγίου κάθε εβδομάδα, το χειρίζεσαι με διαφορετικό τρόπο;

Κομπανί: Οχι, είναι περίπου το ίδιο. Ο καθένας προετοιμάζεται για τα παιχνίδια μόνος του, δεν θέλω να επεμβαίνω σε αυτό, τις πρώτες ώρες τους αφήνω στην ησυχία τους. Ομως την ίδια στιγμή θέλω να είμαι εκεί για να τους βοηθήσω πριν το ματς, να τους δώσω συμβουλές και να μοιραστούμε κάποιες απόψεις. Αυτό είναι το τελευταίο αμέσως πριν τους αγώνες.

FourFourTwo: Είσαι το δεξί χέρι του προπονητή; Η φωνή του στο τερέν;

Κομπανί: Δεν μου αρέσει αυτή η έκφραση. Φυσικά ο αρχηγός παίζει κάποιο ρόλο, όμως πάντα υπάρχουν έμπειροι παίκτες σε μία ομάδα. Ολοι έχουν πράγματα που πρέπει να κάνουν, όμως δεν θέλουν να τα κάνουν μόνοι τους. Μπορείς να είσαι ένας καλός αρχηγός αν έχεις δίπλα σου παίκτες που να σε υποστηρίζουν με την εμπειρία τους. Το ίδιο πράγμα ισχύει για τον προπονητή. Χρειάζεσαι τον αρχηγό και τους έμπειρους να σε βοηθήσουν για το όραμα που έχεις.

FourFourTwo: Εχετε κάποιους πιθανούς αρχηγούς στο Βέλγιο. Αυτό ισχύει και στην Σίτι;

Κομπανί: Πρέπει απλά να ρίξεις μία ματιά στις ηλικίες των παικτών, να δεις την εμπειρία τους. Ο καθένας έχει τις επιρροές του. Δεν παίζουν όλοι πάντα αλλά οι παίκτες είναι πάντα το παράδειγμα, αυτοί που είναι ηγέτες μετά τον προπονητή.

FourFourTwo: Ποια τεχνική χρησιμοποιείς για να προετοιμαστείς την τελευταία ώρα πριν τον αγώνα;

Κομπανί: Πηγαίνω από το πολύ χαλαρός στο απότομα συγκεντρωμένος. Μέχρι να μπω στα αποδυτήρια, προσπαθώ να χαλαρώσω, όχι να παίξω το παιχνίδι πριν καν ξεκινήσει. Ομως ακριβώς πριν το ματς είμαι σαν οδηγός της Formula1. Θέλω τα πάντα να είναι οργανωμένα μέσα στο κεφάλι μου, θέλω να ξέρω όλα τα πιθανά σενάρια, να γνωρίζω τους αντιπάλους μου, τα δυνατά τους σημεία και να τα χρησιμοποιήσω για να αποκτήσω πλεονέκτημα. Ομως αυτό είναι στα τελευταία λεπτά.

FourFourTwo: Είχες πάντα 1-2 πλακατζήδες σε κάθε ομάδα. Είχες τον Μάριο Μπαλοτέλι στην Σίτι. Ποιοι είναι όμως οι παίκτες που βγαίνουν μπροστά στα αποδυτήρια; Είσαι ένας από αυτούς;

Κομπανί: Υπάρχουν αρκετοί. Στο Βέλγιο υπάρχουν ο Ρομέλου Λουκάκου και ο Αντνάν Γιανουζάι. Πάντα υπάρχουν παίκτες με δυνατή προσωπικότητα που έχουν κάτι να πουν. Στην Σίτι, έχουμε τον Τζο Χαρτ και κάποιους ακόμα. Είναι σημαντικό να υπάρχουν αυτοί οι παίκτες στην ομάδα. Υπάρχουν πάντα αρκετοί φίλοι, γελάμε πολύ.

FourFourTwo: Ποιο είναι το πιο τρελό πράγμα που έχεις δει ποτέ σε ομάδα πριν από κάποιον αγώνα;

Κομπανί: Δεν ήταν στα αποδυτήρια ή ένας παίκτης συγκεκριμένα. Δεν θα ξεχάσω τη μέρα που το λεωφορείο μας είχε μπλοκαριστεί από παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην Μάλτα, όταν ήμασταν σε προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Θέλαμε να φύγουμε μετά την προπόνηση, όμως στην περιοχή γινόταν ένα τοπικό παιχνίδι και το λεωφορείο απλά δεν μπορούσε να κουνηθεί. Στο τέλος αναγκαστήκαμε να κατέβουμε και να μετακινήσουμε μόνοι μας τα αυτοκίνητα, σηκώνοντάς τα και βάζοντάς τα στην άκρη.

 

Τελευταία Νέα